Αίτημα Καρατζαφέρη για συζήτηση στη Βουλή με θέμα την Ελληνική εξωτερική πολιτική - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αίτημα Καρατζαφέρη για συζήτηση στη Βουλή με θέμα την Ελληνική εξωτερική πολιτική

Αίτημα του Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη για προ Ημερήσιας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα τους βασικούς άξονες άσκησης της ελληνι...


Αίτημα του Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη για προ Ημερήσιας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα τους βασικούς άξονες άσκησης της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής
Τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών πάνω στους βασικούς άξονες άσκησης της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής ζήτησε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:

Προς κ. Δημήτριο Σιούφα

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Κύριε Πρόεδρε,
Τα νέα δεδομένα στο σύνολο των εθνικών μας θεμάτων δημιουργούν την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί παθητικά τα γεγονότα, προσπαθώντας μόνο να διαχειριστεί επικοινωνιακά στο εσωτερικό της χώρας τα αποτελέσματα των εκάστοτε δυσμενών εξελίξεων.
Στην Κύπρο ασκούνται πιέσεις για την επαναφορά του σχεδίου ΑΝΑΝ. Η ομολογία των Τούρκων στρατιωτών του Αττίλα για δολοφονίες, βιασμούς και μαζικό ενταφιασμό αιχμαλώτων αμάχων, δεν τυγχάνουν της δέουσας αντιμετώπισης από την Ελληνική κυβέρνηση.
Το τουρκικό κράτος αμφισβητεί έντονα και έμπρακτα τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στο Αιγαίο, σε βαθμό που να παρουσιάζεται ως επιτυχία η επίσκεψη του Πρόεδρου της Ελλάδας σε ένα ακριτικό νησί της χώρας μας. Η Τουρκία προεδρεύει ή συμμετέχει σε διεθνείς οργανισμούς με την ψήφο της Ελλάδας, αντί να καταδικάζεται για την κατοχή της Κύπρου, τα εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας, τις προκλήσεις, αεροπορικές και ναυτικές, στο Αιγαίο και την απειλή του casus belli. Με ευθύνη της επίσημης Τουρκίας, αποβιβάζονται εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες στα Ελληνικά νησιά, δίχως καμία συνέπεια για το τουρκικό κράτος. Παρόλα αυτά, η Ελληνική κυβέρνηση επιμένει να συνεχίζει την πολιτική υποστήριξης της πλήρους ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συναίνεση και κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων βαίνει, είτε με συμβιβασμό είτε με νέα υποχώρηση, προς μία αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα, αφού το όνομα έχει παραχωρηθεί με την κοινή συμφωνία των άλλων κομμάτων της Ελληνικής Βουλής.
Στην Αλβανία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας αναγκάστηκε, στην τελευταία επίσκεψή του στην Αλβανία, να διακόψει την περιοδεία του στην περιοχή της ιστορικής και διαχρονικής κατοικίας της Ελληνικής μειονότητας, λόγω προκλήσεων. Παράλληλα, το εκεί καθεστώς φυλακίζει, προπηλακίζει και αφαιρεί με παράνομες αποφάσεις περιουσίες ομογενών που έχουν πλήρεις τίτλους ιδιοκτησίας.
Στην Θράκη το Τουρκικό προξενείο αναπτύσσει δράσεις ενάντια στην εθνική μας κυριαρχία. Απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, η Ελλάδα εμφανίζεται διπλωματικώς άβουλη. Κατόπιν τούτων, επιβάλλεται η ολοκληρωμένη ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τους άξονες της εξωτερικής πολιτικής που χαράσσει η κυβέρνηση.
Για το λόγο αυτό, ζητώ τη διεξαγωγή συζήτησης προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.
Γεώργιος Καρατζαφέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου