Η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη

Γράφει ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος «Η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη και δεν συμφέρει του Ευρωπαίους εταίρους μας να φύγουμε από το ευρώ»...


Γράφει ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος
«Η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη και δεν συμφέρει του Ευρωπαίους εταίρους μας να φύγουμε από το ευρώ»
Ήταν η κατηγορηματική απάντηση του πρωθυπουργού στα επίμονα ερωτήματα της δημοσιογράφου του αμερικανικού δικτύου FOX για το αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Ο Γιώργος Παπανδρέου από την Νέα Υόρκη και μιλώντας στην Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των καιροσκοπικών κέντρων αλλά και των περίφημων οίκων αξιολόγησης.
Επίθεση κατά των οίκων αξιολόγησης
«Οι οίκοι αξιολόγησης όταν είχαμε τη «φούσκα», βαθμολογούσαν με «ΑΑΑ» τις τράπεζες. Οταν όμως οι κυβερνήσεις επιχειρούν αλλαγές, τις υπονομεύουν και, μετά την υλοποίηση των αλλαγών, συνεχίζουν» είπε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας «ουραγούς των εξελίξεων» τους οίκους αξιολόγησης.
«Παρακολουθούσαμε καθημερινά τις εξελίξεις στις αγορές και τις διακυμάνσεις των spreads, προχωρούσαμε στην εφαρμογή ενός πακέτου μέτρων μετά το άλλο, με στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος και του χρέους, ενώ οι αγορές δεν ανταποκρίνονταν, εξακολούθησαν τις επιθέσεις και παρέμειναν καχύποπτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου και συμπλήρωσε ότι «oι αγορές έγιναν ανυπόμονες. Αποστρέφονται τον κίνδυνο και μπορούν να υπονομεύσουν με τρόπο επικίνδυνο τις σημαντικές και αξιόπιστες πολιτικές αποφάσεις, τις οποίες λαμβάνουμε κατά τη διακυβέρνηση των χωρών μας».
Είμαστε σε καλό δρόμο
Πάντως ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα στη σωστή τροχιά: «Ελήφθησαν δύσκολες αποφάσεις, που παρήγαγαν όμως θετικά αποτελέσματα» καθώς, όπως είπε, ήδη μειώθηκε το έλλειμμα κατά 40%, σε σχέση με πέρυσι, τα κρατικά έσοδα αυξήθηκαν και οι δημόσιες δαπάνες μειώθηκαν.
Κυκλοφορεί χρήμα στους φορολογικούς παραδείσους
Επιπλέον ο πρωθυπουργός προχώρησε σε εκτενή αναφορά στους λεγόμενους «φορολογικού παραδείσους λέγοντας ότι «Κυκλοφορεί πολύ χρήμα στον κόσμο, κρύβεται όμως σε φορολογικούς παραδείσους και πίσω από χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που χαρακτηρίζονται από αδιαφάνεια» και πρότεινε να δημιουργηθεί ένα κοινό ισχυρό θεσμικό πλαίσιο για «να εξασφαλίσουμε ότι θα φορολογηθεί το χρήμα, που γεννά η παραγωγική απασχόληση των χωρών και των λαών μας».
Από "ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου