Σύγχρονη και πατριωτική η πολιτική της κυβέρνησης κατά την Ντ.Μπακογιάννη - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σύγχρονη και πατριωτική η πολιτική της κυβέρνησης κατά την Ντ.Μπακογιάννη

Τη φιλοσοφία, τους στόχους και τις επιδιώξεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, την οποία και χαρακτήρισε «σύγχρονη πατριωτική πολιτική», ...



Τη φιλοσοφία, τους στόχους και τις επιδιώξεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, την οποία και χαρακτήρισε «σύγχρονη πατριωτική πολιτική», ανέπτυξε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Η κα Μπακογιάννη περιέγραψε τις «προκλήσεις και τις προοπτικές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» η οποία όπως τόνισε:
-Βασίζεται σε ευρύτερη συναίνεση.-Ακολουθεί μια «συγκροτημένη εθνική στρατηγική.-Επιδιώκει να τοποθετεί την Ελλάδα στο «επίκεντρο της λήψης αποφάσεων.-Εμπλουτίζει το δυναμικό της με την παράμετρο της οικονομικής διπλωματίας.-Χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, σαφήνεια και αντίληψη της διεθνούς πραγματικότητας.
Σχολιάζοντας τις διμερείς σχέσεις με την ΠΓΔΜ, η υπουργός παρατήρησε ότι η κυβέρνηση Γκρούεφσκι ακολουθεί μια εξωτερική πολιτική που «διακατέχεται από τα κακά βαλκανικά σύνδρομα του παρελθόντος».
Αναφερόμενη στις σχέσεις με την Τουρκία, η υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως η Αγκυρα πρέπει να προωθήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσει πολλές εκκρεμότητες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «οι σχέσεις καλής γειτονίας και ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο είναι ευρωπαϊκά προαπαιτούμενα ζωτικής σημασίας».
Τέλος, η υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενη στην «πολύ δύσκολη περίοδο» που έχουμε μπροστά μας τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί μια «σύγχρονη πατριωτική πολιτική» που έχει ως παραμέτρους τη δημιουργία μιας «ισχυρής οικονομίας, μιας ισχυρής κοινωνίας, ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων και ισχυρών συμμαχιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου