75,8% «Όχι» στις απεργίες μέχρι να περάσει η κρίση - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

75,8% «Όχι» στις απεργίες μέχρι να περάσει η κρίση

«Όχι» στις απεργίες μέχρι να περάσει η κρίση Προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και καθυστερημένα, θεωρεί η πλειονότητα των Ελλήνων ότι είναι τα κ...


«Όχι» στις απεργίες μέχρι να περάσει η κρίση
Προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και καθυστερημένα, θεωρεί η πλειονότητα των Ελλήνων ότι είναι τα κυβερνητικά μέτρα, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της Marc για το Εθνος της Κυριακής, που διαπιστώνει επίσης ότι τα τρία τέταρτα των πολιτών είναι κατά των απεργιών μέρχι να περάσει η κρίση.
Συγκεκριμένα, το 57,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 74,2% ότι καθυστέρησαν αδικαιολόγητα, το 64,1% πιστεύει ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις δεν είναι δίκαιες, ενώ το 75,8% λέει όχι στις απεργίες ώσπου να περάσει η κρίση.
Ως προς τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη με το 49,5% να πιστεύει ότι θα επιβαρυνθεί η εικόνα της χώρας και το 42,3% ότι είναι απαραίτητη.
Στο ερώτημα ως προς τις αιτίες της κρίσης, πρώτη με 32,7% είναι τα κερδοσκοπικά παιγνίδα και ακολουθούν η έλλειψη αξιοπιστίας και η προσπάθεια υπονόμευσης του ευρώ, ενώ στην ερώτηση αν η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση, το 51,3% απαντά "ναι" και το 43% "οχι".
Ως προς τις ευθύνες για τη ραγδαία επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ, το 30,1% επιρρίπτει ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό και το 41,6% στην κυβερνητική ομάδα αποτελούμενη από τους πρώην υπουργούς Οικονομίας.
Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 74% έχει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, το 69,8% για τον Α. Σαμαρά, το 45,7% για τον Γ. Καρατζαφέρη, το 25,4% για την Α. Παπαρήγα και το 24,6% για τον Α. Τσίπρα.
Από "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου