«Μαξιμαλιστικές» χαρακτηρίζουν τα Σκόπια τις ελληνικές θέσεις! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Μαξιμαλιστικές» χαρακτηρίζουν τα Σκόπια τις ελληνικές θέσεις!

ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ θέσεις της επανέρχεται η ηγεσία των Σκοπίων. Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι χαρακτήρισε «μαξιμαλιστικές» τις θέσεις της Ελλάδ...


ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ θέσεις της επανέρχεται η ηγεσία των Σκοπίων. Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι χαρακτήρισε «μαξιμαλιστικές» τις θέσεις της Ελλάδας στη διαπραγματευτική διαδικασία για την εκκρεμότητα της ονομασίας.
«Επιτρέψτε μου, προς το συμφέρον της διαδικασίας, να μη σχολιάσω τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα παραμείνει προσηλωμένη στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης, επιθυμώντας να βρεθεί λύση για να εκλείψει πλέον το ζήτημα αυτό», δήλωσε ο Ν. Γκρουέφσκι, κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε τις προηγούμενες μέρες στη Ν. Υόρκη ο Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών. Ενώ, σύμφωνα με τηλεοπτικούς σταθμούς των Σκοπίων, η Ελλάδα, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο εκπρόσωπός της Αδαμάντιος Βασιλάκης με τον Μάθιου Νίμιτς, «σκλήρυνε στο έπακρο τη θέση της».
Για τις διαπραγματεύσεις
Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων, ο Α1, σχολιάζει ότι μετά τις τελευταίες συναντήσεις που είχε ο Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, «η διαπραγμάτευση για το ζήτημα της ονομασίας επιδεινώθηκε δραματικά». Προστίθεται ότι μόλις οι θέσεις αυτές της Ελλάδας μεταφέρθηκαν από τον μεσολαβητή του ΟΗΕ στα επίσημα Σκόπια, τα τελευταία αντέδρασαν επαναφέροντας τη θέση περί «διπλής ονομασίας». Χθες, πάντως, ο πρέσβης της Ε.Ε. στα Σκόπια Έρβαν Φουέρε δήλωσε ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας είναι «αναγκαία» και πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Αριστοτελία Πελώνη
Από "ΤΑ ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου