Επίθεση Σαμαρά στο ΠΑΣΟΚ και νέος γραμματέας Κ.Ο της Ν.Δ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Επίθεση Σαμαρά στο ΠΑΣΟΚ και νέος γραμματέας Κ.Ο της Ν.Δ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για τη φράση του ότι η Ελλάδα απώλεσε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας εξα...


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για τη φράση του ότι η Ελλάδα απώλεσε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός για την εκλογή του νέου γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
"Η επιτήρηση είναι προσωρινή, η απώλεια εθνικής κυριαρχίας αν συμβεί είναι μη αναστρέψιμη", είπε ο Αντώνης Σαμαράς κι επανέλαβε ότι το κόμμα του λέει "ναι" στην εξεταστική για την οικονομία γιατί δεν έχει να κρύψει το παραμικρό.
Όσον αφορά στις διαδικασίες για το νέο γραμματέα, εξελέγη ο κ. Τασούλας με 82 ψήφους υπέρ. Συγκεκριμένα, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ο πρόεδρος της Ν.Δ, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι τα σημαντικά προβλήματα της Οικονομίας οφείλονται στη διαχείριση του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά. Άσκησε, επίσης, κριτική στον τρόπο με τον οποίο εντάχθηκε η χώρα στην ΟΝΕ, υποστηρίζοντας ότι "μπήκαμε στο ευρώ με ισοτιμία υψηλότερη από εκείνη που θα διατηρούσε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας".
"Το ΠΑΣΟΚ πάσχει από το σύνδρομο του Τιτανικού", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση διασπά το εσωτερικό μέτωπο με τις εξεταστικές επιτροπές και μετατρέπει μία συγκυρία όπου επιβάλλεται η μεγαλύτερη ενότητα σε περίοδο έντονων παραταξιακών συγκρούσεων".
Προειδοποίησε όμως ότι "η πρόταση για εξεταστική για την Οικονομία σημαίνει να βγάλουμε τα μάτια μας εμείς οι ίδιοι. Γιατί μη γελιέστε, μέσα από τον ολισθηρό δρόμο της εξεταστικής για την οικονομία, θα συρθούμε σε λύσεις εξωευρωπαικές. Όλα αυτά μας ωθούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θα είναι ομολογία ήττας της ευρωζώνης, είναι πλήγμα κατά της Ευρώπης".
Όμως, ο κ. Σαμαράς, επιτέθηκε προσωπικά και στον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του ότι "η χώρα μας απώλεσε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας". Πολλές χώρες έφθασαν σε σημείο χειρότερο από την Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, αλλά καμία δεν διακήρυξε ότι έχασε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας.
Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική του τακτική δήλωσε ότι "δεν κάνουμε καταστροφική αντιπολίτευση γκρεμίζοντας τα πάντα για να έρθουμε μετά να κυβερνήσουμε σε ερείπια, ούτε κάνουμε παθητική αντιπολίτευση περιμένοντας να πέσει η εξουσία ως ώριμο φρούτο. Ασκούμε ριζοσπαστική αντιπολίτευση, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση ως η μελλοντική κυβέρνηση".
Διευκρίνισε πάντως ότι "άλλο συναίνεση ευθύνης και άλλο συμπόρευση στο σφάλμα, άλλο υπευθυνότητα πολιτικής και άλλο συνυπευθυνότητα στη λάθος. Κάνουμε ότι είναι καλό για την πατρίδα μας, αλλά δεν συγκυβερνούμε".
Τέλος, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην πορεία προς το 8ο Συνέδριο του κόμματος, που αρχίζει με το προσυνέδριο της Κυριακής. "Ο λαός ήρθε σε μας, ήρθε και ψήφισε για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Ήρθε για να τους δώσουμε ελπίδα. Αυτή την ελπίδα κάνουμε πράξη σήμερα. Δεν έχουμε στόχο απλώς την επάνοδο στην εξουσία. Φιλοδοξούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Εκλογή γραμματέα της Κ.Ο
Ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, με 82 ψήφους υπέρ, πέντε λευκά και δύο άκυρα, εξελέγη νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
Πριν την ψηφοφορία, ο κ. Βύρων Πολύδωρας είχε προτείνει η ψηφοφορία να γίνει διά βοής, πρόταση στην οποία αντέδρασε ο κ. Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος ζήτησε να γίνει η ψηφοφορία με κάλπη, όπως και έγινε.
Μετά την εκλογή του, ο κ. Κώστας Τασούλας, μιλώντας στους βουλευτές, είπε ότι "οι καιροί είναι προκλητικοί και ενδιαφέροντες και η διαδικασία που ακολουθήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, δείχνει ότι εμείς το αποδεχόμαστε με τρόπο που εναρμονίζεται με το μήνυμα της 29ης Νοεμβρίου".
Π. Παναγιωτόπουλος
Αναφερόμενος στην διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα της Κ.Ο της Ν.Δ, ο εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι τα πολιτικά μηνύματα, που βγήκαν από τη σημερινή συνεδρίαση είναι της ενότητας και συσπείρωσης γύρω από τον Α. Σαμαρά, και των ανοιχτών δημοκρατικών διαδικασιών, με το αποτέλεσμα να δίνει το σωστό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
"Από τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Κόμματος Α. Σαμαράς, προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την κατ’ εξοχήν υπεύθυνη πολιτική δύναμη, πάνω στην οποία μπορεί να στηρίζεται η χώρα μας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς" συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Εστάλη από http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου