Και τώρα ποιός θα ζητήσει συγνώμη; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Και τώρα ποιός θα ζητήσει συγνώμη;

Σε παλαιότερα άρθρα είχα ασχοληθεί με την εσωτερική ασφάλεια και την τρομοκρατία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Τα κείμενα αυτά δυσ...


Σε παλαιότερα άρθρα είχα ασχοληθεί με την εσωτερική ασφάλεια και την τρομοκρατία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Τα κείμενα αυτά δυστυχώς αποκτούν σήμερα ιδιαίτερη σημασία αλλά και επικαιρότητα αφού η επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος της Αγίας Παρασκευής και η απόπειρα δολοφονίας έξι αστυνομικών, έξι συνανθρώπων μας, είναι το ζήτημα που απασχόλησε την κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες. Χρήσιμο είναι όμως να επιχειρήσουμε έναν απολογισμό της βραχείας μεν, πλουσίας δε σε γεγονότα, υπουργίας του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.
Οι υμνητές δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν εκφράσεις όπως: έβαλε ψηλά τον πήχυ, μπήκε δυναμικά στην πάταξη της εγκληματικότητας και άλλα πολλά τέτοια συμπαθητικά. Είναι βέβαια γεγονός ότι και ο υπουργός αρμόδιος για την προστασία του πολίτη ( οι αστυνομικοί εξαιρούνται ) με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάργηση του αβάτου των Εξαρχείων, στην απελευθέρωση 1200 κρατουμένων λαθρομεταναστών κλπ.
Πάντες πλήν Συριζα-ίων
Ατυχώς όμως την επομένη των δηλώσεων αυτών είχαμε μια «επίδειξη ισχύος» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των λοιπών προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, στα Εξαρχείων το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου. Το βράδυ εκείνο οι αστυνομικοί επετέλεσαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το έργο τους, όμως δεν έλαβαν υπ’ όψη τους το αξίωμα του G. ORWELL ότι ναι μεν όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο ίσοι απέναντί του. Το οποίο με απλά λόγια σημαίνει: πάντες οι Έλληνες, πλήν Συριζαίων. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα ένα αψυχολόγητο συγγνώμη του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη προς τους Συριζαίους, την τιμωρία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και αναπόδραστα την απαξίωση της ΕΛ.ΑΣ. – Η απαξίωση όμως αυτή δεν είναι καινοφανής. Είναι προϊόν της μακράς, συντεταγμένης και διατεταγμένης αποστολής που έχει αναληφθεί από δήθεν «ανθρώπους της διανόησης» , «πολιτικούς», «καλλιτέχνες» οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με «δημοσιογράφους» και Μ.Μ.Ε. διαλαλούν την «προοδευτική» πραμάτεια τους. Επειδή όμως οι αόριστες και αινιγματικές αναφορές δεν αρμόζουν ιδού μερικά χαρακτηριστικά δείγματα: …μ’ αυτή την πολιτική πιθανά τα πράγματα οδηγούνται σε πολύ μεγάλες αναταραχές διότι ασκείται μια τρομοκρατία σε μια από τις καλύτερες πολιτιστικά περιοχές των Βαλκανίων που είναι τα Εξάρχεια και θα έχει όλη την ευθύνη εάν συμβεί ένας καινούργιος Δεκέμβρης και εάν έχουμε άλλο ένα θύμα σαν το Αλ. Γρηγορόπουλο. ( Ελληνιάδης ) ….σε μια συμπλοκή ρουτίνας «μπάτσων και κουκουλοφόρων… φάνηκε ύποπτος στους 25 αρηδες μπατσούληδες ( Θεοδωράκης Στ…δημοσιογράφος ). Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται η παράθεση στοιχείων για άλλους περισσότερο γνωστούς όπως οι Λαζόπουλος, Κουναλάκης, Μπίστης και τις λοιπές δυνάμεις προόδου. – Είναι πάντα οι ίδιοι άνθρωποι που τους προσφέρεται βήμα από τηλεοπτικά παράθυρα και μπαλκονόπορτες για να πολεμήσουν ό,τι η πλειονότητα των Ελλήνων μπόρεσε από γενιά σε γενιά να διαφυλάξει. Τους ενοχλεί το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών, βγάζουν φλύκταινες όταν δουν παρέλαση, θυσιάζονται για τους λαθρομετανάστες και πάει λέγοντας.
Το πολύ Κύριε Ελέησον…..
– Μετά έρχονται τα Μ.Μ.Ε. με τα δελτία ειδήσεων. Η ακατάσχετη λοιπόν ροή ειδήσεων και πληροφοριών ( το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα ) σε τι εξυπηρετεί; Ποιόν ωφελεί; Τι προσφέρει στην ενημέρωση; Είναι όμως βέβαιο ότι έστω και με έμμεσο τρόπο εξυπηρετεί τις επιδιώξεις των τρομοκρατών, σύμφωνα με το γνωστό: λέγε λέγε κάτι θα μείνει. Τα Μ.Μ.Ε. με επιλεκτικά αντικειμενική προβολή ειδήσεων, αλλά και τον υποκειμενικά ουδέτερο σχολιασμό των γεγονότων, προσπαθούν σε κάθε «στραβή» για την Κυβέρνηση να προσφέρουν φτηνές, δύσοσμες και γλοιώδεις υπηρεσίες προς τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και στο επιτελείο του. Έτσι δεν είδα να προβάλλεται δήλωση του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως κ. Θ. Πάγκαλου, ότι στο μόνο που διαφωνεί με τις ενέργειες σε θέματα καταστολής, του πρώην υπουργού δημοσίας τάξεως κ. Β. Πολύδωρα είναι ότι δεν συμμερίζεται τις σκέψεις του. Ακόμη τον άκουσα να επιτίθεται με πολύ έντονο τρόπο στον κ. Αλ. Τσίπρα, σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στα Εξάρχεια. Μάταια ο παρουσιαστής της εκπομπής κ. Ι. Χασαπόπουλος, γνωστός για την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά του, προσπαθούσε να τον «επαναφέρει» στην πασοκική τάξη. Μάταια μια άλλη έγκριτη, αδέσμευτη και αντικειμενική δημοσιογράφος ονόματι Μακρή, αγωνίζεται από την συχνότητα του ALTER να πείσει, συσπώντας με χαρακτηριστικό τρόπο τα χείλη της όταν ζορίζεται, ότι η αστυνομία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι πολύ καλύτερη από την αστυνομία της Νέας Δημοκρατίας. Κόλακες παύσατε λείχοντες. Ο πρωθυπουργός δεν έχει, τουλάχιστον ακόμη, ανάγκη από λιβανωτούς και θωπείες. Έχει την πλειονότητα της κοινής γνώμης με το μέρος του. Αν και ο κ. Χρυσοχοΐδης έπαυε να ζητά συγγνώμη χωρίς να υπάρχει λόγος και να μην ζητά εκεί που επιβάλλεται, στους τραυματίες αστυνομικούς, τότε ίσως θα κάνανε μια καλή αρχή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Όλα αυτά και άλλα πολλά όπλισαν το χέρι των δολοφόνων και θα συνεχίζουν να το οπλίζουν αν δεν σοβαρευτούνε όλοι τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου