ΠαΣοΚ και Οικολογία: Δυο έννοιες ασυμβίβαστες - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΠαΣοΚ και Οικολογία: Δυο έννοιες ασυμβίβαστες

Προ ημερών αναρτήσαμε ένα θέμα με τίτλο: Το μεγαλύτερο οικολογικό κόμμα είναι το ...ΠΑΣΟΚ Όσο και καλή διάθεση να έχουμε απέναντι σ' αυτ...


Προ ημερών αναρτήσαμε ένα θέμα με τίτλο:
Το μεγαλύτερο οικολογικό κόμμα είναι το ...ΠΑΣΟΚ
Όσο και καλή διάθεση να έχουμε απέναντι σ' αυτό το ..."Κίνημα" της πράσινης ανάπτυξης, έρχεται το παρελθόν του, και μας ρίχνει μια ...κατραπακιά στο ...δόξα πατρί και μας γυρνάει πάλι πίσω.
Στον παλιό κακό του εαυτό.
Δηλαδή με απλά Ελληνικά στον παλιό και τον κακό του τον καιρό.
Ειλικρινά δεν φταίμε εμείς.!
Φταίει μόνο η ...μνήμη μας.
Πάρτε κι' εσείς μια γεύση του ...οικολογικού ΠαΣοΚ.
___________________________________________
Η ΕΛΛΑΔΑ εγκαλείται για μη μεταφορά σειράς οδηγιών υπέρ του περιβάλλοντος
4 ευρωδίκες για ρύπανση
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά... τέσσερις προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλες για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και συγκεκριμένα την ατμοσφαιρική ρύπανση...
Στην πρώτη προσφυγή
, η Επιτροπή κατηγορεί την Ελλάδα και άλλες τρεις χώρες ότι δεν έχουν μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο την οδηγία για την αποτέφρωση των αποβλήτων, ενώ η προθεσμία έχει λήξει από τις 28 Δεκεμβρίου 2002.
Η εν λόγω οδηγία αποσκοπεί στην πρόληψη ή τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της αποτέφρωσης ή της συνδυασμένης αποτέφρωσης αποβλήτων στο περιβάλλον, καθώς και στον περιορισμό των κινδύνων που προκαλούν για την υγεία του ανθρώπου. Επιβάλλει αυστηρές τεχνικές απαιτήσεις και καθορίζει οριακές τιμές εκπομπής για τις μονάδες αποτέφρωσης των αποβλήτων στην Ε.Ε.
Για μη μεταφορά οδηγίας στο εθνικό δίκαιο κατηγορείται η Ελλάδα, καθώς και η Ολλανδία, και στη δεύτερη προσφυγή.
Πρόκειται για την οδηγία στην οποία ορίζονται οριακές τιμές για το βενζόλιο και το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, με στόχο να αποφευχθούν, να προβλεφθούν ή να μειωθούν οι επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου.
Η προθεσμία για τη μεταφορά της οδηγίας έχει λήξει από τις 13 Δεκεμβρίου 2002.
Η τρίτη προσφυγή κατά της Ελλάδας και άλλων τριών χωρών ασκήθηκε για μη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας που αποσκοπεί στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ορίζοντας εθνικά ανώτατα όρια εκπομπής για ορισμένους ατμοσφαιρικούς ρύπους, τα οποία πρέπει να τηρήσουν τα κράτη-μέλη έως το 2010. Η προθεσμία μεταφοράς της οδηγίας έληξε στις 27 Νοεμβρίου 2002.
Η τέταρτη προσφυγή αφορά τη μη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας για τις μεγάλες εγκαταστάσεις καύσης και κατηγορούμενες είναι η Ελλάδα και άλλες 4 χώρες. Η οδηγία αυτή αποσκοπεί στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από μεγάλους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καθορίζοντας αυστηρές οριακές τιμές για τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου.
Η προθεσμία μεταφοράς έληξε στις 27/11/2002.
Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε να στείλει αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα (δεύτερο και τελευταίο προδικαστικό στάδιο) για μη υποβολή έκθεσης σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού για την προστασία της στιβάδας του όζοντος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/01/2004
Εστάλη από http://gianniotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου