"H Ευρώπη χρειάζεται τον δικό της οίκο αξιολόγησης", δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

"H Ευρώπη χρειάζεται τον δικό της οίκο αξιολόγησης", δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ οφείλει να δημιουργήσει τον δικό της οίκο αξιολόγησης ε...


ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ οφείλει να δημιουργήσει τον δικό της οίκο αξιολόγησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
"Η ΕΕ οφείλει να αντιδράσει στους οίκους αξιολόγησης με δικές της προσπάθειες. Οι οίκοι αξιολόγησης θα πρέπει να σταματήσουν να αναπτύσσουν, να πωλούν και να αξιολογούν χρηματοοικονομικά προϊόντα, ταυτόχρονα. Πρέπει να καταργηθούν τέτοια αντικρουόμενα συμφέροντα", είπε ο Γκουίντο Βεστερβέλεστην, σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα WAZ.
Ο Πέτερ Μπόνφιγκερ, μέλος του ανεξάρτητου οικονομικού συμβουλευτικού πάνελ της κυβέρνησης, και κορυφαίος οικονομολόγος επέκρινε την κίνηση του οίκου αξιολόγησης S&P να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και της Πορτογαλίας και δήλωσε στην εφημερίδα "Welt" ότι "δεν πρέπει να αφήσουμε την ευημερία της Ευρώπης να εξαρτάται από οίκους αξιολόγησης".
Από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου