Γιατί δεν καλούμε τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό να αναλάβει και την διακυβέρνηση της χώρας; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γιατί δεν καλούμε τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό να αναλάβει και την διακυβέρνηση της χώρας;

Ποιος ο συμβολισμός της κίνησης αυτής; Βλέποντας αυτές τις εικόνες χθες στα δελτία ειδήσεων, τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας να πηγαίνει στα ...


Ποιος ο συμβολισμός της κίνησης αυτής;
Βλέποντας αυτές τις εικόνες χθες στα δελτία ειδήσεων, τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας να πηγαίνει στα μπλόκα, να συνομιλεί με τους αγρότες και έστω και για λίγες ώρες να πετυχαίνει αυτό που δεν μπορεί η Ελληνική κυβέρνηση, να ανοίξει δηλαδή τα σύνορα και να περάσουν τα φορτηγά, αισθανθήκαμε απίστευτη ντροπή. Ντροπή γιατί για άλλη μια φορά αποδείξαμε πως δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν σε αυτόν τον τόπο. Το πρώτο ενδεχόμενο είναι να μην ενδιαφέρονται οι εκάστοτε κυβερνήτες μας για εμάς τους ίδιους και τα προβλήματα μας, με αποτέλεσμα να αδιαφορούν πλήρως. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να διακρίνονται, οι εκάστοτε κυβερνήτες μας, από απίστευτη ανικανότητα διακυβέρνησης του τόπου. Ίσως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση. Και αδιαφορούν για τον τόπο μας και εμάς τους ίδιους και είναι ανίκανοι να σηκώσουν το φορτίο της διακυβέρνησης.
Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να πάει ο Πρωθυπουργός ο ίδιος στα μπλόκα, ούτε κάποιος από την κυβέρνηση από την στιγμή που έχει ξεκαθαριστεί πως… δεν υπάρχει σάλιο και δεν θα πάρουν τίποτα οι αγρότες. Περιμέναμε όμως να πάει κάποιος από την αντιπολίτευση….! Αντί αυτού είδαμε τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό να καταφτάνει στα μπλόκα και μάλιστα με την προτροπή του κ. Παπανδρέου, να συνομιλεί με τους αγρότες και να πετυχαίνει έστω και το προσωρινό άνοιγμα των συνόρων…! Με αυτήν την κίνηση όμως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος φανέρωσε σαφέστατα αδυναμία να χειριστεί την κατάσταση και έτσι κάλεσε τον Βούλγαρο να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». Φάνηκε αδύναμος δηλαδή και κάλεσε… εξωτερική βοήθεια! Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να είναι συμβολική για κάποιους και να προμηνύει γεγονότα και καταστάσεις. Όποτε δηλαδή ο Πρωθυπουργός είναι αδύναμος να χειριστεί κάτι το οποίο είναι σαφέστατα εσωτερικό μας θέμα… θα το αναλαμβάνει κάποιος εξωτερικός παράγοντας; Θα περάσουμε δηλαδή σε μια κατάσταση οφθαλμοφανούς υποτέλειας και συγκυβέρνησης με εξωτερικούς παράγοντες; Είναι μια σειρά ερωτημάτων που σίγουρα χρίζουν απάντησης και που σίγουρα πολλοί σκεπτόμενοι Έλληνες μετά τις χθεσινές εικόνες θα αναρωτήθηκαν για όλα αυτά, άσχετα αν τα εγκάθετα Μ.Μ.Ε πέρασαν την είδηση επιφανειακά σαν κάτι το φυσιολογικό! Για τους ανθρώπους των Μ.Μ.Ε είναι φυσιολογικό να παρεμβαίνει ένας Πρωθυπουργός άλλου κράτους στα εσωτερικά μας ζητήματα…! Φυσικά κάποιοι θα πουν πως ο Βούλγαρος έκανε την κίνηση αυτή γιατί ήθελε να περάσουν τα φορτηγά με τα προϊόντα, δηλαδή για συμφέρον της Βουλγαρίας και όχι γιατί ήθελε να λύσει το δικό μας πρόβλημα. Και πράγματι έτσι είναι. Ακόμα και αυτό όμως δεν σώζει την κατάσταση και την ανικανότητα που επιδεικνύει η Ελληνική κυβέρνηση. Είναι ακόμα πιο τραγικό και επικίνδυνο για την κατάσταση της χώρας μας, να παρεμβαίνει ο οποιοσδήποτε εξωτερικός παράγοντας στα εσωτερικά μας θέματα, όποτε εκείνος θέλει, για δικό του όφελος…!
..(( Λ ))..

1 σχόλιο

  1. I praksi afti ton agroton kai i ap eftheias epafi kai synapsi symfonias me ton Boulgaro prothypourgo, symainei de facto mi anagnorisi tis ellhnikis kyberniseos apo amfoterous af enos, alla kai os aparadekti epembasi sta esoterikas mas pragmata apo plevras tou Boulgarou prothypourgou.

    Aksion aporias omos einai, oti i ellhniki kybernisi den exei mexri stigmis antidrasei sto protofanes afto diplomatiko atopo!

    Xenokratis apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου