Ο Ντ. Μεντβέντεφ καλεί το Ιράν να κρατήσει «υπεύθυνη στάση» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Ντ. Μεντβέντεφ καλεί το Ιράν να κρατήσει «υπεύθυνη στάση»

Να τηρήσει "υπεύθυνη στάση" ως προς το πυρηνικό του πρόγραμμα κάλεσε το Ιράν ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, διαμέσου συνέντ...


Να τηρήσει "υπεύθυνη στάση" ως προς το πυρηνικό του πρόγραμμα κάλεσε το Ιράν ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, διαμέσου συνέντευξής του που δημοσιεύεται σήμερα από το γαλλικό περιοδικό Paris Match.
"Η υπεύθυνη στάση του Ιράν είναι το κλειδί για την εξεύρεση λύσης" στην κρίση, αναφέρει ο Μεντβέντεφ, τονίζοντας πως "επιθυμούμε τα ιρανικά πυρηνικά προγράμματα να είναι εναρμονισμένα με τις απαιτήσεις των διεθνών οργανισμών, όπως της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας".
"Οι εργασίες σε αυτό τον τομέα πρέπει να είναι διαφανείς, ώστε να υπόκεινται σε έλεγχο", καταλήγει στη συνέντευξή του ο Ρώσος πρόεδρος.
Η Μόσχα, που μπορεί να ασκήσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, έχει ταχθεί υπέρ των διαπραγματεύσεων με την Τεχεράνη, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες έδειξε σημάδια ανυπομονησίας έναντι του Ιράν.
Εν τω μεταξύ, στη Συρία έφτασε χθες το πρωί ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, για συνομιλίες με το Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ αλ Άσαντ, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και τις γειτονικές αραβικές χώρες και ενώ οι ΗΠΑ επιχειρούν να αποδυναμώσουν τη συμμαχία Δαμασκού - Τεχεράνης.
Κατά τη συνάντησή του με τον Αχμαντινετζάντ, ο Άσαντ εξέφρασε την "κατάπληξη" του για το αίτημα της Ουάσιγκτον προς τη Δαμασκό να τηρήσει αποστάσεις έναντι του Ιράν, ενώ υπερασπίστηκε το δικαίωμα της Τεχεράνης σε ένα πυρηνικό πρόγραμμα ειρηνικού χαρακτήρα.
"Χρειάζεται να ενισχύσουμε επιπλέον τις διμερείς μας σχέσεις εάν πράγματι ο στόχος είναι η σταθερότητα", δήλωσε, και πρόσθεσε πως "θα επιθυμούσαμε να μην μας δίνουν οι άλλοι μαθήματα για τις σχέσεις μας στην περιοχή".
(AFP, ASSOCIATED PRESS)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου