Αντιπρόταση από Ν.Δ. στο νομοσχέδιο περί ιθαγένειας...αλλά...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αντιπρόταση από Ν.Δ. στο νομοσχέδιο περί ιθαγένειας...αλλά...!

Συνταχθείτε μαζί με τους Έλληνες κ.Σαμαρά! Κανείς δεν θα σας κατηγορίσει ως "ουρά του κ. Καρατζαφέρη"...όλοι όμως θα σας θυμούνται...


Συνταχθείτε μαζί με τους Έλληνες κ.Σαμαρά! Κανείς δεν θα σας κατηγορίσει ως "ουρά του κ. Καρατζαφέρη"...όλοι όμως θα σας θυμούνται για την αντίσταση σας με οδηγό το συμφέρον της Ελλάδος! Ζητήστε Δημοψήφισμα και αφήστε τα τα "ναι μεν αλλά"..! Δεν υπάρχει χρόνος!
Του Γιωργου Π. Τερζη
Σε σύγκρουση με την κυβέρνηση για το ζήτημα της ιθαγένειας στους μετανάστες οδηγείται η Ν.Δ., κρίνοντας ότι οι διακηρύξεις του κ. Γ. Παπανδρέου λειτουργούν ως «κράχτης» για νέα κύματα λαθρομεταναστών. Ο κ. Αντ. Σαμαράς έχει επιλέξει τον κώδικα ιθαγένειας μαζί με την οικονομία και τις προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ ως τα πρώτα πεδία αναμέτρησης με την κυβέρνηση. Οπως προκύπτει, η Ν.Δ. θα αρνηθεί τη συγκρότηση νέας εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Βατοπεδίου, με το επιχείρημα ότι τέτοια επιτροπή λειτούργησε και ολοκλήρωσε το έργο της το πρώτο εξάμηνο του 2009.
Σε κάθε δε περίπτωση, είτε για την υπόθεση Βατοπεδίου είτε για τις υπόλοιπες προς διερεύνηση υποθέσεις, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίθεται να επιστρατεύσει για τις εξεταστικές επιτροπές το «βαρύ πυροβολικό» των στελεχών του, προκειμένου να «ελεγχθεί» τυχόν προσπάθεια της πλειοψηφίας για χειραγώγηση των πορισμάτων.
Προϋποθέσεις ιθαγένειας
Αρνητική αναμένεται να είναι η στάση της Ν.Δ. στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για «αυτόματη», όπως τη χαρακτηρίζουν γαλάζια στελέχη, χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες. H Ν.Δ. θα επιμείνει να διατηρηθεί η ισχύουσα σήμερα προϋπόθεση της 10ετούς νόμιμης παραμονής στη χώρα για την, υπό προϋποθέσεις, χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες. Ως προς τα παιδιά των μεταναστών («δεύτερης γενιάς»), η αξιωματική αντιπολίτευση απορρίπτει το «δίκαιο της γης» που ουσιαστικά εισηγείται η κυβέρνηση με την αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Προτείνεται, αντιθέτως, η διαμόρφωση ενός πλαισίου που, υπό την προϋπόθεση της φοίτησης σε ελληνικά σχολεία, θα χορηγεί την ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών, «εφόσον και τα ίδια το επιθυμούν», όπως εξηγούσε στέλεχος της Ρηγίλλης.
Πέραν των ουσιαστικών, βουλευτές της Ν.Δ. βλέπουν στην επικείμενη «αναμέτρηση» για το ζήτημα και εκλογικές παραμέτρους, εκτιμώντας ότι η στάση της Ν.Δ. θα λειτουργήσει θετικά για την εκλογική επιρροή του κόμματος. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, επιδιώκεται ο λόγος του κόμματος να είναι διακριτός προκειμένου να καταστεί σαφές ότι η Ν.Δ. «δεν σύρεται από τον ΛΑΟΣ, παρά τις σχετικές προσπάθειες του κ. Γ. Καρατζαφέρη». Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Χρήστος Ζώης (Real), «η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Ελλάδα ως απλώς μία ακόμα χώρα της Ε.Ε., η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου και θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας αυτό για τα νομοθετικά μας βήματα».

1 σχόλιο

  1. Χρίστος Κράππας/καθ/της Μαθηματικών1 Ιανουαρίου 2010 στις 2:07 μ.μ.

    Κύριε Σαμαρά, είμαι από τους πρώτους που γράφτηκα, το 1974 ως φοιτητής τότε του Μαθηματικού Αθηνών, στη Ν.Δ., και έκτοτε δεν την απαρνήθηκα ούτε στα καλά ούτε στα άσχημα. Και τώρα αγωνίσθηκα για την εκλογή σου. Μην λοιπόν μας απαγοητεύεις με τις ομιχλώδεις θέσεις σου στα διάφορα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως το μεταναστευτικό. Με ξεκάθαρες θέσεις και σκληρές εξελέγει ο Σαρκοζί στη Γαλλία. Άλλο λοιπόν Υπηκοότητα και άλλο Ιθαγένεια. Σε καμμία χώρα της Ε.Ε. δεν παίρνει κανείς ξένος προς τον λαό που ζεί στην ίδια χώρα την ιθαγένεια. Ιθαγένεια θα πεί πως αν γεννήθηκες από Έλληνες γονείς, διατηρείς την ελληνική ιθαγένεια εφόρου ζωής και δεν γίνεσαι ποτέ Γερμανός, Σουηδός ή Γάλλος γιατί γεννήθηκες στις χώρες αυτές. Υπήκοος ναι και αυτό κάτω από προυποθέσεις. Τον Γιωργάκη δεν τον ενδιαφέρει αυτό και εσκεμένα μιλά για ιθαγένεια και όχι για υπηκοότητα, αφού η γιαγιά του εβραικής καταγωγής ήταν, η μάνα του ομοίως, άρα σε τι ποσοστό μπορεί να θεωρηθεί έλληνας ιθαγενής;Και μην παρασύρεσαι από την πλαστογραφημένη ρήση του Ισοκράτη οι τάχα της ελληνικής παιδείς μετέχοντες καλούνται έλληνες, γιατί ποτέ δεν είπε ο Ισοκράτης τέτοιο πράγμα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Και η περικοπή είναι «Τοσούτον δ’ απολέλοιπεν η πόλις ημών περί το φρονείν και λέγειν τους άλλους ανθρώπους, ώσθ’ οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασιν, και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκεν μηκέτι του γένους, αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας.» [ Ισοκρ. Πανηγυρικός §50]. Δηλαδή, όπως θα λέγαμε σήμερα, ο Ισοκράτης με την αποστροφή του αυτή είπε: Ρε που καταντήσαμε, όποιος μαθαίνει να μιλά ελληνικά «καλείσθαι», και όχι "καλείν" αν ήθελε να σημάνει την σημερινή ερμηνεία που δίνουν οι φωστήρες, να τον βαφτίζουμε Έλληνα!! Ξεκαθάρισαι τη θέση σου με σαφήνια, και δες μετά γκάλοπ. Αυτά. Είμαι Έλλην πολίτης και θα παρεμβαίνω επί κακών και εάων και αυτό να το χαίρεσαι!!!. Να φοβάσαι τη σιωπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου