Patria 21: Ελλάδα τέλος; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Patria 21: Ελλάδα τέλος;

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου Το 21ο τεύχος του PATRIA κυκλοφορεί με μία σειρά από ενδιαφέροντα θέματα και τέσσερις ενδιαφέρουσες συνεντεύξ...


Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου
Το 21ο τεύχος του PATRIA κυκλοφορεί με μία σειρά από ενδιαφέροντα θέματα και τέσσερις ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις.
Έχοντας σαν κύριο θέμα του το μεταναστευτικό παρουσιάζει την άλλη πλευρά του προβλήματος και προτείνει λύσεις. Και γιορτάζοντας 20 τεύχη συνεχούς κυκλοφορίας προσφέρει στους αναγνώστες του ένα τηλεοπτικό ντοκουμέντο από τον πόλεμο της Βοσνίας και τις σφαγές που διαπράχθηκαν εκεί εναντίον των Σέρβων.
το editorial του περιοδικού. Τελικά το 2010 μπήκε με τους χειρότερους πιθανούς οιωνούς. Αν πούμε ότι τίποτε δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά, θα είμαστε υπερβολικοί; Ας μην ασχοληθούμε πάλι με το μεταναστευτικό και σε αυτά τα λίγα λόγια, τα εισαγωγικά. Ας δούμε όλα τα υπόλοιπα. 35 χρόνια μεταπολίτευσης, ήταν ικανά να μετατρέψουν την χώρα μας σε ένα σταύλο.
Από την πλευρά της οικονομίας; Σίγουρα τα ξέρετε;
Η “κρίση” των άλλων τελειώνει, εμείς όμως πάμε από το κακό στο χειρότερο, με την νέα κυβέρνηση να υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας, για να εξασφαλίσει συγκεκριμένα οικονομικά ωφέλη. Εθνικά; Οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ στην περιοχή προχωρούν ακάθεκτοι.
Και καθόλου δεν φαίνεται να μας ευνοούν. Σιγά σιγά μετατρεπόμαστε σε δορυφόρο της Τουρκίας. Εάν δε η γείτονας ενταχθεί και στην ευρωπαϊκή “οικογένεια”, game over τόσο για Θράκη, όσο και για τα νησιά μας. Φραγμοί δεν θα υπάρχουν για την ανθρώπινη πλημμυρίδα. Όχι ότι τα πάνε άσχημα και οι ήδη υπάρχοντες μετανάστες. Παρ' όλα αυτά, έχουμε ακόμη δικαίωμα στο όνειρο. Δικαίωμα να πιστεύουμε ότι ίσως είμαστε εμείς το απρόβλεπτο της ιστορίας.
Και γι' αυτό συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Στις επόμενες ημέρες θα λάβει χώρα η 2η γιορτή του PATRIA Για μια ακόμη φορά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, με μία κατάσταση, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Από καρδιάς εύχομαι να σας δούμε από κοντά, όχι για να μας... “στηρίξετε” αλλά για να γίνεται κοινωνοί μιας ειλικρινούς προσπάθειας απεγκλωβισμού μας από τα στερεότυπα του χώρου. Έχουμε επενδύσει πολλή ενέργεια και πολλή προσπάθεια για αυτή την εκδήλωση. Αλλά όλα δείχνουν, ότι θα αποζημιωθούμε. Το πρόγραμμα, το οποίο θα διαβάσετε στην τελευταία σελίδα του περιοδικού, είναι απλά η αρχή. Είμαι σίγουρος ότι συνεχώς θα εμπλουτίζεται και θα μπορείτε να το παρακολουθείτε και από το site του περιοδικού.
Πέραν αυτού όμως, ας περάσουμε στα του τρέχοντος τεύχους. Είμαστε περήφανοι γι' αυτό, όπως άλλωστε και για κάθε άλλο τεύχος του περιοδικού. Αν και κάπως... διεθνοποιημένοι, με την συνέντευξη του Flemming και το κείμενο του Sunic, θεωρούμε ότι ήταν απαραίτητη η άποψή τους, για να καταλάβουμε βαθύτερα, το επίπεδο στο οποίο κινήθηκε η αμερικάνικη πολιτική στα Βαλκάνια, την δεκαετία του 1990 και του2000. Με πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των προβληματισμών του σύγχρονου Έλληνα. Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα τεύχος που έχει θέση, όχι απλά στο σαλόνι, αλλά και στην βιβλιοθήκη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου