Σοκ: Δέκα Κρητικοί με λέπρα σε χωριό του Λασιθίου - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σοκ: Δέκα Κρητικοί με λέπρα σε χωριό του Λασιθίου

Της Αννας Κωνσταντουλάκη Αρνούνται ιατρική παρακολούθηση για λόγους κοινωνικού στιγματισμού - Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε η καθηγήτρια Ν. Τό...


Της Αννας Κωνσταντουλάκη
Αρνούνται ιατρική παρακολούθηση για λόγους κοινωνικού στιγματισμού - Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε η καθηγήτρια Ν. Τόσκα
Το νησί με τους λεπρούς της Σπιναλόγκας, αναβιώνει στην Κρήτη του 2010. Δέκα Κρητικοί που έχουν προσβληθεί από τη μεταδοτική νόσο (που θεωρητικά έχει εξαλειφθεί στην Ελλάδα)-ο ένας είναι ήδη παράλυτος, έχει τυφλωθεί και έχει χάσει το ένα του πόδι-ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε χωριό του Ν. Λασιθίου
και αρνούνται, για λόγους κοινωνικού στιγματισμού, την ιατρική παρακολούθηση, γεγονός που ανάγκασε χθες την καθηγήτρια Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκη Τόσκα, να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα.
“Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι με τη νόσο του Χάνσεν και να μην ακολουθούν θεραπεία, με κίνδυνο να κολλήσουν την ασθένεια και άλλοι άνθρωποι με τους οποίους έχουν επαφή”, είπε χθες στην “Π” η κ. Τόσκα, η οποία τόνισε ότι ενώ έχει ενημερώσει για την περίπτωσή τους, τις αρμόδιες υπηρεσίες και Αρχές, δεν έχει γίνει τίποτε.
Οι συγκεκριμένοι ασθενείς κατοικούν σε μικρό χωριό του Νομού Λασιθίου και είναι ηλικίας από 50 εως 80 ετών.
Η καθηγήτρια Δερματολογίας σημείωσε: “Υλοποιούμε εδώ και 5 μήνες ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον καθηγητή κ. Χρήστο Λιονή, για να εκριζώσουμε τη νόσο του Χάνσεν στην Κρήτη.
Στο πλαίσιο της καταγραφής των περιστατικών, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 14 ασθενείς στο Ν. Λασιθίου, 4 στα Χανιά και 3 στο Ν. Ηρακλείου, όμως πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι, αλλά ντρέπονται για την ασθένεια και κρύβονται, με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν θεραπεία”.
Ενήμεροι εισαγγελέας, νομάρχης, νομίατρος
Σύμφωνα με την κ. Τόσκα, για το θέμα είναι ενήμεροι, τόσο ο νομίατρος της περιοχής, όσο και ο νομάρχης Λασιθίου και ο εισαγγελέας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις επισημάνσεις της ίδιας η απάντηση που έχει πάρει είναι “δεν έχουμε αυτοκίνητο να τους μεταφέρουμε” και “ενημερώστε το υπουργείο Υγείας!”.
Πηγή

3 σχόλια

  1. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αθρόας ανεξέλγκτης μετανάστευσης. Πριν από 15 χρόνια για να γράψω το παιδί μου στο σχολείο έπρεπε να δώσω με την εγραφή του και το προσωπικό βιβλιάριο υγείας που φαίνονταν τα εμβόλιά του. Με τη πάροδο του χρόνου το παιδί μου βρέθηκε να κάθεται με άλλο παιδί που ήρθε στην πατρίδα μας ανασφάλιστο, χωρίς τα απιτούμενα εμβόλια και το βασικότερο με άλλη κουλτούρα. Δεν είμαι ρατσιστής. Πρέπει πρώτα να οδηγούνται τα παιδιά των μεταναστών σε ειδικά σχολία για να μάθουν την γλώσσα και την κουλτούρα μας και μετά να οδηγούνται στην εκπαίδευσή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ...........ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΨΗΨΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ (ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ !!!!!!!)ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΣΕΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΙΣΟΤΙΜΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ κ.α. ΠΑΝ/ΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ........ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΕΝΩ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ,ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ??ΜΕ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΝΕΑ ΜΥΑΛΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΙΘΗΚΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ??ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ??...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ψηφιζετε Πασοκ ΝΔ τοτε να μην παραπονιέστε.Μα καλά ρε πουστη,36 χρονια κυβερνουν αυτοδυναμα 2 κομματα???Πασοκ ΝΔ-ΝΔ Πασοκ.Ή οι Ελληνες ειναι ηλιθιοι εντελως ή κατι δεν παει καλα με τα εκλογικα αποτελεσματα.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΕ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου