Εσπασαν ρεκόρ ισχύος στο CΕRΝ...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εσπασαν ρεκόρ ισχύος στο CΕRΝ...!

Κάθε ρεκόρ ισχύος έσπασε χθες ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) στο CERN, αφού σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε η πρώτη...


Κάθε ρεκόρ ισχύος έσπασε χθες ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) στο CERN, αφού σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή στα 1,8 τερα-ηλεκτρονιοβόλτ (TeV)!
«Ο LHC έγινε σήμερα ο επιταχυντής σωματιδίων με την υψηλότερη ενέργεια στον κόσμο, έχοντας επιταχύνει τις δίδυμες δέσμες πρωτονίων σε ενέργεια των 1,8 TeV τις πρώτες πρωινές ώρες», ανέφερε η ανακοίνωση του κέντρου. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο επιταχυντής Tevatron του αμερικανικού Fermilab με επιταχύνσεις ενέργειας 0,98 TeV.
Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς του CERN, αυτό είναι μόνο η προθέρμανση του LHC, αφού τα κυρίως πειράματα με ενέργειες έως και 7 TeV θα ξεκινήσουν με σταδιακή αύξηση της ενέργειας από την αρχή του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου