Την παραίτηση της κυβέρνησής του υπέβαλε ο Κ. Καραμανλής - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Την παραίτηση της κυβέρνησής του υπέβαλε ο Κ. Καραμανλής

Την παραίτηση της κυβέρνησής του, υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Τον Πρόεδρο τη...


Την παραίτηση της κυβέρνησής του, υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφτεί το μεσημέρι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου για να λάβει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.
Σε 160 ανέρχονται οι έδρες του ΠΑΣΟΚ στο Κοινοβούλιο. H κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ εκτιμάται σε 91 έδρες. Το ΚΚΕ κατακτά 21 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 13 έδρες. Ο ΛΑΟΣ αυξάνει κατά 50% τη κοινοβουλευτική του δύναμη και κατακτά 15 έδρες. Σε 30,26% εκτιμάται η αποχή, της οποίας το ποσοστό μειώνεται όσο προχωρά η καταμέτρηση των ψήφων.
Την παραίτηση της κυβέρνησής του, υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.
Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε στις 13.45 το Προεδρικό Μέγαρο και αναχώρησε με το αυτοκίνητό του στις 13.57. Κατά την έξοδό του ο κ. Καραμανλής δεν έκανε δηλώσεις.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί στις 14:30 τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να του αναθέσει εντολή για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Νωρίτερα, ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο οποίος θα του υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του.
Πολλά ηχηρά ονόματα της ΝΔ δεν εκλέγονται βουλευτές μεταξύ αυτών η πρώην υπουργός κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά (Β' Αθηνών) και ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης (Α' Αθηνών), καθώς και ο υφυπουργός κ. Θεόδωρος Κασίμης (Β' Αθηνών). Έντονη ήταν η παρέμβαση του Μιχάλη Λιάπη στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε «να παραιτηθούν οι Ηρακλειδείς του στέμματος».
Ενημέρωση Παπούλια από τον Σιούφα για τη σύνθεση της νέας Βουλής
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, δέχθηκε νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος τον ενημέρωσε για το αποτέλεσμα των χθεσινών εθνικών εκλογών, καθώς και για τη νέα σύνθεση του σώματος. Όπως ανέφερε ο κ. Σιούφας, το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει 160 έδρες, η ΝΔ 91, το ΚΚΕ 21, ο ΛΑΟΣ 15 και ο ΣΥΡΙΖΑ 13 έδρες.
Σύμφωνα με τον κ. Σιούφα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την υποβολή της παραίτησης της κυβέρνησης από τον κ. Κ. Καραμανλή θα καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.
Χθες, ο κ. Σιούφας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου τον οποίο και συνεχάρη για την εκλογή του.
Τα μεγαλύτερα και μικρότερα ποσοστά για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Με καταμετρημένο το 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας, το ΠΑΣΟΚ σημείωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά του στην Ξάνθη (59,10%) το Ηράκλειο (62,9%), το Λασίθι (59,30%) και το Ρέθυμνο (57,93%). Η Νέα Δημοκρατία πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό της στην Καστοριά (50,13%) και τη Λακωνία (47,22%).
Τις μεγαλύτερες απώλειές της η Νέα Δημοκρατία της είχε στο Ρέθυμνο (18,83%), την Ξάνθη (13,93%), τη Ροδόπη (11,60%) αλλά και τη Βοιωτία (10,09%), την Α' Αθηνών (8,38%) όπως και στη Β' Αθηνών (8,61%). Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ αύξησε κατακόρυφα τις δυνάμεις του στο Ρέθυμνο (κατά 14,15%), στην Α' Αθηνών (κατά 5,47%) αλλά και στην Ξάνθη (κατά 10,16%).
Από "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου