«Δίκτυο» Τούρκων στη Δυτική Θράκη! Πόλεμος μαύρης προπαγάνδας σε facebook και Ίντερνετ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Δίκτυο» Τούρκων στη Δυτική Θράκη! Πόλεμος μαύρης προπαγάνδας σε facebook και Ίντερνετ

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ Σε... τριπλό ταμπλό «παίζουν» οι τουρκικές διεκδικήσεις στα ελληνοτουρκικά...! Δεν φτάνει η εισβολή και κατοχή στην Κύπρο κα...


ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ
Σε... τριπλό ταμπλό «παίζουν» οι τουρκικές διεκδικήσεις στα ελληνοτουρκικά...!
Δεν φτάνει η εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και οι συχνές προκλήσεις στο Αιγαίο, τώρα θέτει ψηλά στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών το θέμα της μειονότητας στη Θράκη!
Προς... επίρρωση των νέων θεμάτων που (συνεχώς) η Τουρκία βάζει στο τραπέζι, στο Διαδίκτυο οργιάζουν οι ευσεβείς πόθοι των Τούρκων σέρφερ για τη δημιουργία της «Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».
Διεκδικώντας περιοχή 23.591 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τον Έβρο μέχρι το Νέστο ποταμό και από το Αιγαίο μέχρι τη βουλγαρική Ροδόπη, το κρατίδιο που οραματίζονται οι επίδοξοι αυτονομιστές παρουσιάζεται σε χάρτη στις ειδικές σελίδες του Ίντερνετ και γίνεται γκρουπ στο facebook, όπου περίπου 800 άτομα έχουν σπεύσει να συμφωνήσουν με τη δημιουργία του. «Είναι εδάφη στα οποία ζουν Τούρκοι και πρέπει να γίνουν ανεξάρτητο κράτος, όπως είχε γίνει το 1913», ισχυρίζονται οι επισκέπτες των ομάδων συζητήσεων, τουρκικής καταγωγής στη συντριπτική τους πλειοψηφία.
Φοιτητές, νεολαίοι και μέλη τουρκικών κοινοτήτων στην Ευρώπη και την Αμερική συμμετέχουν σε αυτού του είδους τις «διεκδικήσεις». Και μπορεί όλα αυτά να φαίνονται αστεία και να συζητούνται μόνο στην ψηφιακή σφαίρα (φαντασίας) κάποιων ακραίων στοιχείων παγκοσμίως, ωστόσο ίσως δεν είναι τόσο «αθώα» όσο φαίνονται. Πρόσφατα, η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και ο δημοσιογράφος Ν. Μελέτης είχε αποκαλύψει πως για την υπόθεση Εργκενεκόν της Τουρκίας, ο τουρκικός Στρατός διαχειριζόταν 42 ιστότοπους εναντίον της Ελλάδας και άλλων «εχθρών», μέσα από τους οποίους το τουρκικό βαθύ κράτος οργάνωνε και διατηρούσε τα τελευταία χρόνια μηχανισμούς συκοφάντησης και υπονόμευσης της Ελλάδας.
Σε μια χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μιλά (και μάλιστα στον πρόεδρο Ομπάμα) για «μειονότητα που υποφέρει στη Θράκη», η ανακίνηση τέτοιων θεμάτων συζήτησης στο Ίντερνετ μόνο καλό δεν κάνει. Στο ίδιο πνεύμα και ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το «μειονοτικό» είναι στην κορυφή της ατζέντας των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Η εμμονή για τον υπερτονισμό και την αναβάθμιση του «μειονοτικού» ζητήματος που επιδεικνύει η Άγκυρα φαίνεται και από την πρόσφατη πρόσκληση που απηύθυνε ο Ερντογάν στον ψευδομουφτή Ξάνθης, πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αχμέτ Μετέ και τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD) Φερούχ Οζκάν. Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση της ίδιας της ΒΤΤDD που τιτλοφορείται «Η μητέρα πατρίδα μας, όπως χθες, σήμερα και αύριο θα είναι πάντα δίπλα μας», ο Ταγίπ Ερντογάν καθησύχασε τους δυο καλεσμένους του ότι η Τουρκία «δεν θα κάνει κανένα βήμα εφόσον δεν γίνουν βήματα από την Ελλάδα στη Δυτική Θράκη».
«Η Δυτική Θράκη είναι μια ευκαιρία να γίνει ξανά δυνατή η Τουρκία», αναφέρει στο σχόλιό του ένα μέλος του γκρουπ Δημοκρατία Δυτικής Θράκης. «Τιμή και δόξα στους οθωμανούς στρατιώτες. Μακάρι να ζούσαν και σήμερα», συμπληρώνει έτερος χρήστης. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται ως «αποδεικτικά» στοιχεία της ορθότητας των λόγων τους, οι διαχειριστές των ομάδων προβάλουν ως... ιερό βιβλίο την ιστορία για τη «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» (στα τουρκικά Βatι Τrakya Βagιmsιz Ηukumeti).
Πρόκειται για το μικρό, προσωρινό κράτος που ιδρύθηκε στις 31 Αυγούστου μέχρι τις 25 Οκτωβρίου του 1913. Η συνολική έκτασή του ξεπερνούσε τα 8.600 τετρ. χλμ. και σκοπός ίδρυσης του κράτους τότε ήταν η ένταξή του αργότερα στην Τουρκία. Η πράσινη σημαία με την ημισέληνο -που παραπέμπει στην τουρκική σημαία- είναι αυτή που επικρατεί στις επικλήσεις των σέρφερ και στο όνομά της φαίνεται να ορκίζονται ότι θα καταφέρουν να ξαναδημιουργήσουν το κράτος.
Στην προσπάθεια μάλιστα να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους, στο χάρτη της Ελλάδας τοποθετούν και διεκδικήσεις άλλων, όπως των Σκοπιανών στα ελληνικά εδάφη. Δεν διστάζουν να «τεμαχίσουν» και την κεντρική Μακεδονία. Αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο. Και στην τουρκική μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας που κατευθυνόταν στο Διαδίκτυο από το επίσημο τουρκικό κράτος και που αποκαλύφθηκε με την υπόθεση Εργκένεκον, οι ιστότοποι όπως η «Τσαμουριά» και τα «Εγκλήματα των Ελλήνων» ήταν σε πρώτη γραμμή. Όσο για τις άλλες ιστοσελίδες, φιλοξενούσαν πολλές φορές με μορφή ψευδοεπιστημονική την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου με ειδικές αναφορές στα «εγκλήματα» των Ελλήνων σε βάρος των Τούρκων στην Κύπρο, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο!
Στις ολιγομελείς -τελικά- ομάδες του facebook, ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τον τρόπο που η Ελλάδα φέρεται στις μειονότητες. Στο γκρουπ «Να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα», οι χρήστες... στολίζουν συχνά την Ελλάδα με παράπονα και δυσλειτουργίες, αποδίδοντας τις δυσκολίες στην τουρκική καταγωγή τους. Αναφορές γίνονται και σε προσωπικότητες που έπαιξαν ρόλο στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων για τη μειονότητα.
«Εμφύλιος» και στη Χάγη
«ΕΜΦΥΛΙΟΣ» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους μετανάστες από τη δυτική Θράκη στην Ολλανδία. Ο «Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης» που λειτουργεί στη Χάγη αρνείται πεισματικά να τοποθετήσει ελληνική σημαία στα γραφεία και τις εκδηλώσεις του, προβάλλοντας την τουρκική σημαία και αυτήν του... αυτόνομου κρατιδίου της δυτικής Θράκης που είχε ιδρυθεί για 20 μέρες το 1913. Όσοι δε μουσουλμάνοι αντιδρούν με την κατάσταση μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» και φοβούνται ακόμη και για τη ζωή τους από τις οργανώσεις των «γκρίζων λύκων» στην περιοχή. Μέλη των οργανώσεων μεταναστών στην Ολλανδία, μας έστειλαν απεγνωσμένα μηνύματα για τους μουσουλμάνους που έχουν ελληνική συνείδηση, αλλά ζουν με το φόβο απειλών και «στίγματος».
«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε, δεν τολμάμε. Μερικοί μουσουλμάνοι της Θράκης που ζουν στη Χάγη ζήτησαν να βάλουν ελληνική σημαία στο σύλλογο, τονίζοντας πως χωρίς ελληνική σημαία δεν θα πηγαίνουν πια στο σύλλογο και δεν θα θέλουν να είναι μέλη. Αλλά ο πρόεδρος του συλλόγου τους είπε ότι δεν πρόκειται να βάλει ελληνική σημαία. Μας είπε μάλιστα ότι “όποιος ζητάει ελληνική σημαία δεν είναι ούτε μουσουλμάνος ούτε Τούρκος!”».
Και το χειρότερο είναι, όπως μας γράφουν, πως ο πρόεδρος έχει δώσει... ραπόρτο στους συλλόγους των «γκρίζων λύκων» στη Χάγη. «Όσοι ζητήσαμε ελληνική σημαία, τώρα φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας εξαιτίας των “γκρίζων λύκων”. Αυτοί δεν αστειεύονται», μας γράφουν.
Από "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου