Στο «στόχαστρο» κινεζικής εφημερίδας ο Ερντογάν - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Στο «στόχαστρο» κινεζικής εφημερίδας ο Ερντογάν

Οι Κινέζοι τους "τραβούν το αυτί" - εμείς είμαστε εντελώς ανίκανοι; Mια αγγλόφωνη εφημερίδα της Κίνας κάλεσε τον Τούρκο πρωθυπουρ...

Οι Κινέζοι τους "τραβούν το αυτί" - εμείς είμαστε εντελώς ανίκανοι;
Mια αγγλόφωνη εφημερίδα της Κίνας κάλεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν να ανακαλέσει τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας στην Σιντζιάνγκ.
Κινεζική εφημερίδα κάλεσε σήμερα τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ότι στην μουσουλμανική περιοχή της Κίνας, Σιντζιάνγκ, όπου από τις αιματηρές συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 184 άνθρωποι, διαπράττεται γενοκτονία.
Στα πλέον αιματηρά επεισόδια που γνώρισε η Σιντζιάνγκ εδώ και δεκαετίες, Ουιγούροι επιτέθηκαν εναντίον Κινέζων Χαν - η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στη χώρα- στην πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ, Ουρούμτσι, στις 5 Ιουλίου, όταν η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των φονικών επιθέσεων εναντίον Ουιγούρων εργατών σε εργοστάσιο της νότιας Κίνας.
Δύο ημέρες αργότερα οι Κινέζοι Χαν εξαπέλυσαν επιθέσεις ως αντίποινα.
Σε άρθρο υπό τον τίτλο «Μη Διαστρεβλώνετε τα Γεγονότα», η αγγλόφωνη εφημερίδα China Daily γράφει ότι το γεγονός πως 137 από τα 184 θύματα ήταν Κινέζοι Χαν «λέει πάρα πολλά για τη φύση του συμβάντος».
Ο απολογισμός περιελάμβανε 46 Ουιγούρους -μία τουρκόφωνη μειονότητα, ως επί το πλείστον μουσουλμανική
Η εφημερίδα καλεί τον Ερντογάν να «ανακαλέσει τα σχόλιά του... που συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας».
Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV την περασμένη Παρασκευή ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους: «Τα επεισόδια στην Κίνα είναι, ας το πούμε απλά, γενοκτονία. Δεν υπάρχει λόγος να το χαρακτηρίσουμε διαφορετικά».
Ο ίδιος κάλεσε τις κινεζικές αρχές να επέμβουν ώστε να μη σημειωθούν και άλλοι θάνατοι.
Οι Τούρκοι εθνικιστές θεωρούν την Σιντζιάνγκ ως το ανατολικότερο σύνορο της τουρκικής εθνότητας, ενώ χιλιάδες είναι οι Ουιγούροι που ζουν στην Τουρκία.
Από "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ"
Σχόλιο ιστολογίου μας: Εμείς απλά αναρωτιόμαστε αν θα μπορέσει κάποιος από την Ελλάδα, είτε πολιτικός (κυβέρνησης), είτε ακόμα και από τα Μ.Μ.Ε, να πει κάτι παρόμοιο για τις πρακτικές των Τούρκων με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο που δημιουργούν σκηνικό πολέμου, ή τουλάχιστον φαντάζει με καζάνι που βράζει, ή ακόμα χειρότερα αν θα τολμήσει κάποιος από την Ελλάδα να απαιτήσει από τους "φίλους" Τούρκους να σταματήσουν την προπαγάνδα στη Θράκη, καθώς επεμβαίνουν στα εσωτρτικά της Ελλάδος, ή ακόμα αν κάποιος θα τολμήσει να τους "τραβήξει το αυτί" για τη λαθρομετανάστευση! Να θυμίσουμε ότι στην Κίνα έχουν Κομμουνιστικό καθεστώς...! Φυσικά δεν υπάρχει καμία σχέση του εκεί κομμουνισμού με το Κ.Κ.Ε αλλά και με την υπόλοιπη αριστερά της Ελλάδος, καθώς οι Κινέζοι όπως αντιλαμβάνεστε, είτε αριστεροί είτε δεξιοί, είναι πατριώτες, αγαπούν τη χώρα τους και πάνω από όλα νοιάζονται για το συμφέρον πρώτα των Κινέζων και μετά για όλων των υπολοίπων. Σε αντίθεση φυσικά με ότι γίνετε στη χώρα μας, όπου αρχής γενομένης με την αριστερά, αλλά και τα 2 μεγάλα κόμματα, όλοι δείχνουν να νοιάζονται πρώτα για όλους τους άλλους και ύστερα για τους Έλληνες!! Αφυπνισθείτε Έλληνες επιτέλους! Σταματήσετε να είστε ραγιάδες! Αν χαθεί η Ελλάδα θα χαθούμε όλοι! Ξυπνήστε!
..(( Λ ))..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου