Ποιοί και γιατί "χτυπούν" τον Καραμανλή; Μήπως στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ποιοί και γιατί "χτυπούν" τον Καραμανλή; Μήπως στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ;

(Δείτε και το Ο Πρωθυπουργός ήταν πειστικός και μίλησε καθαρά αλλά... ) Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κοινό έχει το σκάνδαλο των υποκλοπών, η υπόθεσ...


Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κοινό έχει το σκάνδαλο των υποκλοπών, η υπόθεση Ζαχόπουλου και το Βατοπέδι; Σ΄ αυτό το group θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε τις άγνωστες πτυχές των ζητημάτων, να δούμε τι ακριβώς κρύβεται από πίσω. Το ξεκαθαρίζω από την αρχή: δεν κυνηγούμε φαντάσματα, ούτε πιστεύουμε σε συνομοσιολογίες. Απλά θέλουμε να είμαστε υποψιασμένοι!!! Θέλουμε να μην μας περνούν για ηλιθίους και δίνουμε τον δικό μας αγώνα για την επικράτηση της αληθείας και του αυτονοήτου.
Στα πέντε χρονιά διακυβέρνησης της η Ν.Δ. κατηγορείται για μια σειρά σκανδαλών.Ας προσπαθήσουμε να δούμε πόσο αθώα είναι αυτά τα σκάνδαλα, ποια η πραγματική ευθύνη της Ν.Δ. και ποιος ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών.
Στις 7 Μαρτίου 2004 η χώρα άλλαξε σελίδα. Μετά την πολύχρονη διακυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η Ν.Δ. γίνεται κυβέρνηση κι ο Κ. Καραμανλής πρωθυπουργός. Από την αρχή κιόλας της ανάληψης των καθηκόντων του αρχίζει να διαμορφώνει μια νέα θεώρηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Μια εξωτερική πολιτική που επί ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν ακραιφνώς φιλοαμερικανική.
Ο Κ. Καραμανλής κάνει εξαιρετικές κινήσεις στη γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής
Τον Δεκέμβριο του 2004 (9 μήνες μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία) ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα μετά από πολλά χρονιά. Σ΄ αυτή την επίσκεψη τίθενται τα θεμέλια δημιουργίας μιας εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Ρωσίας. Η μέχρι τότε μονοδιάστατη ελληνική εξωτερική πολιτική, ξαναχαράσεται. Ο κ. Καραμανλής κάνει άνοιγμα στον Β. Πούτιν και από κοινού δημιουργούν τον άξονα Αθήνας-Μόσχας . Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση των δυο ηγετών στο Κρεμλίνο ο Β. Πούτιν τονίζει πως οι σχέσεις των δυο χωρών βελτιώθηκαν θεαματικά από τη στιγμή που η ΝΔ έγινε κυβέρνηση……Η Ελλάδα ήταν και είναι φίλη και συμμαχη χώρα με τις ΗΠΑ., όμως οφείλει –και ορθώς έπραξε ο πρωθυπουργός- να υπερασπιστεί τα δικά της συμφέροντα.Είμαστε στην εποχή που τίθενται οι βάσεις της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας (αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη) . Τα δεδομένα στην γεωπολιτική και γεωστρατιγική σκακιέρα της περιοχής άρχισαν να αλλάζουν γεγονός που ενόχλησε σφόδρα την άλλη πλευρά του ατλαντικού…..
Τον Σεπτέμβριο του 2005 ο Β. Πούτιν επισκέπτεται την Ελλάδα. Δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια οι δυο ηγέτες συναντιόνται και συσφίγγουν ακόμη περισσότερο τους δεσμούς των δυο ( ομόδοξων ) χωρών.
Ξαφνικά (;) μετά από πέντε μήνες, τον Φεβρουάριο του 2006 σκάει σαν βόμβα η υπόθεση των υποκλοπών….. Κάποιοι παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα ανώτατων στρατιωτικών, υπουργών ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού…. Όπως στη συνεχεία αποδείχτηκε οι παρακολουθήσεις γίνονταν από μια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, περιοχή στην οποία βρίσκεται και η αμερικανική πρεσβεία….. πράγμα διόλου απρόσμενο αν σκεφτεί κανείς ότι λίγες χώρες διαθέτουν την υψηλή τεχνολογία για τέτοιου είδους παρακολουθήσεις… (εδώ να υπενθυμίσουμε ότι το κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα είναι το μεγαλύτερο μετά το Κάιρο).
Παρακολουθούσαν λοιπόν τον πρωθυπουργό επειδή τόλμησε να λοξοκοιτάξει προς την Ρωσία…επειδή τόλμησε να χαράξει μια πιο ανεξάρτητη, μια πιο πολυπολική εξωτερική πολιτική…Τον Μάρτιο του 2007 ο Πούτιν έρχεται ξανά στη Αθήνα να υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Έναν αγωγό που επί 15 χρόνια ήταν στα χαρτιά. Έναν αγωγό που για πολλούς λόγους δεν επιθυμούν οι Αμερικανοί.Τον Σεπτέμβρη του 2007 η ΝΔ ξανακερδίζει τις εκλογές παρά τις φωτιές που (τυχαία;) κατέκαψαν την χώρα το καλοκαίρι…17-18/12/2007 ο Κ. Καραμανλής πραγματοποιεί την δεύτερη επίσημη επίσκεψη του στη Μόσχα σαν πρωθυπουργός. Όλοι οι αναλυτές μιλούν για μια σχέση μοντέλο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Η χημεία των δυο ηγετών αποδίδει.
Η Αμερική βλέποντας όλα αυτά βρίσκεται σε αμηχανία…..Δυο μέρες μετά , στις 20/12/07 , σκάει (τυχαία;) σαν βόμβα μεγατόνων η υπόθεση Ζαχόπουλου….. Στην Ελλάδα γίνεται σεισμός. Όλοι μιλούν για σκάνδαλο. Η λάσπη που δέχεται η κυβέρνηση είναι τεράστια . Όπως αποδείχτηκε στο τέλος ήταν απλά μια ροζ ιστορία με παρασκήνιο και εκβιασμούς….Το 2008 είναι χρονιά σταθμός για την Ελλάδα και την εξωτερική μας πολιτική. Στις 2-4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Παρά τις αφόρητες πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ως Μακεδονία, ο πρωθυπουργός αρνείται και ασκεί βέτο στην ένταξη των Σκοπίων, πράγμα που προκαλεί την οργισμένη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης.Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση η Ελλάδα σηκώνει το ανάστημα της και λέει επιτέλους και ένα ΟΧΙ!!! Λίγες μέρες αργότερα ο Καραμανλής αναβαίνει ξανά στη Μόσχα. Αυτή τη φορά για να υπογράψει την κατασκευή ενός άλλου αγωγού, του South Stream, πουν θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.
Η Ελλάδα μπαίνει για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν. Τη σημασία αυτών των συμφωνιών δυστυχώς λίγοι την έχουν καταλάβει. Όλοι μένουν στα ενεργειακά και οικονομικά οφέλη. Εδώ θα προσπαθήσουμε να θέσουμε μια άλλη διάσταση του ζητήματος.
Όλοι οι αγωγοί περνούν από τον ευαίσθητο χώρο της Β. Ελλάδας , μια περιοχή που την διεκδικούν πολλοί …Ποιος όμως θα τολμήσει να χτυπήσει την (βόρεια) Ελλάδα την στιγμή που οι αγωγοί είναι υπό την προστασία της Ρωσίας; Μ αυτόν τον τρόπο λοιπόν εξασφαλίζεται η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας…Ένα μήνα αργότερα (Ιούνιος 2008) έρχεται στη Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
Ο «Θεσσαλονικιός» Σαρκοζί στη ομιλία του στη βουλή των Ελλήνων αναφέρει: «Ελλάς-Γαλλία νέα συμμαχία», παραφράζοντας αυτό που χρόνια πριν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ζισκάρ Ντ’ εστεν είχαν κάνει πράξη. Η Ελλάδα δημιουργεί παράλληλα έναν ακόμα άξονα στην εξωτερική της πολιτική, τον άξονα Αθήνας-Παρισιού. Ελλάς –Γαλλία νέα συμμαχία … Να λοιπόν γιατί από τον Σεπτέμβρη ο Κ. Καραμανλής βάλλεται πανταχόθεν. Γιατί σήκωσε το ανάστημα του και είπε ένα βροντερό όχι στην Αμερική για τα Σκόπια, γιατί διαφοροποίησε την ελληνική εξωτερική πολιτική χτίζοντας νέες συμμαχίες με τη Ρωσία του Πούτιν και τη Γαλλία…τώρα πληρώνει απλά το τίμημα των επιλογών του….
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Ν.Δ. απαλάσεται από την ευθύνη για τη συμμετοχή στελεχών της σε σκάνδαλα… Άλλο όμως αυτό και άλλο να διαφεντεύουν τη χώρα μας οι ξένοι…Και δυστυχώς αυτοί αποφάσισαν. Αποφάσισαν να αλλάξει η κυβέρνηση. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993 την είχε προαναγγείλει-προς έκπληξη όλων- ο τότε υφυπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. Κρίστοφερ 6 μήνες πριν καν προκηρυχθούν εκλογές;;
Και κάτι τελευταίο, παρακάτω παραθέτω αυτούσιες τις δηλώσεις του πρωην Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα Andrey Vdovin που έκανε σε ελληνικό ιστότοπο στις 12/12/08: "Είμαι βέβαιος ότι δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα δάνεια, αλλά στις επενδύσεις και εμπόριο, που μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες της Ρωσίας και της Ελλάδος πραγματικό αμοιβαίο όφελος. Ακριβώς αυτό έχουν ως στόχο οι προσπάθειες και της ρωσικής ηγεσίας και της κυβέρνησης του κ. Κ .Καραμανλή." Ο Ρώσος πρέσβης προχωρά σε έμμεση στήριξη της κυβέρνησης, αφού την αναφέρει ως κυβέρνηση Καραμανλή, αποφεύγοντας το αόριστο και διπλωματικό "ελληνική κυβέρνηση" που συνηθίζεται στα κείμενα των διπλωματών.Να λοιπόν γιατί ο Κ. Καραμανλής από το καλοκαίρι υφίσταται όλη αυτή την επίθεση…Τα παγκόσμια αφεντικά αποφάσισαν ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση γιατί έχει «απείθαρχο» πρωθυπουργό….γι αυτό άλλαξαν οι δημοσκοπήσεις και γι αυτό όλοι πιέζαν για πρόωρες εκλογές…και το πέτυχαν!.

1 σχόλιο

  1. Εφόσον όλα καταλήγουν σε εταιρικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ ή Ρωσίας, θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια επιπλέον παράθεση στοιχείων των αμυντικών εξοπλισμών της Ελλάδος επί κυβερνήσεως ΝΔ σε σύκριση με αυτής του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη χώρα προέλευσης του στρατιωτικού υλικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου