E.E.: H Μαδρίτη τάσσεται υπέρ της προώθησης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

E.E.: H Μαδρίτη τάσσεται υπέρ της προώθησης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία

Η Ισπανία, ως ασκούσα την προεδρία της Ε.Ε., τάχθηκε προχθες υπέρ της προώθησης των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας με τους «27», με το ά...


Η Ισπανία, ως ασκούσα την προεδρία της Ε.Ε., τάχθηκε προχθες υπέρ της προώθησης των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας με τους «27», με το άνοιγμα «μεγαλύτερου αριθμού θεματικών κεφαλαίων» προς διαπραγμάτευση.
"Η Ισπανία υποστηρίζει θερμά την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Διατηρήσαμε πάντα σταθερά αυτή τη θέση. Είναι η θέση που έχουμε σήμερα και θα εξακολουθήσουμε να την έχουμε και στο μέλλον" δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, μετά από συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
"Η ισπανική προεδρία επιθυμεί να ανοίξει και να συζητήσει το μέγιστο δυνατό αριθμό κεφαλαίων στο πλαίσιο της διαδικασίας διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για την ενσωμάτωσή της στην Ευρώπη" πρόσθεσε ο Θαπατέρο, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου των δύο πρωθυπουργών.
"Η Τουρκία μελετά το άνοιγμα τεσσάρων κεφαλαίων. Θα δούμε μέχρι που μπορούμε να φθάσουμε. Μας φαίνεται όμως ως ένας κατανοητός στόχος εκ μέρους της Τουρκίας", επισήμανε ο Ισπανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "θα συζητήσει το ζήτημα αυτό" με την νέα Επίτροπο, στο πλαίσιο της αυριανής συνάντησής τους, στο Παρίσι.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι "η Ισπανία δεν έχει αφήσει ποτέ μόνη της την Τουρκία."
Κατά την επίσκεψη του Τ. Ερντογάν στη Σεβίλλη, ένας 27χρονος Κούρδος, συριακής υπηκοότητας,
εκτόξευσε εναντίον του ένα παπούτσι, χωρίς ωστόσο να πετύχει το στόχο του. Ο νεαρός Κούρδος συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία.
Από AFP, REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου