Συνεργάτες τού Μπαράκ Ομπάμα σε Αθήνα, Λευκωσία και Αγκυρα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Συνεργάτες τού Μπαράκ Ομπάμα σε Αθήνα, Λευκωσία και Αγκυρα

Δύο απεσταλμένοι του Μπαράκ Ομπάμα, ο γερουσιαστής του Ιλινόι Ρίτσαρντ Ντέρμπιν και ο υπουργός Οικονομικών της πολιτείας Αλέξης Γιαννούλιας,...


Δύο απεσταλμένοι του Μπαράκ Ομπάμα, ο γερουσιαστής του Ιλινόι Ρίτσαρντ Ντέρμπιν και ο υπουργός Οικονομικών της πολιτείας Αλέξης Γιαννούλιας, φτάνουν στη χώρα μας την προσεχή εβδομάδα για συνομιλίες με την κυβέρνηση και με στόχο την «επανεκκίνηση» των διμερών σχέσεων.
Η αμερικανική αντιπροσωπία θα επισκεφτεί, επίσης, τη Λευκωσία, την Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Όπως αναφέρει το Βήμα, οι κ. Ντέρμπιν και Γιαννούλιας ενδέχεται να συναντηθούν και με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Οι στενοί συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου εκτιμάται ότι θα μεταφέρουν συγκεκριμένο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση για «επανεκκίνηση» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων έπειτα από μια δύσκολη χρονιά, όπως ήταν το 2008, εξαιτίας του Σκοπιανού και της δυσαρέσκειας που εξέφρασε η Ουάσιγκτον για τη σύσφιγξη των σχέσεων Αθήνας- Μόσχας, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα.
Πιθανό θεωρείται, επίσης, το ενδεχόμενο να συζητηθεί και το θέμα της σχεδιαζόμενης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου