Ελεύθεροι αφέθηκαν οι απόστρατοι πρώην αρχηγοί του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι απόστρατοι πρώην αρχηγοί του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Οι εν αποστρατεία πρώην αρχηγοί του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, Οζντέν Ορνέκ και Ιμπραή...


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Οι εν αποστρατεία πρώην αρχηγοί του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, Οζντέν Ορνέκ και Ιμπραήμ Φιρτίνα, αφέθηκαν χθες ελεύθεροι κατόπιν εισαγγελικής εντολής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, αφού προηγουμένως ανακρίθηκαν για την πιθανολογούμενη συμμετοχή τους σε συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της τουρκικής κυβέρνησης, το 2003.
Λίγο μετά τους δύο πρώην αρχηγούς απελευθερώθηκε ένας ακόμη πρώην ανώτατος αξιωματικός, ο δεύτερος στην ιεραρχία του Στρατού Ξηράς, Εργκίν Σαϊγκούν.
Η εισαγγελική εντολή εκδόθηκε μετά από μία σημαντική συνάντηση μεταξύ της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας εκτόνωσης της έντασης.
Μετά τη συνάντηση, ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, δήλωσε, σε ανακοίνωσή του, πως "οι πολίτες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι το ζήτημα που έχει προκύψει θα επιλυθεί εντός του πλαισίου του Συντάγματος και των νόμων", προσθέτοντας πως "όλοι πρέπει να ενεργήσουν με υπευθυνότητα, προκειμένου να μην αποδυναμωθούν οι θεσμοί στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας".
Ωστόσο, το αρμόδιο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε σήμερα την κράτηση ένδεκα ακόμη υπόπτων που φέρονται να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση, ανεβάζοντας τον αριθμό των κατηγορουμένων για τη συνομωσία στους 31.
Μεταξύ των ένδεκα ατόμων που προφυλακίστηκαν περιλαμβάνονται εννέα εν ενεργεία αξιωματικοί, εκ των οποίων οι δύο φέρουν το βαθμό του ναυάρχου, καθώς και δύο στρατιωτικοί εν αποστρατεία, ο ένας στρατηγός. Ένας συνταγματάρχης αφέθηκε ελεύθερος για λόγους υγείας.
Το κατηγορητήριο εις βάρος των υπόπτων θα οριστικοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των εισαγγελικών ανακρίσεων. Στην υπόθεση της συνομωσίας που διερευνάται έχουν εμπλακεί 49 συνολικά αξιωματικοί.
Από AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου