Ο ΛΑ.Ο.Σ. χέρι-χέρι με τους Πόντιους - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο ΛΑ.Ο.Σ. χέρι-χέρι με τους Πόντιους

Κώστας Γκαμπαερίδης Ο Πρόεδρος του συνδέσμου παλινοστουνδον επιχειρηματιών και πολιτευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Κων/νος Γκαμπαερί...


Κώστας Γκαμπαερίδης
Ο Πρόεδρος του συνδέσμου παλινοστουνδον επιχειρηματιών και πολιτευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Κων/νος Γκαμπαερίδης, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.
Ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. για θέματα που απασχολούν τον Έβρο αλλά και ευρύτερα την Θράκη. Εστίασε ξεχωριστά στους Πόντιους και την μέχρι τώρα εκμετάλλευσή τους από τα δύο μεγάλα κόμματα για ψηφοθηρικούς λόγους. Καυτηρίασε την καταπίεση, κάθε μορφής αγωνιστικότητας για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Μία καταπίεση από πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που συμπαθούν τα υπολείμματα του καθεστώτος του Κεμάλ και συκοφαντούν ως ρατσιστή ή ακραίο, κλπ όποιον διψά για δικαιοσύνη και αναγνώριση της σφαγής των Ποντίων ως Γενοκτονία, πολύ πέρα από μία απλή ανάμνηση ως Ημέρα Μνήμης.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν τους ακρίτες και τόνισε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν εντός του Κοινοβουλίου για τη δικαίωση του ποντιακού Ελληνισμού και την απόδοση δικαιοσύνης με αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Συζήτησαν επίσης για τη σημασία της εκστρατείας συλλογής υπογραφών για δημοψήφισμα σχετικά με απόδοση ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες, ότι είναι απαραίτητο να σταματήσει αυτό που ουσιαστικά είναι εποικισμός της Ελλάδας με θύματα δουλεμπόρων. Ξεριζώνονται από την πατρίδα τους για να αλλοιώσουν τον πληθυσμό στην Ελλάδα αν και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων διαφωνεί ριζικά με τα σχέδια της κυβέρνησης. Κάθε άνθρωπος με δημοκρατικό φρόνημα θα στηρίξει το δημοψήφισμα.
Κώστας Γκαμπαερίδης,
πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ.
Βιζβύζη 23, 68100

Αλεξ/πολη

1 σχόλιο

  1. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1096544

    Την θέση του για δημοψήφισμα, μέσω του οποίου θα αποφανθεί ο ελληνικός λαός εάν εγκρίνει ή όχι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για νομιμοποίηση και απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες που πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, εξέφρασε εκ νέου ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι πρέπει να αποφασίσουν οι Έλληνες για κάτι τόσο σοβαρό και κυρίαρχο.

    «Αλλάξαμε το νόμισμά μας, μπήκαμε στις διαδικασίες του Μάαστριχτ, μπήκαμε στην ΟΝΕ, αλλά δεν ρώτησε κανείς το λαό. Ας ρωτήσουμε λοιπόν το λαό. Να αποφασίσει αυτός. Στην Ελβετία, οι Ελβετοί έκαναν δημοψήφισμα για τους μιναρέδες. Ενώ εμείς δεν κάνουμε για τίποτα» είπε.

    Απέρριψε τις κατηγορίες περί ξενοφοβίας, λέγοντας ότι «βεβαίως, κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος θα γίνουν οι τοποθετήσεις των υπέρ και των κατά. Δεν είναι αυτό ξενοφοβία. Θέλετε δημοψήφισμα στην πρωτοβουλία για να δοθεί η ιθαγένεια και ψήφος; Ναι ή όχι; Ν' αποφασίσει ο λαός και να πει 'θέλω ή δεν θέλω'. Εμείς δεν λέμε 'ναι' ή 'όχι'. Δεν λέμε στον κόσμο ψήφισε 'ναι' ή 'όχι'. Ρωτάμε αν θέλει, να ερωτηθεί ο κόσμος για κάτι τέτοιο».

    Εξηγώντας τις θέσεις του απέναντι στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους μετανάστες, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε φόβους, λέγοντας ότι φοβάται «πώς θα αντιδράσουν όσοι είναι εδώ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και εάν βάζω μέσα έναν 'Δούρειο Ίππο'. Γι αυτό παραπέμπω όχι στα δικά μου πιθανά πολιτικά πιστεύω που μπορεί κάποιος να τα περιγράφει μ΄ ένα τοπογραφικό όρο με τον οποίο εγώ δεν συμφωνώ».

    Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, στην οποία ο υπουργός κ. Λοβέρδος μιλάει για ένα εκατομμύριο ανέργους, οι οποίοι δε μπορούν να λαμβάνουν όλοι τα επιδόματα και οι οποίοι του χρόνου με μαθηματική ακρίβεια θα είναι 1.400.000. Αυτό θα είναι επακόλουθο των ελληνοποιήσεων 500.000. Το κεφάλαιο, απ' την άλλη, που συνηθίζει να εκμεταλλεύεται ανθρώπους, θα πάρει πάλι από τη μαύρη εργασία, από αυτούς που δεν έχουν δηλωθεί. Αρα λοιπόν αυτοί, σαν Έλληνες πια, θα πάνε στο ταμείο ανεργίας. Το αντέχουμε όμως να πληρώσουμε άλλους 500.000 ανθρώπους; Αν το αντέχουμε, ας το πει η κυβέρνηση και ας το κάνουμε».

    Επανέλαβε την πρότασή του για άμεση διαδικασία για όλους τους νομίμως εισελθόντες και είπε: «Έχεις μπει νόμιμα; Τότε προχωράμε και τις διαδικασίες. Έχεις μπει παράνομα; Εάν έχεις μπει παράνομα, να λειτουργήσουν επιτέλους οι νόμοι και οι κανόνες που διέπουν την Ευρώπη».

    Παρέπεμψε στις βορειοευρωπαϊκές χώρες, λέγοντας ότι εάν έχεις μπει παράνομα, ουδέποτε θα γίνεις πολίτης αυτής της χώρας και υποστήριξε ότι με αυτό που είπε ο κ. Ραγκούσης ενθαρρύνονται οι μετανάστες να έρθουν εδώ.

    «Οι δουλέμποροι στην Τουρκία ανέβασαν το πλαφόν μέσα σε 15 μέρες από 7.000 στις 15.000. Αφού λένε ότι όχι μόνο θα πας Ελλάδα, αλλά θα πάρεις και διαβατήριο σε πέντε χρόνια» είπε και τάχθηκε υπέρ της ποσόστωσης όπως έγινε και σε άλλες χώρες.

    «Η πρόταση η δική μας προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι η ποσόστωση. Το έκανε η Ιταλία και η Ολλανδία, δημοκρατικές χώρες. Η Ιταλία είπε 2,5%, η Ολλανδία είπε 3%» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς να πούμε 3%, το περισσότερο. Είμαστε 10 εκατομμύρια, άρα 300.000 μπορεί να αντέξει η χώρα. Το ερώτημα είναι ποιοι θα είναι αυτοί. Ρωτώ τον ελληνικό λαό 'είναι φρόνιμο το 80% να είναι από όμορη χώρα που διεκδικεί εδάφη της χώρας;'. Χθές μόλις, έγινε η επίσημη παρουσίαση της εγκυκλοπαίδειας της ακαδημίας των Τιράνων με χρηματοδότηση της κυβέρνησης, όπου ο χάρτης της Αλβανίας φτάνει μέχρι την Αμφιλοχία και φαίνεται σε περίοπτη θέση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου