Εχασε τη μάχη ο αστυνομικός... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εχασε τη μάχη ο αστυνομικός...

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ, Σπύρος Θεοδώρου, που είχε δεχθεί τα πυρά κακοποιού στην Κυψέλη, τα μεσάνυχτα της 3η...


Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ, Σπύρος Θεοδώρου, που είχε δεχθεί τα πυρά κακοποιού στην Κυψέλη, τα μεσάνυχτα της 3ης Απριλίου.
Ο αρχιφύλακας νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό.
Είχε τραυματιστεί σε επιχείρηση σύλληψης δραστών κλοπής αυτοκινήτου. Την ώρα που προσπαθούσαν, μαζί με συνάδελφό του αστυνομικό της ομάδας «Δ» να ακινητοποιήσουν έναν ύποπτο κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, δέχτηκαν πυροβολισμούς από το συνεργό του, τον οποίο δεν είχαν αντιληφθεί.
Το πρόσωπο - κλειδί της υπόθεσης ήταν μια γυναίκα, η οποία κατά τη διαδικασία ελέγχου προσπάθησε να παρέμβει, με αποτέλεσμα οι δύο ειδικοί φρουροί να αποπροσανατολιστούν και να αιφνιδιαστούν.
Ο 30χρονος Σπύρος Θεοδώρου δέχθηκε μια σφαίρα από όπλο Μακάροφ στη βάση του αυχένα. Ο δράστης πυροβόλησε και τον 34χρονο Γ. Αναγνωστόπουλο και τον τραυμάτισε στο κεφάλι κάτω από το κράνος. Αμέσως μετά οι δύο δράστες άρπαξαν τα όπλα και τα κινητά τηλέφωνα των αστυνομικών και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.
Μετά την τραγική εξέλιξη που είχε η υπόθεση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε:
«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου που έχασε τη μάχη για τη ζωή που έδινε γενναία επί δίμηνο, μετά από τα δολοφονικά πυρά που είχε δεχθεί από κακοποιό, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Αισθάνομαι την ανάγκη να τονίσω ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού και να υποσχεθώ ότι η Ελληνική Αστυνομία, θα εξιχνιάσει και αυτήν την υπόθεση και θα παραδώσει τον δράστη του εγκλήματος στη Δικαιοσύνη».
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Σήμερα και ώρα 00:05, στη συμβολή των οδών Σκιάθου και Σκόκου στην Κυψέλη, δύο αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία περιπολίας με μοτοσικλέτα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ύποπτο άτομο, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο συνεργό του, ο οποίος τους επιτέθηκε από τα νώτα.
Ειδικότερα, οι δύο αστυνομικοί, ηλικίας 30 και 34 ετών, αυτός που διενεργούσε τον έλεγχο, αλλά και ο δεύτερος που ευρίσκετο σε θέση κάλυψης του συναδέλφου του, δέχθηκαν από τον άγνωστο δράστη πυρά, με ανθρωποκτόνο πρόθεση από εγγύτατη απόσταση (σχεδόν εξ επαφής) βληθέντες από δύο πυροβόλα όπλα, πιστόλι των 9 mm και περίστροφο 7,62 mm αντίστοιχα, ανατολικής προέλευσης.
Πριν από την επίθεση και παρότι οι αστυνομικοί έλαβαν τα προβλεπόμενα μέτρα ελέγχου και εμπλοκής, υπήρξε αυθαίρετη παρέμβαση ημεδαπής γυναίκας στη διαδικασία του ελέγχου, η οποία με τη στάση της επηρέασε δυσμενώς την ασφαλή διεξαγωγή του, με αποτέλεσμα οι δράστες να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό και να επιτεθούν σε βάρος των αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο «ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», από προστρέξαντες στο σημείο συναδέλφους τους, με τραύματα ο μεν 34χρονος στο τριχωτό της κεφαλής, ο δε 30χρονος σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στην υπινιακή χώρα.
Οι δράστες, μετά την πράξη τους, αφαίρεσαν τα όπλα και τα κινητά τηλέφωνα των δύο αστυνομικών και διέφυγαν με μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού, ανοιχτού χρώματος, με αριθμητικό μέρος του αριθμού κυκλοφορίας 421 και αναζητούνται.
Η ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 50 ετών, κάτοικος της περιοχής, προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου και εξετάζεται, προκειμένου να διευκρινιστεί η συμμετοχή της στο περιστατικό.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου