Ταλιμπάν χτύπησαν «οχυρό» του στρατού - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ταλιμπάν χτύπησαν «οχυρό» του στρατού

Στο Πακιστάν καμικάζι επιτέθηκαν σε τέμενος της στρατιωτικής ελίτ- Δεκάδες νεκροί ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ Λουτρό αίματος προκάλεσε η διπλή επίθεση καμι...


Στο Πακιστάν καμικάζι επιτέθηκαν σε τέμενος της στρατιωτικής ελίτ- Δεκάδες νεκροί
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ
Λουτρό αίματος προκάλεσε η διπλή επίθεση καμικάζι στο Πακιστάν. Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης προσευχής της Παρασκευής, δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε τζαμί στην πόλη Ραβαλπίντι, κοντά στο αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν, πυροβολώντας αδιακρίτως και πετώντας χειροβομβίδες, προτού ανατιναχθούν και οι ίδιοι. Στο συγκεκριμένο τέμενος συχνάζουν μέλη της στρατιωτικής ελίτ που καθοδηγεί τον πόλεμο εναντίον των Ταλιμπάν. Τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 70 τραυματίστηκαν. Αργά χθες ανακοινώθηκε ότι «μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τέσσερις τρομοκράτες», όμως δεν δόθηκαν αμέσως στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.
Μετά το συμβάν τρία ελικόπτερα του στρατού περιπολούσαν στο σημείο της επίθεσης για να εντοπίσουν τυχόν συνεργούς των δραστών.
Ομάδες κομάντο δημιούργησαν μια ζώνη περιφρούρησης γύρω από το τζαμί, ενώ πλήθος ασθενοφόρα έσπευσε άμεσα για την περισυλλογή των νεκρών και των τραυματιών. «Αμέσως μόλις τελειώσαμε την προσευχή, ακούστηκαν μία έκρηξη και πυροβολισμοί. Είδα μερικούς πληγωμένους να κείτονται στην αυλή του τζαμιού» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Σκότωναν τους ανθρώπους σαν να ήταν ζώα. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε» δήλωσε ένας άλλος. Η επίθεση ξεκίνησε όταν τουλάχιστον τέσσερις ένοπλοι πυροδότησαν έκρηξη ώστε να μπορέσουν να περάσουν από ένα σημείο ελέγχου στην περίμετρο μιας ισχυρά οχυρωμένης στρατιωτικής εγκατάστασης στο Ραβαλπίντι, πόλη όπου εδρεύουν πλήθος στρατιωτικές μονάδες και υπάρχουν κατοικίες υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.
Προτού μπουν στο τέμενος οι δύο καμικάζι, η ομάδα κρούσης αντάλλαξε πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας για μία ώρα. Λίγο πριν από τη λήξη της επίθεσης, άλλοι εισβολείς κατέφυγαν σε γειτονικά κτίρια, όπου αναζητούνταν.
Είναι η τρίτη επίθεση που σημειώνεται στην πόλη Ραβαλπίντι εντός σχεδόν δύο μηνών. Μετά την έναρξη επιχειρήσεων, στα μέσα Οκτωβρίου, του τακτικού πακιστανικού στρατού εναντίον των Ταλιμπάν στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, οι τρομοκρατικές επιθέσεις κλιμακώνονται και παρά την προέλαση του πακιστανικού στρατού σε προπύργια ισλαμιστών μαχητών οι επιθέσεις τους δείχνουν ότι τα στρατιωτικά δίκτυά τους ανθίστανται.
Στο πρόσφατο διάγγελμά του για τη στρατηγική των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε για άλλη μία φορά από το Πακιστάν να καταπολεμήσει τον «καρκίνο» του εξτρεμισμού και τόνισε ότι «η Ουάσιγκτον δεν θα ανεχθεί να επιτρέψει το Πακιστάν να γίνουν τα εδάφη του ασφαλές καταφύγιο για τους Ταλιμπάν».
Από "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου