Για λύση στο όνομα παροτρύνει ο Τζέιμς Στάινμπεργκ επισκεπτόμενος τα Σκόπια - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Για λύση στο όνομα παροτρύνει ο Τζέιμς Στάινμπεργκ επισκεπτόμενος τα Σκόπια

Την παράλληλη στήριξή του στη διαπραγματευτική διαδικασία του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας και στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ εξέφ...




Την παράλληλη στήριξή του στη διαπραγματευτική διαδικασία του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας και στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Στάινμπεργκ, επισκεπτόμενος το Σάββατο τα Σκόπια μετά τις επαφές του στην Αθήνα.
Στη συνάντηση μεταξύ του Τζέιμς Στάινμπεργκ και του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι εξετάστηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας, περιφερειακής σταθερότητας και το ζήτημα της ονομασίας. Αμφότεροι εξέφρασαν ικανοποίηση για τη συνεργασία των χωρών τους, την οποία χαρακτήρισαν «εξαιρετική».
Ο Τζέιμς Στάινμπεργκ εξέφρασε την σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες των χωρών της περιοχής για την προώθηση της ευρωατλαντικής προοπτικής τους και ευχαρίστησε την ΠΓΔΜ για την στρατιωτική της παρουσία στην ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και την συμμετοχή της στο Ιράκ.
Δήλωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη διαπραγματευτική διαδικασία στον ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, υπό την μεσολάβηση του Μάθιου Νίμιτς, και προσέθεσε ότι ενθαρρύνουν την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας.
Από την πλευρά του, ο Νίκολα Γκρούεφσκι ανέφερε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση της διαφοράς της ονομασίας και συμπλήρωσε ότι αναμένει την συνέχεια των διαπραγματεύσεων για το θέμα αυτό, μετά τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συναντήθηκε επίσης στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ενώ έχει προγραμματίσει και συνομιλίες με τον πρόεδρο του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος, DUI, Aλί Αχμέτι, καθώς και με στελέχη της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ.
Νωρίτερα, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια σύσκεψη της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, στην οποία εξετάσθηκε η πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας.
Στη σύσκεψη αυτή μετείχαν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας και πρεσβευτής της ΠΓΔΜ στις ΗΠΑ Ζόραν Γιόλεφσκι.
Από "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου