Κατάθεση προσφυγής στο διεθνές ποινικό δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων στην Αλβανία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κατάθεση προσφυγής στο διεθνές ποινικό δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων στην Αλβανία

Στις 24 Φεβρουαρίου του 2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:15 μ.μ., κατετέθηστο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (International Criminal Court, ICC) του...


Στις 24 Φεβρουαρίου του 2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:15 μ.μ., κατετέθηστο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (International Criminal Court, ICC) τουΟ.Η.Ε., με έδρα τη Χάγη της Ολλανδίας, προσφυγή κατά του αλβανικούκράτους και των αλβανικών αρχών, για την παραβίαση των βασικώνανθρωπίνων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που ζει στηνΑλβανία.
Στην προσφυγή, αφού πρώτα γίνεται μνεία στην ιστορία, τηναδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της περιοχής της Βορείου Ηπείρου και τουςαγώνες για την αυτονομία της, τονίζονται οι παραβιάσεις των βασικώνανθρωπίνων δικαιωμάτων όσον αφορά:Την αποφυγή της επίσημης καταμέτρησης του ελληνικού πληθυσμού καιάλλων μειονοτήτων στη χώρα, τη λειτουργία των ελληνικών σχολείων, τηνυφαρπαγή περιουσιών τόσο των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών όσο και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τα πολιτικά δικαιώματα και την εκπροσώπηση τωνΕλλήνων μειονοτικών στις δημόσιες υπηρεσίες, το αίσθημα ασφαλείας, τηχρήση της ελληνικής γλώσσας ως επίσημης του κράτους όπου προβλέπεται,την κατανομή της οικονομικής βοήθειας από το αλβανικό κράτος και τηνεκπροσώπηση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τηςχώρας.
Για όλα τα παραπάνω προσκομίστηκε ένα πλήθος αποδεικτικών στοιχείων(δημόσια έγγραφα, αποκόμματα εφημερίδων, έντυπα, βιβλία κλπ.) καθώς καιένας κατάλογος υπογραφών από χίλιους περίπου Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Θα πρέπει να τονιστεί εδώ ότι, τόσο ο κατάλογος με τα αποδεικτικάστοιχεία για τις παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσοκαι ο κατάλογος των υπογραφών, παραμένουν ανοιχτοί για περαιτέρωαποδεικτικά στοιχεία και υπογραφές από τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες.
Επιτέλους, ύστερα από επίπονη προετοιμασίαδύο περίπου ετών και παράτην σωρεία εμποδίων και δυσκολιών, εισήλθαμε στο σωστό δρόμο, ο οποίοςευελπιστούμε να οδηγήσει στη δικαίωση ενός ιδιαίτερου κομματιού του Ελληνισμού που έχει υποφέρει εδώ και εκατό χρόνια περίπου.
Για την επιτυχία του ιερού αυτού σκοπού, απαιτείται η συστράτευση τωνΕλλήνων Βορειοηπειρωτών στον κοινό αγώνα για τη δικαίωση τους και ηδυναμική τους παρουσία και αρωγή τους τόσο στη συλλογή των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων όσο και στη συλλογή όσο δυνατόν περισσότερωνυπογραφών.
Από τώρα και στο εξής, θα σας ενημερώνουμε για τη συνέχεια της πορείαςτης υπόθεσης μας αυτής, που όχι μόνο ελπίζουμε, αλλά ακράδανταπιστεύουμε ότι θα έχει δίκαια κατάληξη.

Εστάλη από
«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου