Στο παρά πέντε σώθηκε η πρώτη αποστολή της Ινδίας στη Σελήνη - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Στο παρά πέντε σώθηκε η πρώτη αποστολή της Ινδίας στη Σελήνη

Επικίνδυνη υπερθέρμανση Ο πρώτος ινδικός δορυφόρος σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη παρουσίασε επικίνδυνη υπερθέρμανση λόγω βλάβης, ωστόσο οι μη...



Επικίνδυνη υπερθέρμανση
Ο πρώτος ινδικός δορυφόρος σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη παρουσίασε επικίνδυνη υπερθέρμανση λόγω βλάβης, ωστόσο οι μηχανικοί της αποστολής κατάφεραν να αποτρέψουν την καταστροφή.
Στις 16 Μαΐου ο δορυφόρος Τσαντραγιάν-1 έχασε τον «αισθητήρα άστρων», ένα κρίσιμο όργανο που παρακολουθεί τα άστρα στον ουρανό για να διατηρεί τις κάμερες και άλλα όργανα καταγραφής στραμμένα στη σεληνιακή επιφάνεια.
«Ολόκληρο το σκάφος θα είχε ψηθεί» από την ακραία ηλιακή ακτινοβολία, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο Μαντχαβάν Ναΐρ, επικεφαλής του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας.
Την εβδομάδα που ακολούθησε, το κέντρο ελέγχου της αποστολής κατάφερε να επαναφέρει το δορυφόρο στο σωστό προσανατολισμό ενεργοποιώντας ένα γυροσκόπιό, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Οργανισμός.
Με την αποστολή του Τσαντραγιάν-1 («σεληνάκατος» στα σανσκριτικά) τον Οκτώβριο του 2008 η Ινδία κατάφερε να μπει στο «κλαμπ» των ισχυρών του Διαστήματος που έχουν στείλει μη επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία.
Μάλιστα οι αποστολές της Ινδίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας εκτοξεύτηκαν και οι τρεις σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, σε ένα είδος ασιατικής κούρσας από τη Γη στη Σελήνη.
Το Τσαντραγιάν-1 έχει πλέον ολοκληρώσει σε ποσοστό 90% τη χαρτογράφηση των ορυκτών στην επιφάνεια της Σελήνης και ανοίγει έτσι το δρόμο για μια ρομποτική αποστολή προσσελήνωσης το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου