Οι Ελβετοί αποφασίζουν για τους μιναρέδες - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι Ελβετοί αποφασίζουν για τους μιναρέδες

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα κριθεί αν εγκριθεί η συνταγματική απαγόρευση της ανέγερσής τους...! Ας τα βλέπουμε και εδώ στην Ελλάδα αυτά!...


Στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα κριθεί αν εγκριθεί η συνταγματική απαγόρευση της ανέγερσής τους...! Ας τα βλέπουμε και εδώ στην Ελλάδα αυτά!
Αφότου κράτησαν τους εισβολείς μακριά επί δύο αιώνες, οι Ελβετοί είναι έτοιμοι να ψηφίσουν για αυτό που πολλοί θεωρούν «εσωτερικό» εχθρό: την αυξανόμενη κοινότητα των μουσουλμάνων.
Αύριο Κυριακή το ήρεμο και πάμπλουτο ορεινό κράτος στην καρδιά της Ευρώπης θα αποφασίσει με δημοψήφι- σμα για το αν θα εγκρίνει τη συνταγματική απαγόρευση για την ανέγερση μιναρέδων δίπλα στα τζαμιά.
Το ζήτημα προέκυψε όταν ο Μουταλίπ Καρααντεμί, ηγετικό στέλεχος της μουσουλμανικής κοινότητας του Λάνγκενταλ, κοντά στη Βέρνη, πρότεινε την κατασκευή ενός σχετικά μικρού μιναρέ για το τοπικό τέμενος. Θα ήταν ο πέμπτος μιναρές στην Ελβετία. Ο δήμαρχος συμφώνησε, αλλά βρήκε αντίσταση από εκείνους οι οποίοι θέλουν να σταματήσουν αυτό που θεωρούν εισβολή του πολιτικού Ισλάμ στην παλαιότερη αντιπροσωπευτική δημοκρατία του πλανήτη. « Μας θεωρούν ζώα, ενώ είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι όπως εκείνοι. Δεν αποτελούμε απειλή για κανέναν. Μας λένε ισλαμιστές και τρομοκράτες », καταγγέλλει ο αλβανικής καταγωγής κ. Καρααντεμί, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην Ελβετία πριν από 27 χρόνια.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι χριστιανικές εκκλησίες και ο επιχειρηματικός κόσμος αντιδρούν σθεναρά στην απαγόρευση, φοβούμενοι ότι το ελβετικό πνεύμα ανεξιθρησκίας αμαυρώνεται από το ακροδεξιό και ξενοφοβικό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVΡ), το οποίο έχει σημειώσει σημαντική άνοδο.
Ο μουσουλμανικός πληθυσμός στην Ελβετία έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες, υπερβαίνοντας σήμερα τους 400.00 ανθρώπους (4% του συνολικού πληθυσμού). Υπάρχουν περίπου 150 τεμένη και χώροι προσευχής. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντικρούσει τη μισαλλόδοξη προπαγάνδα του SVΡ, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις και οι βανδαλισμοί εναντίον τζαμιών στη Γενεύη. Σε πρόσφατο διάγγελμά του, ο πρόεδρος της Ελβετίας Χαντς Ρούντολφ Μερτς τόνισε ότι « οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μπορούν να εξασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να έχουν πρόσβαση σε μιναρέδες στην Ελβετία». Αλλά συμπλήρωσε με νόημα: «Εδώ, όμως, δεν θα ηχήσει ποτέ η φωνή του μουεζίνη ».
Από "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου