Τριμερής Παπανδρέου με Μπερίσα και Γκρούεφσκι - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τριμερής Παπανδρέου με Μπερίσα και Γκρούεφσκι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις Πρέσπες Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου προσκάλεσε τους ομολόγους του, της Αλβανίας Σάλι Μπερίσα ...


Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις Πρέσπες
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου προσκάλεσε τους ομολόγους του, της Αλβανίας Σάλι Μπερίσα και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Νίκολα Γκρούεφσκι, σε άτυπη τριμερή συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις Πρέσπες.
Οι τρεις πρωθυπουργοί θα συναντηθούν στο Κέντρο Πληροφόρησης Πύλης-Πρεσπών, προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Πάρκου Πρεσπών.
Όπως υπογραμμίζεται από την κυβέρνηση, «η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, που επιβεβαιώνει την κορυφαία προτεραιότητα που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος, έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή και δύο μήνες πριν από τη συμπλήρωση 10 ετών από την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος των τότε πρωθυπουργών των τριών χωρών, στις 2 Φεβρουαρίου 2000, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, με το οποίο διακήρυξαν τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν για την προστασία του οικοσυστήματος των Πρεσπών».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, δεν απέκλεισε να συζητηθούν και πολιτικά θέματα μεταξύ των τριών πρωθυπουργών, όπως και να τεθούν ειδικότερα ζητήματα υδρο-οικονομίας, όπως για τα ύδατα του Αξιού ποταμού, τα οποία μολύνονται με απόβλητα βιομηχανιών στην ΠΓΔΜ.
Ο κ. Πεταλωτής απέκλεισε πάντως να συζητηθεί η εκκρεμότητα του ονόματος της γειτονικής χώρας, καθώς τόνισε: «Ξεκαθαρίζουμε γι΄ άλλη μια φορά ότι για το θέμα του ονομασίας υπάρχει μια διαδικασία, η οποία ακολουθείται εδώ και χρόνια. Η διαβούλευση μέσω του ΟΗΕ και μόνον».
Ν.Δ.: Να μη μετατραπεί σε προκάλυμμα διμερών
«Η "Τριμερής των Πρεσπών" δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε προκάλυμμα διμερών διαπραγματεύσεων Γκρούεφσκι-Παπανδρέου για το όνομα.
Κάτι τέτοιο θα υπονόμευε τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, καθώς και τη -σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας- ελληνική θέση, ότι το θέμα του ονόματος δεν είναι διμερές, αλλά ζήτημα περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας», υπογράμμισε χθες ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στην τριμερή συνάντηση στις Πρέσπες μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και Σκοπίων.
Από "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου