Να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των φοροφυγάδων - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των φοροφυγάδων

Κακώς ο υπουργός Οικονομικών δεν δημοσιοποίησε τα ονόματα των γιατρών φοροφυγάδων του Κολωνακίου. Το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδο...


Κακώς ο υπουργός Οικονομικών δεν δημοσιοποίησε τα ονόματα των γιατρών φοροφυγάδων του Κολωνακίου. Το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων κάμπτεται μπροστά στο υπέρτερο δίκαιο που είναι το δημόσιο συμφέρον. Οι φοροφυγάδες παραβιάζουν το νόμο και το θεμελιώδες άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος που ορίζει: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Οι φοροφυγάδες, όχι μόνο δεν συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους, αλλά γίνονται οι ίδιοι βάρος για το σύνολο, αφού κάποιοι από αυτούς θα εισπράξουν και επίδομα αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας, τραγουδιστές, ηθοποιοί, ιδιοκτήτες ταξί, καλλιτέχνες κέντρων διασκέδασης, ιδιοκτήτες εστιατορίων, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές και άλλα επαγγέλματα της οικοδομής, αλλά και ξενοδόχοι, όπως και εκμεταλλευτές καντινών και μπαρ, δηλώνουν στην εφορία μέσο ετήσιο εισόδημα περίπου 5.000 ευρώ.
Όλοι αυτοί βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας, άρα είναι δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης.
Σε επίπεδα κοντά στο εισόδημα των μισθωτών, αλλά λίγο υψηλότερα (18.000 ευρώ), είναι όσα δηλώνουν διαφημιστές, οδοντίατροι, αρχιτέκτονες μηχανικοί, δικηγόροι, λογιστές, σύμβουλοι επιχειρήσεων και ασφαλιστές, στα επίπεδα των 26.000 ευρώ είναι το μέσο ετήσιο εισόδημα που δηλώνουν οι γιατροί, ενώ κοντά στα 35.000 ευρώ φαρμακοποιοί και συμβολαιογράφοι.
Σε χώρες μέλη της Ενωμένης Ευρώπης, η δημοσιοποίηση πληροφοριών για θέματα εισοδημάτων, περιουσίας και κεφαλαίων φυσικών και νομικών προσώπων, δεν εμπίπτει στο νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Εστάλη από http://www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου