Ελεγχόμενη πτώχευση για την ελλάδα μέσα στο 2011 προβλέπουν οι Financial times! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ελεγχόμενη πτώχευση για την ελλάδα μέσα στο 2011 προβλέπουν οι Financial times!

Ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2011 προβλέπουν οι Financial Times σε δημοσίευμα τους. Σημειώνεται ότι οι FT...


Ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2011 προβλέπουν οι Financial Times σε δημοσίευμα τους. Σημειώνεται ότι οι FT αναφέρονται στην ελεγχόμενη πτώχευση, ως «επικείμενη».
«Ήδη είναι κατανοητό ότι οι στόχοι των δαπανών και των εσόδων του ελληνικού κράτους δε θα έχουν επιτευχθεί. Παρόλα αυτά η επόμενη δόση των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αποδεσμευτεί τον ερχόμενο μήνα, καθώς η προφανής ειλικρίνεια και οι νέες, αναθεωρημένες υποσχέσεις γίνονται δεκτές σαν να πρόκειται για πραγματική συμμόρφωση», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, Τζον Ντίζαρντ, προσθέτοντας ότι «η πραγματικότητα μπορεί να περιμένει», ορίζοντας ως πραγματικότητα την «επικείμενη ελεγχόμενη πτώχευση».
Το άρθρο αναφέρεται και στη διαμάχη μεταξύ δικηγόρων και τραπεζιτών για το κατάλληλο χρονικό σημείο ώστε να ανακοινωθεί η «ελεγχόμενη πτώχευση». «Κάποιοι πιστεύουν ότι η δραματική, σοκαριστική ανακοίνωση και η αλλόφρων δημόσια αντίδραση θα έπρεπε να συμβούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2011...
ενώ άλλοι θεωρούν καταλληλότερη στιγμή το τρίτο τρίμηνο», αναφέρει η εφημερίδα και σημειώνει ότι «το τρίτο τρίμηνο είναι πιο κοντά στην παράδοση των εθνικών πτωχεύσεων, ωστόσο οι δικαστές στη Γερμανία και οι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι εμφανώς κουρασμένοι με όσα συμβαίνουν στην ευρωζώνη και ίσως επισπεύσουν τις εξελίξεις».
«Τα ελληνικά ομόλογα που ωριμάζουν αυτή την περίοδο αποπληρώνονται σε ένα μεγάλο μέρος με νέα δάνεια από την Ευρώπη και το ΔΝΤ, καθώς και με χρήματα της ΕΚΤ. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα ανταλλάσσει εκκρεμή χρέη που είναι νομικά και λογιστικά εύκολο να αναδιαρθρωθούν με συμφέροντες όρους με χρέος που είναι δύσκολο ή αδύνατο να αναδιαρθρωθεί. Είναι σαν οι Έλληνες να δανείζονται από έναν τοκογλύφο της Μαφίας για να αποπληρώσουν ένα δάνειο από τη γιαγιά τους», αναφέρει ο Τζον Ντίζαρντ.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι δικηγόροι που ειδικεύονται στη πτώχευση κρατών τονίζουν ότι «εφόσον το 90% του ελληνικού χρέους υπόκειται στην ελληνική νομοθεσία, οι όροι μιας αναδιάρθρωσης θα μπορούσαν να περάσουν γρήγορα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, υποχρεώνοντας στην ουσία όλους τους πιστωτές της χώρας να αποδεχθούν τους όρους αυτούς».
Αντίθετα, σημειώνει ο Τζον Ντίζαρντ, τα δάνεια από την ευρωζώνη, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ δεν μπορούν στην ουσία να αναδιαρθρωθούν, διότι η Ελλάδα αντίθετα με την Αργεντινή το 2001 θα συνεχίσει να χρειάζεται χρηματοδότηση από αυτές τις πηγές και μετά την πτώχευση, όπως είχε γίνει στην περίπτωση της Ζιμπάμπουε.
Πηγή

11 σχόλια

  1. Ο,τι και να πουμε για τους πολιτικους ειναι λιγο...Αλιμονο σε εμας στις ηλικιες 25-35 που δεν μπορουμε να κανουμε ονειρα.
    ...Και που πραγματικα η χωρα μας διωχνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω μαζί σου φίλτατε,είμαι 22 χρονών και δεν έχω το δικαίωμα να κάνω όνειρα.Περιχειλίζομαι από άγχος στο εάν θα μπορέσω να έχω μια "ομαλή" ζωή όπως έχουν π.χ. οι παππούδες μου..τις γνώσεις τις έχω,την δύναμη και όρεξη επίσης, και θαρρώ πως είναι άδικο να μου στερούν το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ντρεπομαι που μεγαλωνω το παιδι μου σε μια χωρα που τρωει τα παιδια τησ!!!ντρεπομαι για τον παππου μου που ψηφιζε ΝΔ,για τον πατερα μου που ψηφιζε ΠΑΣΟΚ,για μενα που εμεινα αμετοχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. lipon spoudazw oikonomika kai tora teleftea psaxno to 8ema metin ellada ama einai mia xora se krisi me to megalitero meros tou plithismou na einai xamilomistoi den prepoi na vazi ypsilous kai epodinous forous gt oikonomiki alisida katareh kai oi polites gonatizoun kai ola girw pagonoun oi agores alla kanonikous elafrious forous giana kinite to xrima sti agora lipon ksipniste re einai sxediasmeno oi papapoudesmas kai oi paterades mas gamisan kai mas gamane to melon mas epidi einai provata kai pali kala pou den megalosa edw stin ellada sto mpourdelo alla stin germania gia spoudes hr8a kai to metaniosa pou evlepa ola ta zwa tis dap tis pasp kai tous karagiozides tous proedrous afto katalava poso zwa eimaste kai posw f8inoi giata party kai tin ka8e malakia ola etsi ksekinoun an se mia xora h kinonia einai gamiseta tote etsi einai kai h xora kai ena pragma koumado se emas kai stin hpolipoi europi kai ameriki kani o omilos rockfeler kai ta filarakia tou ama to kserete afto etsi einai to sxedio kai mexristigmis ektelite katagrama gia tin oikonomiki hpodoulosi ton xoron

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κριμα για τους ελληνες βαιβαι α .οτι θα μας παροθν τα σοβρακα το ξερουμαι .αλα τα παι δακια του διμοσιου τι θα κανουν τωρα που δεν εχουν μαθει να δουλευουν, μονο να εισπρατουν το χριμα. χορισ ανχος .. τους πιδισανε ι πολιτικη τους πιγαν στιν αθηνα και τορα τα παιδακια τουμπεκι. εχει να πεσει πινα τορα . οσο αναφορα του ιπολιπους που ρισκαρου ν θα το παλεπψουν ,για αυτο αρχισται ολι να ψαχνεσται γιατι υπαρχει ελπιδα αυτοι που εισται απο πολεισ και δεν εχεται δουλεια ..και εχεται σπιτι στα χωρια .καιεχεται και κτοιματα ψαχται δουλες στο προτογαινει τομεα υπαρχου και κερδοφορες μιν τα ξεινεται... αυτα σας το λεο απο πειρα .αν εισται μαγεσ και ρισκαρεται. μεσα στιν κρισι θα σα βγει σε καλο και ισο ανεβεται,. ει επιχιριματικοτιτα ειναι για ψαχμενουσ ..οι πολιτικη ειναι περα βρεχη για αυτο μιν εμπλεκαθσται με τα κοματα .και κοιταξται το τομαρι σας οσο για τα γκομενακια καλα ειναι θα σας κολαναι δυο δυο τοται ..αυτα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι 30 χρονών και λυπάμαι που αναγκάζομαι να αφήσω τα όνειρά μου και τις ελπίδες μου για ένα καλύτερο μέλλον,οι πρόγονοι μας πολέμησαν ηρωικά για να κερδίσουν την ελευθερία τους αλλά και για να αφήσουν σε εμάς ένα κράτος αυτόνομο χωρίς σουλτάνους και αφεντάδες,ντρέπομαι που κάποιοι ποδοπάτησαν αυτές τις ιδεολογίες και λεηλάτησαν τον αγώνα εκείνων'..δε φοβάμαι μη πεινάσω,δε φοβάμαι μη στερηθώ τις συνήθειές μου και τα μέχρι τώρα αγαθά μου,όχι δε φοβάμαι....αυτό που με τρομάζει είναι το μέλλον των παιδιών μας,σε τι κόσμο θα τα μεγαλώσουμε ,με τι αρχές,με τι ιδανικά,πως θα τους εξηγήσουμε πως τα φέραμε στη ζωή για να δυστυχήσουν,να πεινάσουν,να μη μπορούν να σπουδάσουν,να μη μπορούν να βρουν δουλειά....να ταπεινωθούν...οργή με κυριεύει και αγανάκτηση γιατί κάποιοι δεν σεβάστηκαν τίποτα,ποδοπάτησαν ότι πιο αγνό και ιερό υπάρχει(το χαμόγελο ενός νέου παιδιού)..και ερωτώ λοιπόν γιατί? γιατί αυτοί που είναι πίσω από όλα αυτά να είναι τόσο ξεδιάντροποι και τόσο αδίστακτοι? γιατί στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν τόσες αθώες ανθρώπινες ζωές? καμία αξία δεν έχουν γι'αυτούς? Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν είναι άδειοι,είναι άδειοι γιατί θέλουν να τα έχουν όλα,με οποιοδήποτε κόστος....θέλουν να έχουν λεφτά,κύρος,αγαθά,τίτλους ξεχνώντας τα πιο σημαντικά, την ευτυχία και την αγάπη κάτι που ποτέ δεν θα αποκτήσουν γιατί είναι άπληστοι.Εύχομαι να μπορέσουμε να αντέξουμε στους δύσκολους αυτούς καιρούς και μη ξεχνάμε το πόσο σημαντικό είναι αυτές τις στιγμές να είμαστε δεμένοι με την οικογένειά μας,χάρη στην αγάπη και την αφοσίωση μας θα αποκρούσουμε ότι μας βομβαρδίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. είμαστε άξιοι της τύχης μας,δεν ξεσηκωνόμαστε γιατι ο καθένας κοιτάζει να σώσει το τομάρι του,όσοι μπορέσουν να φύγουν στο εξωτερικό θα γλυτώσουν προσωρινά όμως γιατι αυτό το χάλι θα γίνει παγκόσμιο αργά ή γρήγορα,όσοι μείνουμε εδώ θα υποφέρουμε.
    Δεν υπάρχει ελπίδα με τον ατομισμό αλλά με τη συλλογικότητα,ο εχθρός είναι κοινός και βρίσκεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ-ΜΑΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΣΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΠΥΚΝΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα περασουμε δυσκολα, για αλλη μια φορα, αλλα τα πραγματα θα φτιαξουν και θα ισορροπισουμε ξανα!Μην παραιτηστε, καντε υπομονη και ο ουρανος θα γινει πιο γαλανος, ολα θα ειναι καλυτερα σε μερικα χρονια. Προβληματα παντα θα υπαρχουν, Ελλαδα ειναι αυτη φυσικα!, ομως τα πολυ δυσκολα θα περασουν και τοτε θα μπορουμε να ονειρευομαστε ξανα!Σφυξτε τα δοντια και καντε κουραγιο. Όλα προσωρινα ειναι, και περισσοτερο εμεις οι ανθρωποι.Καθως τωρα ειμαι 22χρονων και τελειωνω το πανεπιστημιο, δημοσιογραφια, δεν μπορω να ελπιζω σε καριερα δυστυχως, ή σε δικο μου σπιτι και δική μου οικογενεια, αλλα λιγα χρηματα το μηνα για φαγητο και τα απολυτως απαραιτητα ισως να τα εχω. Και ισως χρειαστει να παω σε καποιο αλλο μερος του πλανητη να ζησω ή να πεθανω σε ενα φλαμενγκο απανω! Αλλα μην ανησυχειται γιατι για τις επομενες γεννιες θα ειναι καλυτερα τα πραγματα! Μην απογοητευεστε και μην στεναχωριεστε καθολου, σε μερικα χρονια μονο πλουσιοι θα υπαρχουν στην Ελλαδα μας! Οι φτωχοι θα θυσιαστουμε στον βωμο της απληστιας και του εγωισμου τους βεβαια, αλλα σιγα το πραγμα βρε αδερφε!και ετσι οι επομενες γεννιες θα ειναι οι απογονοι μονο των πλουσιων. Αλλα οπως ειπαμε υπομονη και αισιοδοξια πανω απ'ολα!Γεια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειμαστε για τα σκουπιδια επρεπε να σκωτοσουμε ολους τους πολητικους χωρις εξερεσει!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θυμαμαι το 2003 η τοτε φιλολογος στο γυμνασιο μας ειπε οτι εμεις η νεωτερη γενια θα ζησουμε πολυ βαρετες εποχες μεσα σε ασφαλεια και θα τα εχουμε ολα στα ποδια μας,για κακο δικο μας τονισε,σε αντιθεση με τους παλιους που περασαν κατοχες,εμφυλιους και χουντες.Εμενα γιατι μου κανει κατι χειροτερο η σημερινη κατασταση? Ισως γιατι τα προηγουμενα οι νεοι τα γνωρισαμε εμμεσα μεσω της ιστοριας και δεν καταλαβαινουμε το ποσο δυσκολα ηταν σε εκεινες τις περιπτωσεις.Ο καιρος θα δειξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου