Μήνυμα... μεγάλου βεληνεκούς - Εκτόξευση πυραύλου από το Ιράν - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μήνυμα... μεγάλου βεληνεκούς - Εκτόξευση πυραύλου από το Ιράν

Αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα για τη νέα επίδειξη ισχύος από την Τεχεράνη. Ο αναβαθμισμένος Sejil2 μπορεί να πλήξει το Ισραήλ και βάσεις ...


Αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα για τη νέα επίδειξη ισχύος από την Τεχεράνη. Ο αναβαθμισμένος Sejil2 μπορεί να πλήξει το Ισραήλ και βάσεις των ΗΠΑ στον Κόλπο
Φωτιά πήρε εκ νέου χθες το μέτωπο Ιράν - Δύσης μετά από την επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, τύπου Sejil2, από την Τεχεράνη που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα.

Εν μέσω ανησυχιών που προκάλεσαν δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας, τα οποία έκαναν λόγο για εργαστηριακές δοκιμές από Ιρανούς επιστήμονες ενός «συστατικού-κλειδί» στην κατασκευή ατομικής βόμβας και ενώ το κογκρέσο των ΗΠΑ επικύρωνε πακέτο νέων κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης -στοχεύοντας αυτή τη φορά στις εταιρείες που βοηθούν στην τροφοδοσία της χώρας με καύσιμα- ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ προειδοποίησε για ακόμα μια φορά ότι η χώρα του είναι σε θέση να πλήξει οποιονδήποτε αποπειραθεί να της επιτεθεί.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η χθεσινή πυραυλική δοκιμή της Τεχεράνης στόχευε στην αποστολή ενός ακόμα ισχυρού μηνύματος αποφασιστικότητας τόσο στον εξωτερικό όσο και στον... εσωτερικό εχθρό.
Οπως επεσήμαναν ιρανικά ΜΜΕ, ο αναβαθμισμένος πύραυλος Sejil2 είναι σε θέση να πλήξει το Ισραήλ αλλά και αμερικανικές βάσεις στον περσικό κόλπο, ενώ υποστήριξαν ότι ο συγκεκριμένος πύραυλος έχει μεγαλύτερο βεληνεκές από τον shahab που δοκιμάστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Αμέσως μετά την επιβεβαίωση της πυραυλικής δοκιμής, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν δήλωσε ότι «πρόκειται για απάντηση της Τεχεράνης στις νέες κυρώσεις», ενώ τόνισε ότι «προκαλεί μεγάλη ανησυχία».
Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι η εκτόξευση του πυραύλου «υπονομεύει τον ισχυρισμό της Τεχεράνης για τις ειρηνικές της προθέσεις». Εξίσου αυστηρό ήταν και το ύφος της Γερμανίας που εμφανίστηκε «πολύ ανήσυχη» με τις κινήσεις της Τεχεράνης.
Προειδοποίηση
Εν τω μεταξύ, κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ισλαμικής Δημοκρατίας προειδοποίησαν χθες για ακόμα μια φορά τους ηγέτες της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση μπορεί να κινηθεί δικαστικά εναντίον τους και να ζητήσει τη σύλληψή τους».
Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας πήρε πάλι φωτιά την περασμένη εβδομάδα, όταν η κυβέρνηση και ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης κατηγόρησαν υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ότι προσέβαλαν τη μνήμη του «πατέρα» της Ισλαμικής Επανάστασης, Αγιατολάχ Χομεϊνί σκίζοντας μια φωτογραφία του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, ένα περιστατικό το οποίο η αντιπολίτευση αρνείται.
ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ
Από "ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου