Ο Γ.Καρατζαφέρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Γ.Καρατζαφέρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER

Δημοσιογράφος: Σήμερα είναι η μέρα των προέδρων. Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να κάνει μεγάλη συνέντευξη τύπου, στην οποία έκανε και την πρόταση...


Δημοσιογράφος: Σήμερα είναι η μέρα των προέδρων. Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να κάνει μεγάλη συνέντευξη τύπου, στην οποία έκανε και την πρόταση στον κ. Καραμανλή, για μια δημόσια πολιτική συμφωνία είπε «πάμε σε εκλογές μέχρι τον Ιούνιο, και να συμφωνήσουμε από τώρα για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής βγήκε στις 20:00 την ώρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων με μια εκτενή δήλωση για την οικονομική κρίση, εμφανιζόμενος ότι όχι μόνο δεν ασχολείται με την εκλογολογία, αλλά αντιθέτως το πρώτο και κύριο μέλημα του είναι να επισημάνει ότι η κρίση είναι εδώ παρούσα και ότι εκείνος θα την διαχειριστεί. Θέλω το σχόλιο σας.
Γ. Καρατζαφέρης: Για να είναι αποτελεσματικό το παιχνίδι τραμπάλα, χρειάζονται δύο παιδάκια, ένα από εδώ και ένα από εκεί. Έτσι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Η πρόταση του κ Παπανδρέου μου φάνηκε ως "σικέ" εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων. Όσον αφορά τον κ Καραμανλή δεν άκουσα καμία πρόταση, κανένα όραμα. Είναι σίγουρο ότι ο Ελληνικός λαός έγινε φτωχότερος σε ελπίδα και προσδοκία, μετά από αυτό το διάγγελμα. Τίποτα καινούργιο, και πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει βρει ακόμα τον δρόμο, πως δηλαδή η χώρα θα βγει από αυτή την κρίση.
Δημοσιογράφος: Τι περιμένατε να ακούσετε από τον Πρωθυπουργό;
Γ. Καρατζαφέρης: Πρόταση. Μείωση του ΦΠΑ. Ένα τομέα εντατικοποίησης, εγώ για παράδειγμα θα έλεγα την οικοδομή. Θυμίζω το βιβλίο του Μάρτη από την εποχή του μπάρμπα του που έλεγε «Χτίστε, χτίστε». Ακούσαμε ένα ευχολόγιο, ότι έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει, αλλά ποιο είναι αυτό το άροτρο που θα οργώσει το χωράφι; Δεν ακούσαμε τίποτα.
Δημοσιογράφος: Συμφωνείτε με τον κ. Αβραμόπουλο που λέει ότι δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο για την κρίση;
Γ. Καρατζαφέρης: Σαφέστατα, και νομίζω αυτό τον προβλημάτισε τον Καραμανλή και ήθελε εξίσου να απαντήσει και στον Υπουργό του, αλλά και στον κ Παπανδρέου ότι έχει σχέδιο. Γιατί δεν μας το λέει; Είναι τόσο κρυφό; Εγώ θα ήθελα να το ακούσω, να τοποθετηθώ και εν ανάγκη αν χρειαστεί να βοηθήσω.
Δημοσιογράφος: Πάντως είπε κάποια πράγματα ο κ. Παπαθανασίου σήμερα, και για τα φορολογικά, τις αλλαγές στην φορολογία.
Γ. Καρατζαφέρης: Τότε δεν μπορώ να καταλάβω πως θα δουν τους βουλευτές κατά πρόσωπο. Εγώ θα τους δουλέψω αύριο στην συζήτηση που θα έχω αύριο με τον Πρωθυπουργό. Αυτοί που υπεραμύνονταν αυτό το μέτρο πριν από 3 μήνες και επιχειρηματολογούσαν και φώναζαν στον προϋπολογισμό. Τώρα τους λένε κάντε τα γαργάρα σε 1 μήνα. Δηλαδή, ξεφτιλίζουν τους βουλευτές τους. Είναι ντροπή. Και τι είδαμε; Η παλιά συνταγή που λέει και το τραγούδι «Τα τσιγάρα, τα ποτά». Τίποτα φρέσκο; Να μην βάλουν κανένα πρόσθετο φόρο για 2 χρόνια. Η νομιμοποίηση των ημι - υπαιθρίων χώρων των πολυκατοικιών. Όλες οι πολυκατοικίες της Αθήνας έχουν ημι -υπαίθριους χώρους που τους έχουν κλείσει. Ελάτε να σας τα νομιμοποιήσω και θέλω 5.000 ευρώ, θα τα πάρω τα λεφτά, και θα είναι ευχαριστημένος ο άλλος. Να τα γκρεμίσω δεν μπορώ, άρα πάρε λεφτά από εκεί και ευχάριστα λεφτά, και να ξεφύγω από την αγωνία μου.
Δημοσιογράφος: Θέλω να σχολιάσουμε μαζί και τα συμβαίνοντα με την αστυνομία. Αναφέρομαι στον εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια που τοποθετήθηκε τα ξημερώματα στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης, του κ. Μαρκογιαννάκη.
Πρέπει να πω επίσης ότι παραπέμφθηκε σήμερα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ο αστυνομικός ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον ιδιωτικό φρουρό της κατοικίας του Αμερικανού πρέσβη.
Γ. Καρατζαφέρης: Έχω την αίσθηση ότι αυτός δεν θα πάει στις φυλακές, αλλά θα πάει σε ένα ίδρυμα. Και έχω πει και στην βουλή ότι κάθε χρόνο όποιος κρατάει όπλο πρέπει να περνάει και από ψυχιατρικό έλεγχο. Όσον αφορά την τρομοκρατία ήθελε να δώσει το παρόν. Κοίταξε, έχουμε φθάσει έξω από την πόρτα σου κ. Υπουργέ. Σχετικά με τις προκηρύξεις, νομίζω ότι είναι σαφέστατο ότι λείπει ο Γιωτόπουλος. Το πνεύμα, η γνώση, η κουλτούρα. Είναι λίγο ρηχά αυτά τα πράγματα. Με φοβίζουν πιο πολύ από τους προηγούμενους. Πιστεύω σε μια ρήση που λέει: «Ο δειλός πυροβολεί» και μέσα από την προκήρυξη αυτή βγαίνει ότι τα παιδιά αυτά είναι ανώριμα και χρειάζεται λίγο τεταμένη προσοχή από όλους μας.
Δημοσιογράφος: Η μεταγραφική περίοδος ήξερα ότι έχει λήξει στο ποδόσφαιρο. Εσείς απ΄ ότι φαίνεται ως πρόεδρος της ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ, έχετε βγει έξω για μεταγραφές, και μιλώ για την συνάντηση σας με τον πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, τον κ. Καραχάλιο.
Γ. Καρατζαφέρης: Εάν ήθελα να μείνει κρυφό, θα την έκανα σε κάποιο γραφείο. Την έκανα στην Μεγάλη Βρετάνια, στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς γιατί δεν ήθελα να υπονοήσει κανείς κάτι τέτοιο. Είπα στον κ. Καραχάλιο, κοίτα ξεκαθάρισε με το κόμμα σου τι θα κάνεις. Εάν το κόμμα σου πει όχι, έλα να κάνουμε ένα δεύτερο γύρο συζητήσεων. Τα προσόντα που χρειάζονται ως βουλευτής τα έχει. Δεν φταίνε οι βουλευτές, δεν φταίνε τα στελέχη. Όταν ο κ. Καραμανλής κόβει τα στάχυα που εξέχουν, αυτά θα βρουν στέγη αλλού. Κοιτάξτε ποιοι είναι μέσα και ποιοι έξω από την ΝΔ. Είναι απ΄ έξω ο Μάνος, ο Ανδριανόπουλος, και ποιοι είναι τώρα στα Υπουργεία. Δυστυχώς οι καλοί έχουν αποπεμφθεί και αυτοί ζητούν αδιέξοδο.
Δημοσιογράφος: Μα είναι σοβαρό ο πρώην γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ να ζητήσει προσωπική διέξοδο σε άλλο κόμμα;
Γ. Καρατζαφέρης: Γιατί έλεγα εγώ ότι είμαστε στην ίδια πολυκατοικία; Για να κάνω εύκολη την διέλευση.
Δημοσιογράφος: Υπάρχουν και άλλοι που ακολουθούν;
Γ. Καρατζαφέρης: Είπα και στο κανάλι σας ότι δεν πρόκειται να πάρω κανένα εν΄ ενεργεία βουλευτή. Αυτά είναι θέματα αρχών και τα οποία δεν τα προσπερνώ με τίποτα. Συζητάω όμως με νομάρχες, δημάρχους, αντιδημάρχους σε όλη την Ελλάδα. Μόνο με αυτούς γιατί αλλιώς είναι πράγματα που παραπέμπουν στο ΄65 και δεν θα ήθελα να το φορτωθώ αυτό, και υπάρχουν πολλοί θέλουν να προσφέρουν και πολλοί δεν θέλουν να αποστρατευθούν. Έχω φτιάξει μια ομάδα η οποία συνομιλεί με παλιούς βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου