Νευρικότητα στα Σκόπια ενόψει Λισαβόνας...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Νευρικότητα στα Σκόπια ενόψει Λισαβόνας...!

Της Αγγελικής Σπανού Μεγάλη νευρικότητα επικρατεί στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, στην τελική ευθεία προς τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα τ...


Της Αγγελικής Σπανού
Μεγάλη νευρικότητα επικρατεί στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, στην τελική ευθεία προς τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα το Νοέμβριο, η οποία αντιμετωπίζεται από πολλές πλευρές ως ορόσημο για λύση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων και ένταξή τους στη Συμμαχία.
Στις 21 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Α. Φ. Ράσμουσεν (στη φωτογραφία αριστερά) και αναμένεται να επαναλάβει την επίσημη θέση, ότι η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι (στη φωτογραφία δεξιά), στο πλαίσιο ομιλίας του στην κεντρική εκδήλωση στα Σκόπια για την 69η επέτειο από την έναρξη της Αντιφασιστικής Εξέγερσης και του Αγώνα για την Εθνική Απελευθέρωση, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς της χώρας του να συνεισφέρουν στην πρόοδο της ΠΓΔΜ.
“Ας ακούσουμε τη φωνή των αγωνιστών του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα και ας διαφυλάξουμε όλα τα κεκτημένα από τη μέχρι στιγμής μάχη, επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις για την οικοδόμηση του κράτους μας και μετατρέποντάς το σε μια ευτυχή πατρίδα ενός ευτυχούς έθνους”, υπογράμμισε ο κ. Γκρούεφσκι, διαμηνύοντας ότι η αξιοπρέπεια της ΠΓΔΜ, για την οποία στο παρελθόν διεξήχθησαν αγώνες και κηρύχθηκαν επαναστάσεις, σήμερα θα πρέπει να διαφυλάσσεται ως μέγιστο αγαθό. Μέρος αυτής της προσπάθειας, όπως ανέφερε, είναι και “η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα που ετέθη από τον νότιο γείτονα”, λύση η οποία δεν θα πρέπει να πλήξει την αξιοπρέπεια της ΠΓΔΜ.
“Το ζήτημα αυτό συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση για την οποία αναζητούμε ενεργά λύση”, είπε ο κ. Γκρούεφσκι, υπογραμμίζοντας ότι η ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, παρά τις παρεμποδίσεις, παραμένει στρατηγική προτεραιότητα της χώρας. “Ωστόσο”, πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι, “και παρά τον μη πλήρως υλοποιηθέντα στόχο εξαιτίας της επιβληθείσας εκ μέρους του νότιου γείτονά μας παρεμπόδισης, συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Και εφέτος σημειώσαμε πρόοδο σε όλους σχεδόν τους τομείς, η οποία αναμένω ότι θα αξιολογηθεί ανάλογα στην επικείμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην πορεία αυτή συνεχίζουμε μέχρι την πλήρη και ολοκληρωτική ένταξη στην ΕΕ και σε αυτή την πορεία είναι λογικά, ανθρωπιστικά και πολιτιστικά ορθό να καθίσουμε στο τραπέζι με τους φίλους μας ως ‘Μακεδόνες’”.
Από "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου