Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον κ. Πρωθ...


Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον κ. Πρωθυπουργό με θέμα «την αντιμετώπιση της φτώχειας στην Ελλάδα, την υιοθέτηση προτάσεων της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής»




06/02/2009

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Θα προσπαθήσω μ΄ ένα χαλασμένο λαιμό να πω αυτά που έχω να πω. Προεισαγωγικά, για το θέμα που συνεζητήθη προηγουμένως, να έχετε υπόψη σας, κύριε Πρωθυπουργέ, και αυτό το θέμα που κυκλοφορεί με αυτήν την περίεργη σημαία με ένα αστράκι, γιατί είδα και πολλούς από τους διαδηλωτές στο λιμάνι να φοράνε μπλουζάκι με αυτό το πράγμα, μην ξαφνικά φύγει από όρια ελέγχου. Δεν είναι ένα θέμα που μπορούμε να το συζητήσουμε ανοιχτά, αλλά εν πάση περιπτώσει εγώ το σημαδεύω λίγο.
Σας άκουσα με προσοχή σ΄ αυτά που είπατε. Τόσα ωραία πράγματα έχετε για τους αγρότες της Κρήτης. Γιατί δεν στέλνετε τον κ. Χατζηγάκη να τους τα πει εκεί κάτω, να τους πείσει, να τον χειροκροτήσουν, αρκεί να μην ανέβουν χίλιοι άνθρωποι με τα τρακτέρ εδώ; Γιατί δεν το κάνατε; Τόση φαντασία ήθελε;
Πάμε επί του θέματος. Κύριε Πρωθυπουργέ, σας άκουσα εχθές σε αυτό διάγγελμα, άρτια, σωστά σκηνοθετημένο, αλλά δεν άκουσα πρόταση. Ύστερα από έξι μήνες μας λέτε «κρίση», αλλά δεν κατάλαβα και εγώ, δεν κατάλαβαν και οι Βουλευτές σας. Τουλάχιστον τρεις από τους συναδέλφους, πριν ξεκινήσει η διαδικασία, μου λέγανε «τι συμπέρασμα έβγαλα χθες». Εάν λοιπόν οι Βουλευτές σας δεν κατάλαβαν αυτά που είπατε, πρέπει επαρκώς να τα εξηγήσετε. Είπατε, σε αντίθεση με τον Υπουργό Υγείας, ότι υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο δράσης. Ποιο είναι αυτό; Να μας πείτε. Ποιο είναι αυτό το εθνικό σχέδιο δράσης; Θέλουμε και εμείς να βοηθήσουμε. Να τραβήξουμε το κάρο; Να σπρώξουμε το κάρο; Να το βυθίσουμε το κάρο; Ποιο είναι αυτό το σχέδιο; Τι προτείνετε; Να πάρουμε ντεπόν; Να πάρουμε ασπιρίνες; Να πάρουμε παναντόλ; Τι; Η διαπίστωση δεν λέει τίποτα μόνο. Τι θα κάνουμε; Έχετε ένα πρόγραμμα; Βγαίνει αυτή η έκθεση για την οποία μιλήσατε και εσείς, το διαβάζω σήμερα στις εφημερίδες, στη ναυαρχίδα της παράταξής σας, το Ελεύθερο Τύπο: «Πεντακόσιοι τριάντα χιλιάδες νέοι φτωχοί το 2008». Εάν κάθε χρόνο μισό εκατομμύριο Έλληνες μπαίνουν στο χώρο των φτωχών, εάν συνεχίσει όλη την τετραετία, βλέπω το Κλαμπ Εκάλης να μοιράζει συσσίτιο στα μέλη του. Θα πτωχεύσουν και αυτοί έτσι όπως πάνε τα πράγματα. Τι θα κάνουμε; Πώς θα τους βγάλουμε από αυτήν την ύφεση; Όταν λέμε ότι δεν μπορεί να φάει κρέας ο άλλος δύο φορές την εβδομάδα; Όταν το 40% του Ελληνικού λαού δεν έχει το κάτι τι στην άκρη εάν του συμβεί ένα κακό από αυτά που συμβαίνουν σε όλα τα σπίτια; «Δεν έχω», σου λέει ο άλλος. Όταν το 45% δυσκολεύεται να πληρώσει τις πιστωτικές κάρτες; Όταν ο ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο;
Ήξερα, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι το Σύνταγμα έχει πολλά ξενοδοχεία πολλών αστέρων. Τώρα ανακαλύψαμε και ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων, γιατί κοιμήθηκαν κάτω από τα άστρα οι κλωστοϋφαντουργοί για να δουν το νέο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας. Ήρθαν οι άνθρωποι με πούλμαν για να μπορέσουν να πάρουν τα λεφτά τους. Το καταλαβαίνω, το κατανοώ ότι οποιοσδήποτε κάνει μια επιχείρηση ή θα κερδίσει ή θα πτωχεύσει. Εδώ όμως δεν έχουμε πτώχευση, έχουμε τον ιδιοκτήτη να έχει τις βιλάρες του, να έχει τις πισίνες του, να κάνει νέες επιχειρήσεις βορείως της χώρας μας και έχουμε τον εργαζόμενο στην περιπέτεια να μην έχει πάρει πέντε μισθούς και το επίδομα των Χριστουγέννων. Είναι σωστή πολιτική αυτή; Δηλαδή τι θα πούμε σ΄ αυτούς; Είναι λαϊκισμός αυτό; Διότι, κάθε φορά που στριμώχνεστε, έχετε έτοιμη την κουβέντα: «Είστε λαϊκιστές». Εν πάση περιπτώσει, μεταξύ ελιτισμού και λαϊκισμού εμείς προτιμάμε το δεύτερο. Αλλά η ουσία είναι να δώσουμε λύση στα προβλήματα που έχει ο τόπος. Εμείς σας προτείναμε ορισμένα πράγματα. Πρώτα-πρώτα, μειώστε 1% το Φ.Π.Α., να κινηθεί η αγορά.
Ωφελείστε αν κινηθεί η αγορά. Δεκαεννιάρια πέφτουν μέσα στα ταμεία του κράτους από το Φ.Π.Α.. Σας προτείνουμε ένα φόρο, γλυκύ φόρο, κύριε Πρωθυπουργέ. Ένα εκατομμύριο σπίτια είναι παράνομα. Όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας είναι παράνομα με τους ημιυπαίθριους χώρους. Όλοι θέλουν να τα νομιμοποιήσουν.
Δεν υπάρχει Έλληνας που να δώσει ευχάριστα να νομιμοποιήσει το σπίτι του, γιατί αυτομάτως ανεβαίνει και η αντικειμενική αξία του ακινήτου. Να τα γκρεμίσετε ένα εκατομμύριο σπίτια δεν μπορείτε. Άρα, λοιπόν, πάρτε απ΄ αυτό το φόρο. Εύκολα και γλυκά θα δώσει ο άλλος 3.000, 4.000, 5.000 ευρώ προκειμένου να πάρει νομιμοποίηση των ημιυπαιθρίων χώρων.
Εμείς έχουμε προτάσεις, αλλά υπάρχει μια αλαζονεία ότι εσείς στην Κυβέρνηση τα ξέρετε όλα. Και επειδή τα ξέρετε όλα, γι΄ αυτό έχουμε φτάσει εκεί που έχουμε φτάσει. Δεν πάει παρακάτω.
Είπατε για ρυθμίσεις στις τράπεζες. Άμα υπάρχουν ρυθμίσεις στις τράπεζες γιατί έχουν αυξηθεί οι πλειστηριασμοί, κύριε Πρωθυπουργέ; Πάρτε μια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής να διαβάσετε τάδε πλειστηριασμός τράπεζας κ.λπ.. Ξέρετε πόσα αυτοκίνητα πήραν πίσω οι εταιρείες γιατί ο κόσμος δεν είχε να πληρώσει; Ξέρετε τι δράματα είναι αυτά;
Τι θα κάνουμε γι΄ αυτά τα δράματα; Εμείς θέλουμε να ακούσουμε μια πρόταση και να σας βοηθήσουμε. Βγαίνει και λέει ο κ. Παπανδρέου, όπως είπε, για διαπίστωση κρίσης και εκλογές και εσείς για διαπίστωση κρίσης και συναίνεση. Ναι, πείτε μας πρόταση. Πείτε μας α, β, γ. Βρήκατε το μεγάλο εύρημα. Αλλάξατε τον κ. Αλογοσκούφη για να έρθει ο κ. Παπαθανασίου να φορολογήσει το ουζάκι. Δηλαδή πήρατε το τραγούδι του Κυριαζή «τα τσιγάρα, τα ποτά κ.λπ.», και το κάνατε οικονομική πολιτική.
Ποιο είναι το εύρημα; Εύρημα θέλουμε, πώς θα μπορέσουμε να βγάλουμε τον τόπο απ΄ αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δώστε μας, κύριε Καραμανλή, τη λύση. Δώστε μας την πρότασή σας. Συγκεκριμένα πράγματα. Αοριστολογίες δεν έχουν σήμερα πέραση.
Η χώρα βουλιάζει. Δεν μπορεί να είστε ο Πρωθυπουργός της πιο φτωχής χώρας της Ευρώπης. Δεν μπορεί να είστε. Δεν σας πάει, σας αδικεί, αλλά αδικεί και την Ελλάδα.
Θέλουμε προτάσεις. Αν δεν τις έχετε, φωνάξτε μας όλους -πέντε είμαστε, δεν είμαστε πολλοί- να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι, εφόσον ζητάτε εθνική συνεννόηση, να κάνουμε προτάσεις. Γιατί φοβάστε; Τι θα σας πει; Μια πρόταση της Αλέκας μπορεί να είναι καλή ή μπορεί να είναι καλή του Αλέκου ή του Καρατζαφέρη. Να μιλήσουμε. Ο σκοπός είναι να σώσουμε τον τόπο. Με λόγια δεν γίνεται.
Έχω να σας πω τούτο, κύριε Πρωθυπουργέ. Από το χθεσινό σας διάγγελμα είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός βγήκε φτωχότερος σε ελπίδα και προσδοκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου