Κοντά στην Γ’ Ηλικία ο Σπύρος Σταματάκης - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κοντά στην Γ’ Ηλικία ο Σπύρος Σταματάκης

Δελτίο Τύπου Στο πλευρό των ηλικιωμένων βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Εχεδώρου Σπύρος Σταματάκης, ο οποίος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γ’ Ηλικ...


Δελτίο Τύπου
Στο πλευρό των ηλικιωμένων βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Εχεδώρου Σπύρος Σταματάκης, ο οποίος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γ’ Ηλικίας επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ της Χαλάστρας, των Ν. Μαλγάρων και των Κυμίνων καθώς και το ΚΑΠΗ της Σίνδου, Διαβατών, Νέας Μαγνησίας και Καλοχωρίου.
Ο κ. Σταματάκης συνομίλησε με τους ηλικιωμένους που κατακλύζουν καθημερινά τα ΚΑΠΗ των δήμων Εχεδώρου, Αξιού και Χαλάστρας και απασχολούνται σε ποικίλες δραστηριότητες. «Σήμερα γιορτάζει η Τρίτη ηλικία σε όλο τον κόσμο και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η Τρίτη ηλικία να γιορτάζει κάθε μέρα. . Η σημερινή ημέρα θυμίζει σε εμάς τους νεότερους ότι πρέπει να αποδώσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα άτομα της τρίτης ηλικίας που μας μας έδωσαν τη ζωή, που μας δίδαξαν, που μας πρόσφεραν απλόχερα την αγάπη και τη στοργή τους πάντα και παντού και σήμερα μας προσφέρουν την εμπειρία τους και τη σοφίας τους», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι η Τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος εξίσου δημιουργική, παραγωγική και δυναμική στη ζωή των ανθρώπων.
Στα ΚΑΠΗ του δήμου Εχεδώρου έχουν συσταθεί τμήματα χορωδίας, παραδοσιακών χορών, θεραπευτικής γυμναστικής, χειροτεχνίας, ενώ τα μέλη τους έχουν στη διάθεση τους φυσιοθεραπευτή και κοινωνικό λειτουργό όποτε τους χρειαστούν. Σε τακτά χρονικά διαστήματα με τη φροντίδα του δήμου διενεργούνται προληπτικές αιματολογικές εξετάσεις πρωτοβάθμιου επιπέδου. Τα μέλη των ΚΑΠΗ συμμετέχουν κάθε χρόνο σε εκδρομές που διοργανώνονται εντός και εκτός Ελλάδος. Στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και επιμόρφωσης ο δήμος υλοποίησε την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Γ’ Ηλικίας στο οποίο συμμετείχαν 128 μέλη των ΚΑΠΗ αποδεικνύοντας ότι οι ηλικιωμένοι του Εχεδώρου δεν παραιτούνται από τη ζωή.
«Είμαστε κοντά στους πολίτες της Γ’ ηλικίας, όχι μόνο σήμερα αλλά καθημερινά με δράσεις και παρεμβάσεις ενίσχυσης του αισθήματος της ανεξαρτησίας, της αυτάρκειας, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής. Δεν θέλουμε τα άτομα αυτά να αποσυρθούν από τη ζωή αλλά αντίθετα να λειτουργούν ως ενεργοί πολίτες, δραστήριοι και δυνατοί, προσφέροντας σε εμάς τους νεότερους την σοφία και την εμπειρία της ζωής τους. Είναι ανεπίτρεπτο σε μεγάλους και σύγχρονους δήμους όπως θα είναι σε λίγο καιρό ο δήμος Δέλτα, να μένουν στο περιθώριο άτομα της τρίτης ηλικίας. Δεσμεύομαι να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου έτσι ώστε κάθε μέρα να είναι γιορτή για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και παράλληλα δεσμεύομαι για την υλοποίηση δράσεων που θα καλλιεργήσουν την κοινωνική παιδεία σε όλες τις ηλικίες », υπογράμμισε ο Σπύρος Σταματάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου