Συλλαλητήριο του ΛΑΟΣ για τους αγνοούμενους της Κύπρου - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Συλλαλητήριο του ΛΑΟΣ για τους αγνοούμενους της Κύπρου

Συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίας Σοφίας, για τους αγνοούμενους της Κυπριακής τραγωδίας, πραγματοποίησε χθες η νομαρχιακή επιτροπή Θεσσαλονίκη...



Συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίας Σοφίας, για τους αγνοούμενους της Κυπριακής τραγωδίας, πραγματοποίησε χθες η νομαρχιακή επιτροπή Θεσσαλονίκης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.ΟΣ). Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η δασκάλα από την κατεχόμενη Καρπασία, Ελένη Φωκά, οι μητέρες και σύζυγοι αγνοουμένων αγωνιστών, Χαρίτα Μάντολες και η Ελένη Βλάχου και ο έφεδρος ανθυπολοχαγός του 1974 Χαράλαμπος Ζανέτος, γιος του αγνοούμενου λόγω της εισβολής Μιχαήλ Ζανέτου.Στον χαιρετισμό τους η κ. Φωκά και η κ. Μάντολες ζήτησαν εντονότερη διεκδίκηση από την πλευρά της Ελλάδας και της Κύπρου για να διαλευκανθεί η τύχη των αγνοουμένων του «Αττίλα» και να τερματιστεί η τουρκική κατοχή. «Για τριανταπέντε χρόνια περίμενα τον σύζυγο μου. Κι όταν εκείνοι, στα κατεχόμενα αποφάσισαν να κάνουν την εκταφή του, μου έδωσαν κάποια λείψανα, ότι είχε απομείνει. Όχι το κρανίο, που ήταν διάτρητο από σφαίρες. Δεν ξεχνώ» είπε στον χαιρετισμό της, η κ. Μάντολες. «Έζησα στην σκλαβιά, ως άλλος αγνοούμενος, αλλά είναι καλύτερος ο θάνατος. Πρέπει να τιμήσουμε την ιστορία μας και τις θυσίες των προγόνων μας» πρόσθεσε η Ελένη Φωκά, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να τερματιστεί η άμεσα τουρκική εισβολή και κατοχή στο νησί.
Κεντρικός ομιλητής, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους συγγενείς των αγνοουμένων, επισημαίνοντας ότι «οφείλουμε μια απάντηση στις ηρωικές μητέρες και συζύγους των 1619 αγνοούμενων» της Κύπρου. Ο κ. Βελόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει ηθική υποχρέωση και χρέος τιμής να αγωνιστεί σθεναρά μέχρι να εξακριβωθεί κατά πειστικό τρόπο, η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου της Κυπριακής τραγωδίας. «Εμείς ως κόμμα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και είναι η υποχρέωση να το κάνουν όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Όλους εμάς μας ενώνει η Ελλάς» τόνισε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε : «Πρέπει να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε».
Στη συγκέντρωση παρέστησαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος Αριστόδημος Χατζηπαναγιώτου, ο επιζών πιλότος Θανάσης Ζαφειρίου, ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης Λευτέρης Κωνσταντινίδης, εκ μέρους της «Δημοκρατικής Πατριωτικής Συμπαράταξης» οι Μιχάλης Χαραλαμπίδης και ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, τοπικά στελέχη του ΛΑ.ΟΣ και εκπρόσωποι της νεολαίας του κόμματος.Ακολούθησε πορεία προς το προξενείο των ΗΠΑ που επέστρεψε στο χώρο της συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου