"'Αγνωστοι στρατιώτες 2" από τις Εκδόσεις «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

"'Αγνωστοι στρατιώτες 2" από τις Εκδόσεις «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ»

Μετά την επιτυχία που γνώρισε η πρώτη συλλογή προσωπικών μαρτυριών υπό τον τίτλο «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ» (για περισσότερες πληροφορίες www.dou...


Μετά την επιτυχία που γνώρισε η πρώτη συλλογή προσωπικών μαρτυριών υπό τον τίτλο «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ» (για περισσότερες πληροφορίες www.doureios.com) παρουσιάζεται ο δεύτερος τόμος, με μία νέα σειρά απομνημονευμάτων από διαφόρους πολεμιστές. Πρόκειται για άγνωστες ιστορίες, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και έχουν ιδιαίτερη ιστορική αξία.
Οι ιστορίες έχουν ως εξής:

• Περιγραφή από τον τότε Διοικητή της 30 ΔΑΥ, του προγράμματος εκσυγχρονισμού που είχε δρομολογηθεί για την Πολεμική Αεροπορία και της κινητοποιήσεως αυτής στην διάρκεια της τουρκικής εισβολής. Η Ελλάδα δεν ενέπλεξε στον αγώνα την Πολεμική Αεροπορία, την μόνη που μπορούσε να επέμβει άμεσα και αποφασιστικά στην Κύπρο.
• Πώς και γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν τα Τεθωρακισμένα της Εθνικής Φρουράς, σύμφωνα με τα σχέδια. Επιτελής της ΔΙΤ/ΓΕΕΦ περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο αγνοήθηκε η συγκεκριμένη Διοίκηση από την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς.
• Ένας στρατιωτικός Ιατρός, περιγράφει την εμπειρία του στην Κύπρο τόσο κατά την πρώτη υπηρεσία του σε αυτήν, την περίοδο 1964-1966 όσο και στην δεύτερη, την περίοδο 1973-1974.
• Ο Διοικητής της Β’ Πυροβολαρχίας της 189 ΜΠΠ μεταφέρει την εμπειρία της μάχης και την στάση που αντιμετώπισαν οι αξιωματικοί που επέστρεψαν από την Κύπρο στην Ελλάδα, μετά τα γεγονότα.
• Οι αγώνες του 231 ΤΠ στον Πενταδάκτυλο αλλά και στο δυτικό μέτωπο, κατά την διάρκεια του ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, μέσα από την αφήγηση του Διοικητού του 1ου Λόχου, που έδρευε στην Αετοφωλιά.
• Ένας Έλληνας Ιπτάμενος, περιγράφει την αναχαίτιση κι εμπλοκή με δύο αμερικανικά F-4J, τα οποία την κρίσιμη περίοδο του 1974 εντοπίστηκαν στην περιοχή των Κυκλάδων.
• Συνοπτική παρουσίαση της δράσεως των δύο αμερικανικών αεροπλανοφόρων τα οποία την περίοδο της τουρκικής εισβολής, βρέθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο και στα ανοικτά της Κύπρου.
• Ένας βαθμοφόρος της 31 Μοίρας Καταδρομών, περιγράφει την εμπλοκή του στις επιχειρήσεις και ιδίως στην μάχη που δόθηκε από την διμοιρία του στο χωριό Πυρόι, εναντίον ισχυρών τουρκικών δυνάμεων.
Όλες οι μαρτυρίες έχουν ιδιαίτερη σημασία για κάθε μελετητή και αποτελούσαν μέχρι σήμερα άγνωστο κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας.
Σάββας Δ. Βλάσσης
Εκδότης
Περισσότερες πληροφορίες για τις Εκδόσεις ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ: www.doureios.com
Κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο στα περίπτερα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου