Παραίτηση υποναυάρχου με αιχμές κατά Βενιζέλου - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Παραίτηση υποναυάρχου με αιχμές κατά Βενιζέλου

Την παραίτησή του κατέθεσε χθες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο υποναύαρχος Στυλιανός Φενέκος. Στη δεύτερη παράγραφο υπογραμμίζει ότι «σας αναφέρω ότι ...


Την παραίτησή του κατέθεσε χθες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο υποναύαρχος Στυλιανός Φενέκος.
Στη δεύτερη παράγραφο υπογραμμίζει ότι «σας αναφέρω ότι με το σχετικό υπέβαλα αίτημα παραίτησής μου λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των ενόπλων δυνάμεων από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές».
Η παραίτηση του υποναυάρχου ήρθε λίγες ώρες μετά από σύσκεψη την οποία είχε συγκαλέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και στην οποία μετείχε ο Στ. Φενέκος με θέμα: "Λειτουργία των στρατιωτικών σχολών".
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να μίλησε με τρόπο που κατά τον Στ. Φενέκο απαξίωνε όλους τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη.
Στη σύσκεψη, μετείχαν και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων εκτός του αρχηγού στρατού που βρισκόταν στο Κόσοβο.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

3 σχόλια

  1. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ



    ΠΡΟΣ: κ. Α/ΓΕΕΘΑ ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ
    Υποναύαρχος
    Φενέκος Στυλιανός
    του Γεωργίου (ΑΜ: 1564)
    Διευθυντής Κλάδου Πόρων

    ΚΟΙΝ: κ. Α/ΓΕΝ Αθήνα, 29 Απρ 2010

    ΘΕΜΑ: Αίτηση Αποστρατείας
    ΣΧΕΤ: Η από 29 Απρ. 2010 Μη Υπηρεσιακή Αναφορά του Υποναυάρχου Φενέκου
    Στυλιανού ΠΝ

    1. Σας αναφέρω ότι με το σχετ. υπέβαλα αίτημα παραιτήσεώς μου, λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον κ. Υπουργό, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές.

    2. Έκφραση των παραπάνω, είναι και οι απαξιωτικές, ειρωνικές και απροβλημάτιστες γενικεύσεις που εξέφρασε για τις Ε.Δ. και τους Στρατιωτικούς στη σύσκεψη της 28 Απρ 2010 στο ΓΕΕΘΑ.

    3. Παρακαλώ για την ενημέρωσή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σας Κύριε Ναύαρχε. Έχετε αυτά που φαίνεται πως λείπουν από τους κυρίους Αρχηγούς μας, οι οποίοι ήταν εξίσου παρόντες στο συμβάν. Λυπάμαι γι' αυτούς και για μας που είμαστε υπό των διαταγών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Υπουργέ Εθνικής Αμύνης
    Κύριε Αρχηγέ του ΓΕΝ
    Θέλω να σας ρωτήσω τι είναι αυτά που διαβάζουμε και ακούμε ότι συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ένδοξο Πολεμικό μας Ναυτικό και συγκεκριμένα:
    α)Γιατί επαναφέρατε 4 ανωτάτους απόστρατους αξιωματικούς ,δεν υπήρχαν άλλοι εν ενεργεία αξιωματικοί,ή μήπως σας έχουν ενημερώσει ότι οι 4 αυτοί αξιωματικοί είναι ικανοί?
    Σας πληροφορώ ότι δεν είναι ικανοί,δεν έχουν τα ανάλογα προσόντα να καλύπτουν τις θέσεις που τοποθετήθηκαν και βέβαια οι τρεις μάχιμοι δεν έχουν διατελέσει διοικητές όπως προβλέπεται,απαραίτητο προσόν για να γίνεις ανώτατος αξιωματικός.Οι εν ενεργεία αξιωματικοί αισθάνονται απογοητευμένοι βλέποντας την επάνοδο των αποστράτων και επιπλέον έχει γίνει αντιληπτό ότι οι συγκεκριμένοι απόστρατοι κάνουν ό,τι θέλουν στο ναυτικό χωρίς να υπολογίζουν τους ανωτέρους τους.
    β)Γιατί παραιτήθηκε ο υποναύαρχος Φενέκος ο οποίος θεωρείται καλός αξιωματικός με μεγάλη εμπειρία στα θέματα εκπαιδεύσεως?
    γ)Γιατί αποστρατεύθηκαν φέτος ανώτατοι αξιωματικοί οι οποίοι απέδωσαν άριστα στις θέσεις που υπηρετούσαν?Μήπως σας είπανε ότι είναι αντίθετοι κομματικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου