Ο στρατός παραδέχεται την ύπαρξη επιβαρυντικών στοιχείων εις βάρος ενός συνταγματάρχη...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο στρατός παραδέχεται την ύπαρξη επιβαρυντικών στοιχείων εις βάρος ενός συνταγματάρχη...!

ΑΓΚΥΡΑ. Ο τουρκικός στρατός παραδέχθηκε ότι γνωρίζει ορισμένα στοιχεία που θα μπορούσαν ενδεχομένως να δικαιολογήσουν τη ποινική δίωξη ενός...


ΑΓΚΥΡΑ. Ο τουρκικός στρατός παραδέχθηκε ότι γνωρίζει ορισμένα στοιχεία που θα μπορούσαν ενδεχομένως να δικαιολογήσουν τη ποινική δίωξη ενός συνταγματάρχη με την κατηγορία ότι συνωμοτούσε για την αποσταθεροποίηση της ισλαμικής συντηρητικής κυβέρνησης.
Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί συνέχεια των αποκαλύψεων του τουρκικού Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες ειδικοίγραφολόγοι του στρατού επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα της υπογραφής του συνταγματάρχη Ντουρσούν Τσιτσέκ, η οποία εμφανίζεται στο υποτιθέμενο σχέδιο αποσταθεροποίησης.
Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρει ότι ο στρατός επιβεβαιώνει πως οι ανακριτές συγκέντρωσαν «στοιχεία που τεκμηριώνουν την ύπαρξη του εν λόγω εγγράφου», χωρίς όμως να δίνει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο συνταγματάρχης Τσιτσέκ εμφανίστηκε χθες ενώπιον στρατιωτικού δικαστηρίου, αλλά οι δικαστές απέρριψαν αίτημα κράτησής του, υπογραμμίζοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται.
Το έγγραφο που περιέχει το εν λόγω σχέδιο είχε δημοσιευθεί τον Ιούνιο από την εφημερίδα Taraf, προκαλώντας οξείες εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του στρατού, ο οποίος, μετά από έρευνα που είχε διεξάγει, είχε καταλήξει τότε στο συμπέρασμα ότι ήταν πλαστό. Ωστόσο, η αναδημοσίευση του σχεδίου από την Ταράφ, τον Οκτώβριο, προκάλεσε νέα εσωτερική έρευνα του στρατού.
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την περασμένη εβδομάδα περίπου 70 στρατιωτικούς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, στο πλαίσιο της διερεύνησης υπόθεσης συνομωσίας που φέρεται να στόχευε στη διασπορά χάους, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που θα απομάκρυνε από την εξουσία την ισλαμικών καταβολών κυβέρνηση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου