Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επικρίνει την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη διαδικασία για την ένταξη της Τουρκίας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επικρίνει την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη διαδικασία για την ένταξη της Τουρκίας

«Εμποδίστε τις αρνητικές συμπεριφορές» της Κυπριακής Δημοκρατίας Η Τουρκία υποστηρίζει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, που...



«Εμποδίστε τις αρνητικές συμπεριφορές» της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η Τουρκία υποστηρίζει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, που καταβάλλονται μεταξύ των δυο ηγετών στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα ζήτησε από την ΕΕ όπως «εμποδίσει τις αρνητικές συμπεριφορές» της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά την έκφρασή του.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός παρέθεσε χθες γεύμα στην πρωθυπουργική οικία στους Πρέσβεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Τουρκία. Σε ομιλία του στα πλαίσια του γεύματος, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στο Κυπριακό και είπε ότι η χώρα του στηρίζει τις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό.
Αναφερόμενος στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», ότι λόγω «πολιτικών εμποδίων», που δεν σχετίζονται με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, έχουν μπλοκαριστεί σημαντικά κεφάλαια της ενταξιακής πορείας της χώρα του.
Είπε ακόμα ότι η Τουρκία έχει «χαράξει ήδη την πορεία της στην ΕΕ» και θα εργάζεται βάσει του προγράμματος αυτού, μέχρι η ΕΕ να «αναγνωρίσει τις προσπάθειές της».
Στο γεύμα παρακάθησαν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Διαπραγματευτής της Τουρκίας με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς.
---Ο Ερντογάν επικρίνει την ΕΕ σχετικά με τη διαδικασία για την ένταξη της Τουρκίας---
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την Δευτέρα στην Άγκυρα τη λύπη του για την εχθρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν Ευρωπαίοι τη διαδικασία για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας πως έχει "διαβρώσει σοβαρά" τον ενθουσιασμό γύρω από τη διαδικασία αυτή στη χώρα του.
"Οι προσπάθειες της Τουρκίας δεν έχουν μειωθεί καθόλου (...) Αλλά ορισμένες στάσεις εκ μέρους των Ευρωπαίων άνοιξαν το δρόμο για μια σοβαρή διάβρωση του λαϊκού ενθουσιασμού και της συναίνεσης στην κοινή γνώμη", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια συνάντησης με τους πρεσβευτές χωρών μελών της ΕΕ.
"Δεν υπάρχει τίποτε να κερδίσει μια χώρα με το να κάνει την τουρκική ένταξη υπόθεση εσωτερικής πολιτικής (...) Πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι αυτό θα βλάψει τις σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα", δήλωσε. "Η συνεχής αμφισβήτηση του στάτους της Τουρκίας και οι προσπάθειες που έχουν στόχο να τροποποιηθεί αυτό το στάτους παραβιάζουν τις υφιστάμενες συμφωνίες", προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου