«Ήρθε η ώρα» για ειρήνη στη Μέση Ανατολή - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Ήρθε η ώρα» για ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα» για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Ζήτησε όμως από τους Ισραηλινούς και τους ...


Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα» για ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Ζήτησε όμως από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να επιλύσουν τη διαμάχη που έχει προκληθεί για την παράταση του μορατόριουμ της νέας εποικιστικής δραστηριότητας στη Δυτική Όχθη.
Η κ. Κλίντον μίλησε σε δημοσιογράφους την Δευτέρα κατά τη διάρκεια της πτήσης της για Αίγυπτο, όπου πρόκειται να συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, που είναι προγραμματισμένες για αργότερα σήμερα και αύριο.
Την κ. Κλίντον συνοδεύει ειδικός ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό Τζορτζ Μίτσελ, ο οποίος επίσης θα συμμετέχει στις συνομιλίες, οι οποίες την Τρίτη θα γίνουν στο τουριστικό θέρετρο της Αιγύπτου Σαρμ Ελ Σέιχ και την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή, ότι το Ισραήλ δεν θα διατηρήσει το μορατόριουμ της εποικιστικής δραστηριότητας στη Δυτική Όχθη, ωστόσο πρόσθεσε, ότι θα υπάρξουν οικοδομικοί περιορισμοί. Το 10μηνο πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας που ισχύει πρόκειται να λήξει στις 26 Σεπτεμβρίου. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έχει απειλήσει ότι θα διακόψει τις ειρηνευτικές συνομιλίες εάν η εποικιστική δραστηριότητα επαναληφθεί. Ο κ. Νετανιάχου διευκρίνισε ότι ναι μεν η εποικιστική δραστηριότητα δεν θα παραμείνει παγωμένη, αλλά από την άλλη δεν θα ανεγερθούν «δεκάδες χιλιάδες πολυκατοικίες» όπως το Ισραήλ είχε αρχικά σχεδιάσει.
Από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου