Ο Θ.Πάγκαλος ζήτησε την επιστροφή του Σημίτη. - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Θ.Πάγκαλος ζήτησε την επιστροφή του Σημίτη.

Μπαίνει η άνοιξη, ανθίζουν οι... (διαφορετικές) απόψεις στο ΠΑΣΟΚ. Κάθε μέρα που περνά χωρίς να προκηρύσσονται εκλογές τα στελέχη της αξιωμα...


Μπαίνει η άνοιξη, ανθίζουν οι... (διαφορετικές) απόψεις στο ΠΑΣΟΚ. Κάθε μέρα που περνά χωρίς να προκηρύσσονται εκλογές τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την αξιοποιούν προκειμένου να επισημάνουν το τι πρέπει να γίνει, πρώτον, για να κερδίσει το κόμμα τους την αναμέτρηση και, δεύτερον, για να μην έχει άδοξο τέλος η επιστροφή τους στην εξουσία.

Μιλώντας στο Mega ο Θ. Πάγκαλος ένωσε τη φωνή του με τα στελέχη που ζητούν την επιστροφή του Κ. Σημίτη. Μια κίνηση που έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο πληθωρικός πρώην υπουργός δεν ανήκει στον κύκλο των εκσυγχρονιστών.
«Ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία εξομάλυνσης των σχέσεών του με τον Κ. Σημίτη», υποστήριξε ο Θ. Πάγκαλος
Εντόπισε, όμως, το κενό που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ όταν απευθύνεται στους συγκεκριμένους ψηφοφόρους και έσπευσε να καταθέσει τη δική του άποψη για το πώς θα πρέπει να καλυφθεί.
«Ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία εξομάλυνσης των σχέσεών του με τον Κ. Σημίτη», υποστήριξε στην πρωινή εκπομπή του Μεγάλου Καναλιού και προχώρησε ακόμη ένα βήμα.
Είπε πως «στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν στελέχη που μοιάζουν με τον Αβραμόπουλο, που ωραιοποιούν την κατάσταση, δεν κάνουν κριτική στην κυβέρνηση και δεν υπερασπίζονται το έργο των κυβερνήσεων του κόμματος». Σύμφωνα με πληροφορίες, στους κόλπους του Κινήματος είναι πολλοί όσοι ζητούν επανατοποθέτηση απέναντι στο κυβερνητικό παρελθόν, καθώς, όπως λένε, η πολιτική της περιόδου 1993-2000 «αποτελεί μοντέλο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη διεθνή ανυποληψία»!
Ο Θ. Πάγκαλος τόνισε πως σε κάθε περίπτωση η καταληκτική ημερομηνία για τις εκλογές είναι η 10η Φεβρουαρίου του 2010 και επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον γραφικό, παρότι «συνδυάζει τον παλαιοκομμουνισμό με το life style»!
Στην ανάγκη της καλύτερης προετοιμασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου στάθηκε και η Μ. Δαμανάκη.
«Το μεγάλο πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι πρέπει να προετοιμαστεί πολύ σοβαρά, και το λέω με μεγάλη αγωνία», είπε χαρακτηριστικά στον «Αθήνα 9.84» και επισήμανε τον κίνδυνο ο πήχης των προσδοκιών να ανέβει πολύ ψηλά και οι πολίτες να περιμένουν θαύματα, που δεν θα μπορεί η κυβέρνηση του κόμματος να πραγματοποιήσει.
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας, να πει τις δυνατότητες που υπάρχουν, να τις πει πολύ καθαρά, χωρίς να χαϊδεύει αυτιά», προσέθεσε. «Ας μη γελιόμαστε, θαύματα δεν γίνονται, δεν κρατούν παρά μία - δύο μέρες, όσο κρατούν και οι ψεύτικες υποσχέσεις», τόνισε και υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ «οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα της αξιοπιστίας του»! Πρώτος το θέμα της αλήθειας ανέδειξε ο Αλ. Παπαδόπουλος κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Τα βήματα του Εστερναχ», την προηγούμενη εβδομάδα. Χθες, μιλώντας στον «Real 97.8», ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «πρώτο μέλημα είναι να περιγραφεί το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος στους πολίτες απ όλα τα κόμματα».
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η εποχή όπου οι Ελληνες διασφάλισαν μια καταναλωτική ευημερία με δανεικά χρήματα τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα», σημείωσε.

Το δίλημμα

«Το πολιτικό δίλημμα της χώρας μας είναι ποια κυβέρνηση -για να μειώσει τα ελλείμματα που είναι μονόδρομος- θα χτυπήσει το κακό στην εστία του και δεν θα καταφύγει στην πεπατημένη των διεθνών οργανισμών, που είναι να την πληρώσει πάλι η μεγάλη μάζα των μη εχόντων, που είναι άδικο και αναποτελεσματικό», επισήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου.
«Ο κακός δρόμος είναι να τα πληρώσουν οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, ο καλός δρόμος είναι να επικεντρωθούμε στους φοροφυγάδες, σε όσους κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα και στα μονοπώλια», ανέφερε ο πρώην υπουργός.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Ποιοι είναι στην εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ
Ο Γ. Ραγκούσης, που τίθεται επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, και ο Γ. Μίχας, που αναλαμβάνει συντονιστής της εκλογικής προετοιμασίας, είναι τα δύο πρόσωπα που επέλεξε ο Γ. Παπανδρέου προκειμένου να τους αναθέσει το γενικό πρόσταγμα στην εκλογική διάταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανακοίνωσε χθες.
Με απόφαση του προέδρου του κόμματος συγκροτήθηκαν τρία όργανα: η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τις Ευρωεκλογές, η Γραμματεία και η Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.
Στη Γραμματεία θα συμμετέχουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Ν. Ανδρουλάκης, Τ. Αντωνίου, Κ. Ασκούνης, Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Κουτσούκος, Θ. Μωραϊτης, Γ. Παναγιωτακόπουλος και Π. Μπεγλίτης (Επιτελικός Κύκλος Εξωτερικής Πολιτικής), η Μ. Ξενογιαννακοπούλου (υπεύθυνη Προγράμματος), ο Κ. Πανταζής (γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ), ο Δ. Ρέππας, ο Στ. Λαμπρινίδης, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι -Ευ. Βενιζέλος, Θ. Πάγκαλος και Χρ. Παπουτσής, ο Φ. Πετσάλνικος, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, οι συναρμόδιοι πολιτικοί εκπρόσωποι Χ. Καστανίδης και Α. Λοβέρδος, η Α. Διαμαντοπούλου και η Β. Παπανδρέου ως πρώην επίτροποι, ο Ν. Κοτζιάς (πρόεδρος ΙΣΤΑΜΕ), ο Ρ. Σπυρόπουλος (γενικός διευθυντής ΠΑΣΟΚ), ο Ν. Αθανασάκης και η Ρ. Βάρτζελη. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του ονόματος του Κ. Λαλιώτη από την 25μελή Γραμματεία. Το όνομα του πρώην γραμματέα συμπεριλαμβάνεται με την ιδιότητά του, του προέδρου του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου, στην Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, όπου θα συμμετέχουν ακόμη όλα τα μέλη της Γραμματείας, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, οι πολιτικοί εκπρόσωποι και τα στελέχη που συγκροτούν τους Επιτελικούς Κύκλους, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων γραμματέων Τομέων και εισηγητών ΚΤΕ, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Ανάδειξης Προγράμματος, Μ. Ανδρουλάκης και Α. Κόκκος. Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συγκροτήθηκε ακόμη Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα με τη συμμετοχή των Τ. Αποστολόπουλου, Π. Γερουλάνου, Δ. Δόλλη, Γ. Ελενόπουλου, Σ. Ευθυμίου, Ζ. Καρκούλια, Μ. Κουλούρη, Π. Λάμψα, Ν. Μαδεμλή, Λ. Μίχου, Γρ. Νικήτα, Γρ. Νιώτη, Ε. Χαλάτση, Μ. Καρακλιούμη και Στ. Πετρουλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου