Η Χ.Κλίντον προτρέπει την Β.Κορέα να μην προχωρεί σε «προκλητικές» ενέργειες - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Χ.Κλίντον προτρέπει την Β.Κορέα να μην προχωρεί σε «προκλητικές» ενέργειες

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προέτρεψε τη Βόρειο Κορέα να μην προχωρήσει σε «προκλητικές» ενέργειες που θα μπορούσαν να υπον...



Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προέτρεψε τη Βόρειο Κορέα να μην προχωρήσει σε «προκλητικές» ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη βελτίωση των σχέσεων της χώρας με τις ΗΠΑ. Η Χ.Κλίντον θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ασία το διάστημα 15-22 Φεβρουαρίου.
Η Χ.Κλίντον, μιλώντας στην Κοινωνία της Ασίας στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα θα ομαλοποιήσει τις σχέσεις με τη Βόρειο Κορέα και θα επιδιώξει να υπάρξει συνθήκη ειρήνης για τον πόλεμο της Κορέας (1950-1953), για τον οποίο έχει συμφωνηθεί μόνο η εκεχειρία, εάν η Πιονγιάνγκ συμφωνήσει να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα ασκήσουν πιέσεις για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε χώρες όπως η Κίνα, η Βόρειος Κορέα και η Μιανμάρ.«Στο πλαίσιο των συνομιλιών μας θα δεσμευτούμε και εμείς και οι άλλοι να εργαστούμε για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τη δημιουργία ενός κόσμου που θα σέβεται αυτά τα δικαιώματα» τόνισε η Χ.Κλίντον.Πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει έτσι «ώστε να μπορέσει η τιμημένη με Νόμπελ Αούνγκ Σαν Σούου Κίι να ζει ελεύθερη μέσα στην ίδια της τη χώρα».»Ωστε να μπορέσει ο λαός της Βόρειας Κορέας να επιλέγει ελεύθερα τους ηγέτες του και έτσι οι Θιβετιανοί και οι Κινέζοι να απολαμβάνουν θρησκευτική ελευθερία χωρίς το φόβο της σύλληψης και της ανάκρισης», συνέχισε η Χ.Κλίντον.
Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα ξαναρχίσουν μέσα στον Φεβρουάριο τις συνομιλίες στρατιωτικού περιεχομένου, τις οποίες διέκοψε το Πεκίνο τον περασμένο χρόνο λόγω της πώλησης αμερικανικών όπλων στην Ταϊβάν.«Είναι προς το συμφέρον μας να εργαστούμε πολύ σκληρά ώστε να δημιουργήσουμε τόπους κοινής ανησυχίας και να μοιραζόμαστε ευκαιρίες» δήλωσε η κ. Κλίντον και κατέληξε: «Είμαι πολύ ευτυχής που μπορώ να πω ότι οι δύο χώρες μας θα ξαναρχίσουν τις συνομιλίες στρατιωτικού περιεχομένου αργότερα αυτό το μήνα».
Η υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί στο διάστημα 15-22 Φεβρουαρίου την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, την Κίνα και την Ινδονησία.
Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε κρίσιμα ζητήματα, όπως το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας, η κλιματική αλλαγή, η κατάσταση στις διεθνείς χρηματαγορές λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και θέματα ανθρωπιστικής φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου