Απορριπτική η απόφαση του Εφετείου Θράκης για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Απορριπτική η απόφαση του Εφετείου Θράκης για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Δεν μπορεί να επανέλθει στο πρότερο καθεστώς Συζητήθηκε η απόφαση που εκδόθηκε πρωτοδίκως στο Εφετείο Θράκης, όπου απορρίφθηκε σύμφωνα με πλ...


Δεν μπορεί να επανέλθει στο πρότερο καθεστώς
Συζητήθηκε η απόφαση που εκδόθηκε πρωτοδίκως στο Εφετείο Θράκης, όπου απορρίφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η προσφυγή της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»
Υπενθυμίζουμε ότι για την υπόθεση αυτή που όταν εκδικάστηκε στην Ξάνθη είχε δημιουργηθεί αδιαχώρητο, είχαν εξεταστεί δεκάδες επώνυμοι μάρτυρες, παράσταση έκανε η Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων με παρέμβαση του δικηγόρου Αθηνών Γιάννη Χατζηαντωνίου που απάντησε κατά άρθρο στις αιτιάσεις του καταργηθέντος συλλόγου, ο οποίος δικαιώθηκε εν μέρει από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θυμίζουμε εκείνη την επιχειρηματολογία, ενώ είμαστε εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης και του σκεπτικού της που απορρίπτει τις αιτιάσεις των εκπροσώπων της ΤΕΞ.
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Στην υπόθεση παρενέβη και η Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων δια του δικηγόρου Αθηνών Γιάννη Χατζηαντωνίου που εστίασε την παρέμβασή της αντικρούοντας την προσφυγή της ΤΕΞ σημείο προς σημείο. Ειδικότερα αναφέρθηκε σε έξι σημεία λέγοντας: Κακώς ζητεί την επαναφορά του ονόματός της η ΤΕΞ γιατί αφορά σωματείο που είναι ήδη διαλυμένο θα νομιμοποιείτο μόνο αν προσέφευγαν κάποια μέλη ατομικά. Επίσης είπε: «Ενώ η δίκη συνεχίστηκε σε επίπεδο εφετείου και Αρείου Πάγου σε δεύτερο και τρίτο βαθμό η ένωση ως όφειλε νομικά γιατί είμαστε διάδικοι δεν μας ειδοποίησε να παρασταθούμε όπως όφειλε από το νόμο μέσα σε 10 μέρες, ασχέτως αν το μάθαμε μόνοι μας. Με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έχουμε μεταβολή πραγμάτων λένε οι διάδικοι, ενώ στην ουσία αυτό δεν ισχύει αφού δεν υπάρχει ούτε νομική, ούτε πραγματική αλλαγή των πραγμάτων κι εκτός τούτου μόνο στα ποινικά έχει το δικαίωμα το ευρωπαϊκό δικαστήριο ν’ αλλάξει απόφαση κι όχι στα πολιτικά δικαστήρια. Όσον αφορά το συνταγματικό δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι που επικαλείται η ΤΕΞ, το άρθρο αυτό κρίνεται από τα σκληρά άρθρα του ελληνικού Συντάγματος κι επομένως δεν υποχρεούνται τα ελληνικά δικαστήρια να συμμορφωθούν σε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η υποχρέωση συμμόρφωσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αφορά διοικητικές εξουσίες κι όχι δικαστικές. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι ελλιπής διότι δεν κρίνει το σύνολο των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων Εφετείου, Αρείου Πάγου κλπ, αλλά μόνο την πρωτόδικη. Επίσης, έκρινε μόνο μία πλευρά της δραστηριότητας του σωματείου την πολιτιστική πλευρά κι όχι άλλες πλευρές, όχι π.χ. πολιτικές που ζητούν λίγο ή πολύ μέσα από το καταστατικό της την εφαρμογή των παρακαταθηκών του Κεμάλ Ατατούρκ και τέλος υπάρχουν κι άλλες διατάξεις στο καταστατικό που δεν κρίθηκαν από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, όπως το άρθρο 12 της ΤΕΞ που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελλάδος, όπως για παράδειγμα ότι δικαιούνται να παρακολουθούν τα κοινωνικά και εθνικά φρονήματα των μελών τους, κάτι που προσκρούει στο άρθρο 9 του ελληνικού Συντάγματος.
Από http://www.xronos.gr/detail.php?ID=49346

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου