Βέτο Μόσχας στην... Βασιλίσσης Σοφίας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Βέτο Μόσχας στην... Βασιλίσσης Σοφίας

Αναμενόμενο βέτο άσκησε η Μόσχα στο σχέδιο της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ απορρίπτοντας για την διατήρηση των παρατηρητών του Οργανισμού σ...



Αναμενόμενο βέτο άσκησε η Μόσχα στο σχέδιο της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ απορρίπτοντας για την διατήρηση των παρατηρητών του Οργανισμού στην Γεωργία και την περιοχή της Νότιας Οσετίας την οποία η Μόσχα θεωρεί ήδη ανεξάρτητη περιοχή.
Η ελληνική προεδρία του ΟΑΣΕ καταθέτει αύριο το σχέδιο των προτάσεών της και επιμένει ότι αυτό δεν πρόκειται να αποσυρθεί, επιβεβαιώνοντας την δυσπιστία της ρωσικής πλευράς προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και προς τον ΟΑΣΕ τον οποίο οι Ρώσοι θεωρούν ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ. Σταματάει όμως η διαπραγμάτευση έως ότου παρουσιαστούν νέες προτάσεις από τη ρωσική πλευρά.
Ήδη η ατμόσφαιρα μεταξύ Μόσχας και Βασιλίσσης Σοφίας είναι εξαιρετικά "βαριές" μετά την απόφαση του ΥΠΕΞ και της Ντόρας Μπακογιάννη να συμμετάσχει η Ελλάδα στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην Γεωργία.
Με βάση το ρωσικό βέτο, οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γεωργία και την περιοχή της Νότιας Οσετίας μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου