ΠΓΔΜ - Αντίδραση από το ΥΠΕΞ για το κάψιμο της σημαίας της χώρας στην Πρίστινα - Πληθώρα αντιδράσεων για τις αναφορές της εγκυκλοπαίδειας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΠΓΔΜ - Αντίδραση από το ΥΠΕΞ για το κάψιμο της σημαίας της χώρας στην Πρίστινα - Πληθώρα αντιδράσεων για τις αναφορές της εγκυκλοπαίδειας

Εδώ στην Ελλάδα κάποιοι επικροτούν τέτοιες πράξεις με την Ελληνική σημαία...! Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ζήτησε από τις αρχές του Κοσό...


Εδώ στην Ελλάδα κάποιοι επικροτούν τέτοιες πράξεις με την Ελληνική σημαία...!
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ζήτησε από τις αρχές του Κοσόβου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία αυτών που έκαψαν την σημαία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ δύο ομάδων από το Κόσοβο.
«Αναμένουμε από το Κόσοβο, ως το νεότερο κράτος στην περιοχή, να επιδείξει, σε τέτοιες καταστάσεις, τη δυνατότητα και ετοιμότητά του να ενεργήσει προς την κατεύθυνση οικοδόμησης σχέσεων καλής γειτονίας και ανάπτυξης της περιφερειακής συνεργασίας», αναφέρεται ακόμη σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ για το συμβάν με το κάψιμο της σημαίας της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Πρίστινας μετέδωσαν ότι προχθές, στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στην Πρίστινα μεταξύ των ομάδων «Πρίστινα» και «Βλαζνίμι», οπαδοί έκαψαν τη σημαία της ΠΓΔΜ.Στις κερκίδες του σταδίου όπου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας είχαν αναρτηθεί πανό με συνθήματα κατά της ΠΓΔΜ.
Τα ίδια μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι οι αντιδράσεις αυτές στην Πριστίνα απορρέουν από την «έντονη δυσαρέσκεια» για τις «αναλήθειες της μακεδονικής εγκυκλοπαίδειας σχετικά με τους Αλβανούς».
Το κάψιμο της σημαίας της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα καταδίκασαν τόσο το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM).
Επιπλέον, ο αρχηγός του SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, κάλεσε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, και τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ να αποστασιοποιηθούν δημόσια από τις «αμφιλεγόμενες» όπως τις χαρακτήρισε αναφορές της εγκυκλοπαίδειας.«Έάν δεν αποστασιοποιηθούν, σημαίνει ότι είναι συνένοχοι για τις αμφιλεγόμενες και ιδιαίτερα επιζήμιες για τη χώρα, αναφορές της εγκυκλοπαίδειας», πρόσθεσε ο κ.Τσερβένκοφσκι.Παράλληλα ο κ. Τσερβένκοφσκι ανέφερε ότι για το κόμμα του είναι «απαράδεκτες» οι «ακραίες αντιδράσεις» από τη μεριά Αλβανών πολιτικών τόσο από την ΠΓΔΜ όσο και από την Αλβανία και το Κόσοβο.Την Πέμπτη, μη κοινοβουλευτικά αλβανικά κόμματα από την ΠΓΔΜ οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στα Σκόπια, για τις αναφορές της λεγόμενης «μακεδονικής εγκυκλοπαίδειας», η οποία έχει προκαλέσεις της οργισμένες αντιδράσεις των Αλβανών τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στην Αλβανία και στο Κόσοβο.Την εγκυκλοπαίδεια, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, επιμελήθηκε η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της ΠΓΔΜ (MANU).
Από "Express"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου