Κυριάκος Χουσέας: Καταγγελία για τα STAGE - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κυριάκος Χουσέας: Καταγγελία για τα STAGE

«ΟΑΕΔ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ STAGE» Την ίδια ώρα που οι διαπιστώσεις των εθνικών εκλογών είναι ακό...



«ΟΑΕΔ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ STAGE»
Την ίδια ώρα που οι διαπιστώσεις των εθνικών εκλογών είναι ακόμη νωπές ο πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ στη Β΄ Πειραιά , δικηγόρος κ. Κυριάκος Χουσέας, συνεπής στις επισημάνσεις του, καταγγέλλει ότι στον Πειραιά, στους τοπικούς ΟΑΕΔ της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, καθώς και σε δημόσια Επιμελητήρια του Πειραιά, αλλά και συλλόγους που εκπροσωπούν παραγωγικές τάξεις και φορείς που, μάλιστα, επιδοτούνται από το Κράτος μέσω των Επιμελητηρίων απασχολούνται άτομα με STAGE, δηλαδή με 460 ευρώ μηνιαίως και μάλιστα, όχι 18μηνα, αλλά ανανεωνόμενα ακόμη και 4 και 5 φορές. «Πρόκειται για ομηρία. Είναι αδικαιολόγητο, δημόσιο φορείς να απασχολούν άτομα με STAGE 4 και 5 χρόνια. Επιδοτούνται. Οι δε Σύλλογοι και φορείς, που σήμερα μιλούν για το λιμάνι του Πειραιά και έμμεσα απειλούν ότι η κατάσταση θα τους οδηγήσει να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, να τις μεταφέρουν αλλού εκτός Ελλάδας με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι χιλιάδες πολίτες, αυτοί οι ίδιοι φορείς χρησιμοποιούν την εργασιακή ομηρία των προγραμμάτων αυτών για να λειτουργήσουν τους Συλλόγους και Συνδέσμους τους, τα Επιμελητήρια κ.λπ. Ή θα αποφασίσουν να καλύψουν οι εργαζόμενοι αυτοί σταθερές θέσεις, καθώς κάποιος που του ανανεώνεται η σύμβαση, προφανώς είναι χρήσιμος και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες ή θα πρέπει να υπάρξει μοριοδότηση για την κάλυψη από τα άτομα αυτά, άλλων κενών θέσεων στον δημόσιο τομέα ή να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις για να καλύψουν από τα άτομα αυτά κενές θέσεις. Στο σημείο αυτό, ο κ. Χουσέας επισημαίνει ότι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και τη ΓΣΕΕ η πραγματική ανεργία σήμερα υπολογίζεται στο 15%. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 128.772 άτομα ή 37% σε σχέση με πέρυσι.
Από τον περασμένο Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ενημερώσει τη χώρα μας, ότι δεν εγκρίνει τη διενέργεια προγράμματος Stage για την πρόσληψη χιλιάδων ανέργων. Παρά το «OXI» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα κοινοτικά κονδύλια, ο OAEΔ προχώρησε στην προκήρυξη για την κάλυψη 12.000 θέσεων εργασίας.
Mετά την Υπουργική Απόφαση για την πραγματοποίηση προσλήψεων με χρήματα του OAEΔ, εστάλη στον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Kοινοτικών Πόρων συμπληρωματικό αίτημα για τη δυνατότητα συγχρηματοδότησης ενός νέου προγράμματος Stage, που αφορούσε μάλιστα 20.000 θέσεις. O Οργανισμός παρέκαμψε την απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης και Κοινωνικών Yποθέσεων της E.E., η οποία ήταν αρνητική και απέρριπτε το σχέδιο για τη διενέργεια του προγράμματος. Mάλιστα, στην απάντηση της Kομισιόν ο OAEΔ κλήθηκε να υποβάλει εκ νέου σχέδιο προκήρυξης, συμπεριλαμβάνοντας τις επισημάνσεις της Γενικής Διεύθυνσης, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί μέρος αυτού από την E.E., καταγγέλλει ο Κυριάκος Χουσέας.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΟΥΣΕΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ. Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΦΛΕΜΙΝΓΚ 8, Τ.Κ. 182 33, ΑΓ. ΙΩ. ΡΕΝΤΗΣ
Τηλ./fax: 210-4833821, mob.:6944296084,
e-mail:
housseas@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου