Συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις κ. Σαμαρά...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις κ. Σαμαρά...!

Περιμένουμε άμεση αντίδραση σας...! Έχουν ήδη περάσει μερικές εβδομάδες από την όντως εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου στην εσωκομματική εκ...


Περιμένουμε άμεση αντίδραση σας...!
Έχουν ήδη περάσει μερικές εβδομάδες από την όντως εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου στην εσωκομματική εκλογή της ΝΔ, που χάρισε μια καθαρή νίκη στον Αντώνη Σαμαρά.
Παράλληλα, ξεκάθαρη ήταν και η εντολή του κόσμου την ΝΔ για μια πατριωτική στροφή αλλά και μια στροφή προς τα δεξιά, αν τουλάχιστον αθροιστούν τα ποσοστά των κ. Σαμαρά και Ψωμιάδη. Οι άνθρωποι απέτρεψαν την «παράδοση» της ΝΔ στα χέρια όσων ευαγγελίζονται το νεοφιλελευθερισμό, τον φιλοαμερικανισμό και τον ενδοτισμό στα εθνικά μας θέματα και πήγαν ικανοποιημένοι στα σπίτια τους. Έχουν όμως μεγάλες προσδοκίες και δεν θα ήθελαν να χαθεί άλλη μια ευκαιρία για τον τόπο, ιδιαίτερα μετά τις μεγάλες απογοητεύσεις που επιφύλαξε στο μέσο δεξιό η διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
Την εκλογή Σαμαρά ακολούθησε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, που δεν επιφύλαξε ευχάριστες εκπλήξεις για τα εθνικά μας συμφέροντα. Όμως, οι ζυμώσεις σε διεθνές επίπεδο για θέματα μείζονος εθνικής σημασίας για μας, συνεχίζονται.
Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να «βιάζεται», ενώ οι τοποθετήσεις στελεχών με πολύ συγκεκριμένη λογική σε καίριους τομείς, αναδεικνύουν την πρόθεσή του να αποχρωματίσει εθνικά την ελληνική κοινωνία (βλέπετε Θάλεια Δραγώνα, Θεοδώρα Κόκλα και έρχονται και άλλες), να «κλείσει» το Κυπριακό αλλά και το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Η τριμερής στις Πρέσπες ήταν μια μάλλον ατυχής πρωτοβουλία του GAP σε αυτή την κατεύθυνση, άσχετα αν ειπώθηκαν διάφορες μπαρούφες περί «πράσινης ανάπτυξης» για να «συσκοτιστεί» το πεδίο.
Εν αναμονή θέσεων και δράσης
Και ενώ όλα αυτά γίνονται, με το Μητσοτακέικο να έχει ήδη ξεκινήσει εξόφθαλμα και χωρίς να χάνει χρόνο την υπονόμευση του νέου αρχηγού (παλιά μου τέχνη κόσκινο), δεν έχουμε ακόμα ακούσει κάτι όσον αφορά τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά σε ζητήματα μείζονος σημασίας (αυτό θα έκανε και την ποιοτική διαφορά στα μάτια του κόσμου με την σαπίλα του απέναντι περιβάλλοντος)... Και εδώ, εντάσσουμε κατά κύριο λόγο τα εθνικά μας θέματα, όπως είναι το Κυπριακό, το θέμα των Σκοπίων, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αλλά και (κυρίως) το θέμα της χορήγησης της ελληνικής υπηκοότητας σε μετανάστες, ζήτημα που θέτει σε κάθε ευκαιρία και συστηματικά, η αριστερά, θέλοντας να διαλύσει τον τόπο. Ο λόγος για θέματα που μπορεί κάποιοι να υποτάσσουν υποκριτικά (ή εργολαβικά) ως προς την αντιμετώπισή τους στις αναγκαιότητες που δημιουργεί η οικονομική κρίση, όμως χρήζουν πατριωτικής αντιμετώπισης.
Εδώ, υπάρχει εύλογη ανησυχία από τη διαφαινόμενη πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να αλλοιώσει υπέρ του τον εκλογικό χάρτη και να διαλύσει τον εθνικό κορμό, αλλά και τις αμφίσημες τοποθετήσεις του νέου Προέδρου της ΝΔ την περίοδο της εσωκομματικής εκλογής, όπως τουλάχιστον αυτές απεικονίστηκαν από τις διαφορετικές απόψεις στη συνέντευξη στο «Βήμα» και αργότερα, λίγο πριν το φινάλε, στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή». Εδώ λοιπόν, απαιτούνται κάποιες διευκρινίσεις, μία ξεκάθαρη θέση μέσω μίας επίσημης τοποθέτησης.
Ο χρόνος είναι χρήμα
Ο Σαμαράς, πρέπει να εκμεταλλευτεί καλύτερα, κατά τη γνώμη μας, τον πολιτικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί αδρανής τον GAP να «ξεπουλά τα ασημικά» και ό,τι άλλο έχει απομείνει στα ράφια ή στο μπαούλο. Μετά θα είναι αργά...
Ωραία τα ρεπορτάζ για τον «άγνωστο» Αντώνη Σαμαρά, ωραίες και οι φωτογραφίες των πρώην συγκατοίκων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο όπου σπούδασαν, όμως όλα αυτά φέρουν άρωμα «συναίνεσης». Και αυτό δεν ευχαριστεί καθόλου το κοινό που έσπευσε να στηρίξει το νέο αρχηγό της ΝΔ, ζητώντας μαχητική και πατριωτική αντιπολίτευση, απέναντι σε μια κυβέρνηση διεθνιστών της κακιάς ώρας, με πολύ κακό «μητρώο» στα εθνικά (και όχι μόνο) θέματα.
Εξάλλου, ο ίδιος ήταν που είπε προ ημερών, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του, ότι «συνετή αντιπολίτευση δεν σημαίνει "παθητική αντιπολίτευση". Εκεί που χρειάζεται θα είμαστε απερίφραστοι στην κριτική μας και σκληροί στην αντίθεσή μας». Επίσης, ο ίδιος ήταν που έκανε λόγο για «αντιπολίτευση συνεπή με τις αρχές και τις αξίες μας», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν θα προσπαθούμε να κάνουμε επίδειξη μιας κίβδηλης "πολιτικής ορθότητας". Δεν θα δίνουμε εξετάσεις "ψευτοπροοδευτικότητας"»... Ιδού η Ρόδος λοιπόν!
Οι ψηφοφόροι ήταν σαφείς στην προτροπή τους προς τον Αντώνη Σαμαρά. Σαφώς και του ζήτησαν να ανασυγκροτήσει τη ΝΔ, όμως, ενέκριναν την οδό που πρέπει να ακολουθήσει, οδό την οποία ο ίδιος άλλωστε υπέδειξε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας: ιδεολογία, ξεκάθαρες θέσεις, πατριωτισμός. Αυτό που περιμένει να δει ο κόσμος, είναι αν όλα αυτά που άκουσε και του άρεσαν, ωθώντας τον παράλληλα στην κάλπη, θα μεταφραστούν σε σφριγηλή πολιτική. Όλες οι καθυστερήσεις, λειτουργούν εις βάρος τόσο των θεμάτων της επικαιρότητας που απαιτούν απαντήσεις, όσο και κατά της οποίας δυναμικής απέκτησε ο ίδιος μέσω της εσωκομματικής εκλογικής του νίκης.
Τα ψελλίσματα, τα ευχολόγια, η αποφυγή απαντήσεων στα εθνικά ζητήματα που ορθώς έθεσαν προς την ΝΔ οι βουλευτές του ΛΑΟΣ την περασμένη εβδομάδα, σίγουρα κρυώνουν τον κόσμο. Όσο για την προσφυγή στο συνέδριο, στο οποίο σύμφωνα με τους «σαμαρικούς» θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα, μάλλον το «στρίβειν διά του αρραβώνος» θυμίζει, καθώς μέχρι τον Απρίλιο, κύριος οίδε πόσα θα μας έχει περάσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου